«Θα τους χαλάσουμε τη γιορτή»

«Θα τους χαλάσουμε τη γιορτή»

Ο Πανιώνιος δεν θα επιτρέψει στη Σαβόνα να εγκαινιάσει το κολυμβητήριο της με την κατάκτηση του Λεν Τρόφι, όπως δήλωσε στο Onsports, ο φουνταριστός Κώστας Μουρίκης.

Είναι μόλις 23 ετών, αλλά δείχνει να πατά γερά στα πόδια του. Πρόκειται για έναν από τους πιο ταλαντούχους Έλληνες πολίστες και μάλιστα σε μία θέση, που χρειάζεται αντοχή στο.. ξύλο, αυτήν του φουνταριστού. Ο λόγος για τον πολίστα του Πανιωνίου, που φορά το σκουφάκι με το νούμερο «9», τον Κώστα Μουρίκη.
Ο φουνταριστός των «κυανέρυθρων» που ξεκίνησε την καριέρα του στον Τρίτωνα Αμαρουσίου, θέλει να γευτεί την Τετάρτη (27/4), όπως αποκάλυψε στο Onsports, τον πρώτο του ευρωπαϊκό τίτλο απέναντι στην ιταλική Σαβόνα.

Την Τετάρτη (27/4) είναι προγραμματισμένος ο επαναληπτικός τελικός απέναντι στη Σαβόνα. Πιστεύεις ότι ο Πανιώνιος είναι έτοιμος να κατακτήσει τον ευρωπαϊκό τίτλο;
Η ομάδα δείχνει χαρακτήρα στα δύσκολα παιχνίδια, όπως αποδείξαμε και απέναντι στην Χόνβεντ, στο οποίο χάσαμε στο πρώτο αλλά το γυρίσαμε στο δεύτερο στη Νέα Σμύρνη. Με τη Σαβόνα θα είναι ένα αρκετά δύσκολο παιχνίδι, αφού θα είναι εκτός έδρας αλλά νομίζω ότι οι πιθανότητες είναι μοιρασμένες. Εμείς θα παλέψουμε για το καλύτερο.

Σας φοβίζει το γεγονός ότι ο δεύτερος τελικός είναι στην έδρα της Σαβόνα, και μάλιστα σε ένα κολυμβητήριο, όπου θα γίνουν και τα εγκαίνια;
Δε φοβόμαστε, πάμε για τη νίκη. Θέλουμε πολύ το τρόπαιο, που χάσαμε στη διαδικασία των πέναλτι το 2009. Σκοπός μας είναι να τους χαλάσουμε τη γιορτή, αφού θέλουν να στήσουν γιορτή για το κολυμβητήριο.

Υπάρχουν ομοιότητες ή διαφορές με το 2009, οπότε είχατε λάβει και πάλι μέρος στον τελικό του Λεν Τρόφι;
Δεν υπάρχουν πολλές ομοιότητες αλλά κυρίως διαφορές. Τότε υπήρχαν στο ρόστερ της ομάδας πολύ έμπειροι αθλητές, όπως ο Ρέππας και ο Βλοντάκης, που με την εμπειρία τους βοηθούσαν. Φέτος, έχουν μείνει ο Μάζης, ο Κοκκινάκης, ο Θωμάκος που είναι οι πιο «παλιοί» και εμείς οι νέοι, που συλλέγουμε εμπειρίες και νομίζω ότι είμαστε αντάξιοι των περιστάσεων. Φέτος, παίζουμε με τη Σαβόνα, που είναι πολύ καλή ομάδα, συμμετέχει ίσως στο πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα και η αποστολή θα είναι πολύ πιο δύσκολη.

Το «κρατάτε» μανιάτικο από την χρονιά 2007-08, όταν η Σαβόνα σας είχε αποκλείσει από την φάση των «16»;
Ναι τότε μας είχε αποκλείσει, αλλά νομίζω ότι ήρθε η ώρα να πάρουμε εκδίκηση.

Στον πρώτο τελικό, που έγινε στη Νέα Σμύρνη είδαμε ότι μπορούσατε να πάρετε τη νίκη. Τι πιστεύεις ότι έφταιξε και ήρθε η ισοπαλία;
Είχαμε κακό ποσοστό στον παίκτη παραπάνω. Η Σαβόνα έκανε το δικό της παιχνίδι και μας αιφνιδίασε. Αν κόψουμε το γρήγορο ρυθμό της και γλυτώσουμε κάποιες κόντρες, τότε έχουμε αρκετές πιθανότητες για τη νίκη. Θα είναι αρκετά δύσκολο αλλά η ομάδα έχει μάθει στα δύσκολα να δείχνει χαρακτήρα.

Σας έχει υποσχεθεί η διοίκηση πριμ;
Δεν έχουμε μιλήσει για πριμ, αλλά ας πάρουμε το τρόπαιο και βλέπουμε. Το θέλουμε πολύ για τους εαυτούς μας και να κλείσουμε την υπόθεση που έχουμε αφήσει ανοικτή από το 2009. Αν πιστεύει η διοίκηση ότι μπορεί να μας ανταμείψει, καλώς ας έρθει.

Τι συμβολίζει το σκουφάκι με το νούμερο «9»;
Όταν πήγα στον Πανιώνιο, είχα συμπαίκτη τον Γιώργο Αφρουδάκη, ο οποίος φορούσε το «9» κι εγώ τότε φορούσα το «11». Όταν έφυγε, ζήτησα να πάρω το νούμερο του, προκειμένου να τον τιμήσω. Ο Γιώργος Αφρουδάκης και ο Αντώνης Βλοντάκης είναι για μένα οι κορυφαίοι φουνταριστοί στον κόσμο και θέλω να τους μοιάσω.

Έχεις πάρει πράγματα από τον Γιώργο Αφρουδάκη και τον Αντώνη Βλοντάκη, με τους οποίους έχεις υπάρξει συμπαίκτης;
Θαύμαζα από πάντα τον Γιώργο από τότε που έπαιζα στον Τρίτωνα και δεν είχα την τιμή να τον αντιμετωπίσω ως αντίπαλο. Όταν πήγα Πανιώνιο και τον είχα συμπαίκτη, μου έμαθε πώς να παίζω στη θέση του φουνταριστού και του χρωστάω πολλά. Το ίδιο με βοηθούσε και ο Αντώνης και έχω πάρει ορισμένα στοιχεία και από τους δύο.

Ο φουνταριστός είναι αυτός που τρώει το περισσότερο ξύλο στο πόλο;
Ναι, αυτή η θέση είναι αρκετά δύσκολη, ίσως η πιο δύσκολη, αλλά και η πιο ωραία γιατί όλη η ομάδα παίζει για σένα. Όλοι προσπαθούν να βρουν εσένα, έχει ξύλο, έχει τα πάντα. Στον τελικό με τη Σαβόνα, όπως και στα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό, υπάρχει μεγάλη πίεση. Υπάρχουν φορές που με πιέζουν πολύ καλοί παίκτες, και λέω από μέσα μου: «Αμάν να βγω έχω σκάσει».

Να μιλήσουμε λίγο για το κεφάλαιο Εθνική. Αποκλειστήκατε από το World League, επόμενος στόχος είναι η πρόκριση στο Ευρωπαϊκό;
Ναι, έχουμε πει ότι πρώτος στόχος είναι η πρόκριση στο Ευρωπαϊκό. Η ομάδα είναι σε καλό δρόμο μετά την έλευση του νέου προπονητή, Ντράγκαν Άντριτς, ο οποίος δουλεύει σκληρά σε θέματα τακτικής και όχι σε φυσική κατάσταση. Στόχος μας είναι να αφομοιώσουμε όσα μας λέει, η ομάδα βελτιώνεται και πιστεύω ότι θα βρει την κατάλληλη χημεία.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι ένα όνειρο;
Σίγουρα το όνειρο κάθε αθλητή είναι να λάβει μέρος σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Θέλω από μικρό παιδί να το πραγματοποιήσω, και όπως βελτιωνόμαστε πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να πάρουμε την πρόκριση. Είναι δύσκολο αλλά βρισκόμαστε σε καλό δρόμο.

Το ελληνικό πόλο αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα, με ομάδες, όπως Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό να έχουν δηλώσει στο παρελθόν αποχή, ενώ οι «πράσινοι» απέχουν και τώρα. Στον Πανιώνιο κρατάτε πιο ήπιους τόνους, εσείς δεν αντιμετωπίζετε οικονομικά προβλήματα;
Στον Πανιώνιο είμαστε μία οικογένεια και τα προβλήματα δεν βγαίνουν παραέξω. Ζούμε σε δύσκολες για την κοινωνία και τον αθλητισμό στιγμές. Προβλήματα υπάρχουν αλλά η διοίκηση βρίσκεται κοντά μας για να βελτιώσει ην κατάσταση. Δείχνει κατανόηση και βοηθά το σύλλογο.

Θέλω να μου μιλήσεις και για τον προπονητή σου, τον Μάκη Βολτυράκη. Από τους σημαντικότερους Έλληνες πολίστες και αυτή τη στιγμή έχει δημιουργήσει ένα πολύ καλό όνομα στην προπονητική. Πώς είναι η συνεργασία σας;
Με την έλευσή του έχει δώσει αρκετά στοιχεία στην ομάδα και για μένα προσωπικά είναι από τους καλύτερους προπονητές που είχα. Με τη βοήθεια του Μάκη, μπορούμε να φτάσουμε πολύ ψηλά.

Εκτός από τον τελικό του Λεν Τρόφι, ο Πανιώνιος κυνηγά και έναν ελληνικό τίτλο, αφού θα βρεθεί στα πλέι φο του πρωταθλήματος αλλά και στο Final 4 του Κυπέλλου Ελλάδος. Στις εγχώριες υποχρεώσεις πολλοί θεωρούν φαβορί τον Ολυμπιακό, πιστεύεις όμως ότι ο Πανιώνιος μπορεί να κάνει την έκπληξη;
Φέτος, δικαιούμαστε να πάρουμε έναν τίτλο. Από την αρχή ξέρουμε ότι ο Ολυμπιακός είναι το μεγάλο φαβορί, αφού έχει παίκτες με μεγάλη εμπειρία και καλό ρόστερ, αλλά νομίζω ότι μπορούμε να τον χτυπήσουμε. Αυτή τη στιγμή, ο Ολυμπιακός έχει μεγάλα προβλήματα και στα παιχνίδια που δώσαμε φέτος, τον κοντράραμε στα ίσα. Οι διαφορές μας πλέον, είναι μηδαμινές και έχουμε τις πιθανότητες να χτυπήσουμε είτε το πρωτάθλημα είτε το Κύπελλο και γιατί όχι και τα δύο.



Αναστατωμένος ο Φώτης Ιωαννίδης - Το σχόλιο της Ελένης Βουλγαράκη
Αναστατωμένος ο Φώτης Ιωαννίδης - Το σχόλιο της Ελένης Βουλγαράκη
ΟΠΑΠ Forward: Ψήφος εμπιστοσύνης στη γυναικεία επιχειρηματικότητα
ΟΠΑΠ Forward: Ψήφος εμπιστοσύνης στη γυναικεία επιχειρηματικότητα
Παναθηναϊκός AKTOR: Θα θυμίζει Euroleague το ΟΑΚΑ για το ματς με το Περιστέρι!
Παναθηναϊκός AKTOR: Θα θυμίζει Euroleague το ΟΑΚΑ για το ματς με το Περιστέρι!
Δικαίωση 10 εκατομμυρίων ευρώ για τον Κριστιάνο Ρονάλντο
Δικαίωση 10 εκατομμυρίων ευρώ για τον Κριστιάνο Ρονάλντο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved