Το νέο «λαβράκι» της Πλατείας!

Το νέο «λαβράκι» της Πλατείας!

Σε λίγες μέρες κλείνει τα 18 του χρόνια κι όμως το όνομά του απασχολεί από τώρα τον Πανιώνιο και τον Τάκη Λεμονή. Ο λόγος για τον Δημήτρη Κολοβό.

Το όνομά του σε πολλούς μπορεί να μην λέει τίποτα, για αυτό το λόγο το Onsports αποφάσισε να τον συστήσει στο ελληνικό κοινό, ενώ και ο ίδιος μας μίλησε για τον εαυτό του και τη χαρά που πήρε μόλις πληροφορήθηκε τα λόγια του προπονητή του.

Ο Λεμονής στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε τη Μ. Τετάρτη (20/04) αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα της ομάδας να αναδείξει παίκτες από την ομάδα νέων. Το μοναδικό όνομα που είπε ήταν αυτό του Δημήτρη Κολοβού, για τον οποίο τόνισε ότι σκέφτεται τη χρησιμοποίησή του και για τη νέα χρονιά.

Σε λίγες μέρες κλείνει τα 18, όντας γεννημένος στις 27 Απριλίου 1993. Έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στον ΠΑΣ Ωρωπού, ομάδα της ΕΠΣ Ανατολικής Αττικής, με την οποία αγωνίστηκε και στη Δ' Εθνική. Την 1η Φεβρουαρίου του 2010 από την ΠΑΕ Πανιώνιος ανακοινώθηκε η απόκτησή του μέχρι τις 31/12/2012.

Πρόκειται για έναν περιφερειακό δεξιοπόδαρο επιθετικό που μπορεί να αγωνιστεί με την ίδια ευχέρεια τόσο στις δύο πλευρές όσο και πίσω από τον επιθετικό. Όσοι τον γνωρίζουν, έχουν να λένε για το ταλέντο του.

Όταν δεν βρίσκεται στο γήπεδο, τις περισσότερες ώρες τις περνάει παρέα με φίλους του παίζοντας PRO στο PlayStation, όπως άλλωστε τα περισσότερα παιδιά της ηλικίας του. Εκεί επιλέγει την αγαπημένη του Μπαρτσελόνα και χαίρεται περισσότερο όταν σκοράρει με το ποδοσφαιρικό του ίνδαλμα, τον Λίονελ Μέσι.

«Να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου»

Η πρώτη του αντίδραση μόλις άκουσε τον Τάκη Λεμονή να αναφέρεται στο πρόσωπό του, δεν μπορούσε να περιγραφεί: «Ευχαριστήθηκα πολύ μόλις πληροφορήθηκα τα λόγια του κ. Λεμονή για μένα. Η ικανοποίησή μου ήταν μεγάλη».

Ωστόσο, η αναφορά που έγινε τον γεμίζει πλέον και περισσότερες υποχρεώσεις: «Θα προσπαθήσω να γίνω καλύτερος. Θέλω να πάω καλά στην προετοιμασία, ενώ έχουμε ακόμα και περίπου ένα μήνα προπονήσεων μπροστά μας μέχρι το καλοκαίρι. Θέλω να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου και να κάνω ότι περισσότερο μπορώ».

Ο ίδιος αναγνωρίζει πως το μόνο που έχει να κάνει πλέον είναι δουλειά και τίποτα άλλο: «Μπορώ να βελτιώσω πολλά πράγματα επειδή είμαι μικρός ακόμα. Θα πρέπει να ακούω και τον προπονητή μου για να το πετύχω αυτό. Νιώθω ότι έχω την προσοχή των ανθρώπων του Πανιώνιου και αυτό με κάνει να αισθάνομαι καλύτερα».

Η πρώτη γεύση που είχε από τη Super League ήταν... γλυκιά για τον ίδιο: «Είμαι ευχαριστημένος από τα παιχνίδια που έκανα με την πρώτη ομάδα. Ήταν ένα μεταβατικό στάδιο για μένα».

Όλοι στην ομάδα έχουν διακρίνει τις ικανότητές του και τον έχουν από κοντά. Κανένα παράπονο δεν έχει και ο ίδιος: «Όλοι στην ομάδα με βοηθάνε πολύ. Από τον προπονητή μέχρι τους παίκτες. Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κανέναν. Με... προσέχουν όλοι».

Όσον αφορά στο μεγαλύτερο προτέρημά του: «Επειδή αγωνίζομαι κυρίως στα πλάγια, θεωρώ ότι υπερέχω αρκετά στο ένας εναντίον ενός», ενώ για το που πιστεύει ότι υστερεί περισσότερο: «Πρέπει να βελτιώσω θέματα τακτικής μέσα στο γήπεδο, κάτι που μπόρεσα να δω από τη συμμετοχή μου στην πρώτη ομάδα».

Από τον ΠΑΣ Ωρωπού στο «Γ. Καραϊσκάκης»

Τη φετινή σεζόν ο Κολοβός ήταν μεταξύ των πρωταθλημάτων της Super League και των νέων. Στο επαγγελματικό πρωτάθλημα πρόλαβε και έκανε δύο συμμετοχές, έχοντας 38 αγωνιστικά λεπτά. Την 9η αγωνιστική έπαιξε για 10 λεπτά στο «Γ. Καραϊσκάκης» στην ήττα με 5-0 από τον Ολυμπιακό (06/11) και η στατιστική κατέγραψε στον... ψαρωμένο νεαρό ένα κλέψιμο.

Η δεύτερη εμφάνιση ήρθε στην αυλαία του πρωταθλήματος, στις 17/04, με τον Αστέρα στην Τρίπολη. Μπορεί να συνοδεύτηκε και πάλι με ήττα, αυτή τη φορά με 3-1, αλλά η εμφάνιση του Κολοβού ήταν πολύ καλύτερη από την πρώτη. Αγωνίστηκε για 28 λεπτά και απείλησε την αντίπαλη εστία τρεις φορές.

Παράλληλα, μετείχε άλλες 9 φορές σε αποστολή του Πανιώνιου για τα παιχνίδια με Πανσερραϊκό (2), Κέρκυρα, Αστέρα Τρίπολης, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό, Ηρακλή.

Όσον αφορά στο πρωτάθλημα νέων έκανε 12 εμφανίσεις και πέτυχε 5 γκολ, βοηθώντας σημαντικά την ομάδα να τερματίσει στην 2η θέση, πίσω από τον Άρη.



Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved