«Καλός, αλλά ακριβός ο Κάλστρομ»

«Καλός, αλλά ακριβός ο Κάλστρομ»

Την άποψή του πως ο Κιμ Κάλστρομ είναι εξαιρετικός παίκτης που μπορεί να βοηθήσει τον Ολυμπιακό, αλλά στοιχίζει πολλά, εξέφρασε ο Παρ Ζέτερμπεργκ μιλώντας αποκλειστικά στο Onsports.

Ο Σουηδός πρώην άσος των «ερυθρόλευκων», εργάζεται πλέον ως προπονητής σε σχολείο και μίλησε στο Onsports για το ενδιαφέρον των Πειραιωτών για τον Κιμ Κάλστρομ, την επαφή που έχει κρατήσει με τους «ερυθρόλευκους», αλλά και για τα στοιχεία που θα πρέπει να έχει η ομάδα αν θέλει να κάνει μια καλή πορεία στην Ευρώπη.

Κύριε Ζέτερμπεργκ, έχετε πλέον επαφές με τον Ολυμπιακό;

«Δεν έχω τη δυνατότητα να παρακολουθώ από κοντά την ομάδα. Γνωρίζω ότι φέτος κατέκτησε και πάλι το πρωτάθλημα. Μερικές φορές έχω επικοινωνία με τον κ. Κούλη Δουρέκα».

Θεωρείτε πως η ομάδα μπορεί να κάνει το βήμα παραπάνω στην Ευρώπη;

«Ο Ολυμπιακός έχει τις δυνατότητες να πάει καλά στο Champions League. Και πριν από δύο χρόνια κατάφερε να περάσει τους ομίλους, αντιμετωπίζοντας την Μπορντό. Όμως, όσο περνάει ο καιρός, όλες οι ομάδες στην Ευρώπη γίνονται καλύτερες, με αποτέλεσμα να γίνεται όλο και πιο δύσκολο το έργο των ελληνικών ομάδων. Θεωρώ ότι χρειάζεται λίγη περισσότερη υπομονή και χρήματα για να δημιουργηθεί μια δυνατή ομάδα».

Ποια στοιχεία χρειάζεται η ομάδα για να φτάσει πιο ψηλά;

«Γνωρίζω ότι πλέον είναι ένας νέος πρόεδρος στην ομάδα, ενώ έχει και πολύ καλούς παίκτες. Όμως, αυτό που χρειάζεται είναι να έχει σταθερότητα και στην τεχνική ηγεσία. Είναι δύσκολο να δημιουργήσεις κάτι καλό, όταν αλλάζεις προπονητή κάθε 6 μήνες ή 1 χρόνο».

Ξεχωρίζετε κάποιον προπονητή από τη θητεία σας στην ομάδα;

«Όλοι οι προπονητές που είχαν στον Ολυμπιακό μου έδωσαν και κάτι. Δεν μπορώ να πω πως ξεχωρίζω κάποιον. Όλοι οι τεχνικοί στην ομάδα, κατά κάποιο τρόπο ήταν καλοί».

Ποια είναι η άποψή σας για την ομάδα του Ολυμπιακού;

«Γνωρίζω ότι έχει τον Όλοφ Μέλμπεργκ στην άμυνα. Είναι ένας δυνατός ποδοσφαιριστής και μαχητής. Δίνει τα πάντα για την ομάδα και παράλληλα προσθέτει σταθερότητα στην άμυνα».

Ήσασταν ένας από τους αγαπημένους ποδοσφαιριστές των οπαδών των Πειραιωτών. Ποια είναι η άποψή σας για τον κόσμο;

«Ο κόσμος του Ολυμπιακού είναι πολύ φανατικός. Όταν τα πράγματα πάνε καλά, σε κάνουν και νιώθεις μοναδικός. Είναι πάντα δίπλα στην ομάδα και με τις φωνές τους μπορούν να σε οδηγήσουν στη νίκη».

Και όταν δεν πάνε καλά τα πράγματα;

«Όταν δεν πάνε καλά τα πράγματα, τότε υπάρχει εκνευρισμός. Τότε όμως χρειάζεται λίγο διάστημα για να επανέλθει η ομάδα και να κάνει το καλύτερο. Το πιο σημαντικό είναι να υπάρχει ηρεμία στους παίκτες και τους προπονητές».

Τι έχετε κρατήσει από την παρουσία σας στην Ελλάδα;

«Έχω κρατήσει υπέροχες στιγμές. Είχα την τιμή να αγωνιστώ σε ένα υπέροχο κλαμπ. Η καλύτερη στιγμή στην Ελλάδα ήταν το πρωτάθλημα που κατακτήσαμε στην Ξάνθη. Την προηγούμενη αγωνιστική είχαμε κερδίσει 3-0 τον Παναθηναϊκό στην Ριζούπολη».

Ποιες είναι οι αναμνήσεις σας από εκείνο το παιχνίδι;

«Έπρεπε να το κερδίσουμε το συγκεκριμένο παιχνίδι, αν θέλαμε να κατακτήσουμε τον τίτλο. Ήμασταν πολύ συγκεντρωμένοι, όλα τα παιδιά. Από τα αποδυτήρια, μέχρι και την στιγμή της προθέρμανσης. Όταν είδα τους αντίπαλους επηρεασμένους από τον θόρυβο που είχαν δημιουργήσει οι οπαδοί μας, θεώρησα πως είχαμε το πλεονέκτημα. Και καταφέραμε να μπούμε δυνατά στο παιχνίδι και να σκοράρουμε γρήγορα. Είναι πάντα σημαντικό να κερδίζεις τον «αιώνιο» αντίπαλό σου, ειδικά στα ματς του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό. Ήταν μια ξεχωριστή στιγμή».

Αν ερχόταν πρόταση να δουλέψετε για τον Ολυμπιακό θα σκεφτόσασταν την επιστροφή σας;

«Δεν το γνωρίζω αυτό. Μου αρέσει αυτό που κάνω αυτή την στιγμή. Είμαι προπονητής σε ένα σχολείο και περνάω πολύ καλά. Δεν ξέρω αν ερχόταν πρόταση τι θα έκανα».

Σας λείπει η Ελλάδα;

«Μερικές φορές μου λείπει πολύ. Ειδικά όταν κάνει πάρα πολύ κρύο εδώ (γέλια)».

Ο Ολυμπιακός ενδιαφέρεται για την απόκτηση του Κιμ Κάλστρομ. Ποια είναι η άποψή σας;

«Θεωρώ ότι ο Κάλστρομ είναι ένας εξαιρετικός ποδοσφαιριστής και θα μπορούσε να βοηθήσει τον Ολυμπιακό. Όμως είναι λίγο ακριβός. Αλλά και να καταφέρει η ομάδα να τον πάρει, χρειάζεται κι άλλες μεταγραφές γιατί δεν μπορεί ένας παίκτης μόνος του να κάνει τα πάντα».



Συνελήφθη γνωστός μπασκετμπολίστας για ενδοοικογενειακή βία - Χτυπούσε και δάγκωνε τη σύντροφό του
Συνελήφθη γνωστός μπασκετμπολίστας για ενδοοικογενειακή βία - Χτυπούσε και δάγκωνε τη σύντροφό του
AEK: Ξανά αποχή από τους παίκτες – Όλα ανοικτά για το ματς με τον ΠΑΟΚ
AEK: Ξανά αποχή από τους παίκτες – Όλα ανοικτά για το ματς με τον ΠΑΟΚ
ΑΕΚ: Ο Θωμάς Μαύρος έκοψε την κορδέλα στα εγκαίνια του Μουσείου Ιστορίας στην «OPAP Arena»
ΑΕΚ: Ο Θωμάς Μαύρος έκοψε την κορδέλα στα εγκαίνια του Μουσείου Ιστορίας στην «OPAP Arena»
Δημήτρης Μελισσανίδης: «Η ΑΕΚ είναι η μοίρα μας, η ζωή και η ιστορία μας»
Δημήτρης Μελισσανίδης: «Η ΑΕΚ είναι η μοίρα μας, η ζωή και η ιστορία μας»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved