Ο Κιάμος σφυρίζει στο Onsports!

Ο Κιάμος σφυρίζει στο Onsports!

Πριν από έξι χρόνια, ένα «αστέρι» έκανε την εμφάνισή του στον «ουρανό» της Ελληνικής μουσικής σκηνής.

Το είχαν εντοπίσει αυτόπτες… μάρτυρες από διάφορα σημεία της Ελλάδας, στα τέλη της δεκαετίας του 1990.
Στη συνέχεια όμως όλο και περισσότερος κόσμος έμαθε για την ταυτότητά του, εντυπωσιασμένος από την αυξανόμενη λάμψη του!

Αστέρι αυθεντικό! Αυτόφωτο! Λαμπερό! Μοναδικό! Με όνομα και επώνυμο! Πάνος Κιάμος!

Ο πολυαγαπημένος καλλιτέχνης, που έχει κλέψει τις καρδιές του κόσμου, σε όλη την Ελληνική επικράτεια, φιλοξενείται στο Onsports, σε μία συνέντευξη, όπου καταθέτει την ψυχή του!

Αποκαλύπτει τα συστατικά που αποτελούν το μυστικό της επιτυχίας του. Σχολιάζει την άσχημη συγκυρία της κρίσης. Αναφέρεται στα δρώμενα του ποδοσφαίρου, στα σχέδιά του για το μέλλον αλλά και σε αυτόν, που περιμένει να έρθει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο! Τον δεύτερο γιο του (!), ο οποίος θα αποτελέσει το τρίτο μέλος της οικογένειας του, μετά την κόρη του Ιλιάνα και τον πρώτο του γιο Βασίλη!

Το όνομά σου, έχει γίνει συνώνυμο της επιτυχίας! Σε κάθε δισκογραφική σου απόπειρα τα τελευταία χρόνια, τα σουξέ διαδέχονται το ένα το άλλο.
Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας σου;

Για μένα το μυστικό είναι η αυθεντικότητα, η εργατικότητα και η επικοινωνία με τον κόσμο. Όταν αυτά τα τρία συνυπάρχουν, τότε έχουμε τα συστατικά για μια υγιή και εποικοδομητική σχέση με τον κόσμο.  

Διανύουμε περίοδο κρίσης. Ο κόσμος τα φέρνει δύσκολα βόλτα και αφήνει σε δεύτερη μοίρα την ψυχαγωγία του.
Πώς ανταπεξέρχεται ο δικός σου χώρος σε αυτή τη συγκυρία, αλλά κι εσύ προσωπικά;

Έχουμε κρατήσει τις τιμές ίδιες στο «Ποσειδώνιο» που έτυχε να εμφανίζομαι εν μέσω κρίσης (σ.σ. από το Μεγάλο Σάββατο, 23/4).
Κι εγώ από την πλευρά μου, έχω κάνει μείωση της τάξης του 30%, ώστε να είμαστε ανοικτά 4 φορές την εβδομάδα, από την Πέμπτη έως την Κυριακή και ο κόσμος όταν μπορεί και όσο μπορεί να είναι δίπλα μας και εκτός Παρασκευής και Σαββάτου, που είναι ανοικτά τα περισσότερα σχήματα.

Η δισκογραφία διέρχεται κρίση εδώ και χρόνια και όχι λόγω του μνημονίου.
Θεωρείς ότι είναι μόδα η προώθηση της δουλειάς ενός καλλιτέχνη μέσω εφημερίδων και περιοδικών, ή αυτό είναι αναγκαίο κακό;

Δεν θεωρώ ότι είναι κακό και δεν θεωρώ ότι είναι μόδα. Είναι απλά αλλαγή μιας κατάστασης. Αλλαγή της μουσικής βιομηχανίας. Κάποτε, όλοι επισκεπτόμασταν πιο συχνά τα δισκοπωλεία. Με την παρουσία του Ίντερνετ, που είναι μια πραγματικότητα εδώ και κάποια χρόνια, οι επισκέψεις μας στα δισκοπωλεία σχεδόν εκμηδενίστηκαν, με αποτέλεσμα πολλά από αυτά να κλείσουν. Οι εφημερίδες και τα περιοδικά λοιπόν αποτελούν το μέσο για να φτάσουμε στον κόσμο χωρίς να χρειάζεται να καλύψουν αρκετά χιλιόμετρα κάποιες φορές για να φτάσουν σε ένα δισκοπωλείο.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν μέσα από τον καλλιτεχνικό χώρο, ότι τα CD’S που πωλούνται μαζί με τον Τύπο, δεν ακούγονται, ή τέλος πάντων δεν αναδεικνύεται η δουλειά που έχει γίνει, όσο αξιόλογη κι αν είναι αυτή. Συμφωνείς με αυτή την άποψη;

Όχι, δεν συμφωνώ. Θεωρώ ότι οι καλές δισκογραφικές δουλειές δεν χάνονται, ανεξάρτητα από τον τρόπο με τον οποίο πωλούνται.

Ποια είναι η άποψή σου για τους νέους τραγουδιστές που έχουν εισχωρήσει στον χώρο;

Νομίζω ότι είναι πολύ νωρίς για να ξεχωρίσουν κάποιοι. Πιστεύω ότι θέλει πολλή δουλειά, υπομονή και επιμονή και ο χρόνος μαζί με τον κόσμο, αποτελούν τους καλύτερους κριτές για το ποια παιδιά αξίζει να μείνουν.

Έχεις δηλώσει, ότι θα ήθελες να συνεργαστείς με τον Μιχάλη Χατζηγιάννη. Πόσο εφικτή είναι μια τέτοια συνύπαρξη επί πίστας;

Δεν είναι μόνο ο Μιχάλης, είναι πολλοί καλλιτέχνες με τους οποίους θα ήθελα να συνεργαστώ και θεωρώ ότι όταν υπάρχει θέληση και καλή διάθεση όλα είναι εφικτά.

Μας έχεις συνηθίσει να είσαι μόνος σου στην αφίσα ως πρώτο όνομα.
Έχεις σκεφτεί να τραγουδήσεις μαζί με κάποιον αναγνωρισμένο συνάδελφό σου στο μέλλον; 

Βεβαίως και θέλω να συνεργαστώ όπως είπα και πριν με πολλούς συναδέλφους μου, απλά νοιώθω ακόμα ότι βρίσκομαι στην αρχή της πορείας μου και θέλω να κτίσω όσα περισσότερα μπορώ, έτσι ώστε οι συνεργασίες μας που θα έρθουν να είναι όσο το δυνατόν πιο «γεμάτες» σε περιεχόμενο.

Τι είναι αυτό που σε ενοχλεί γενικότερα στον χώρο σου;

Αυτό που με ενοχλεί είναι ένα γενικότερο φαινόμενο της εποχής μας. Η υποκρισία. Για παράδειγμα, όλοι θεωρούμαστε φίλοι όταν βρισκόμαστε ο ένας δίπλα στον άλλο, αλλά όταν απομακρυνόμαστε, βγαίνουν τα… μαχαίρια. Δυστυχώς ο καθένας είναι για την πάρτη του.

Ποια είναι τα σχέδιά σου για το μέλλον;

Πρώτα απ’ όλα θέλω να έχω υγεία, εγώ, η οικογένειά μου, όλος ο κόσμος. Το μέλλον μας δεν διαγράφεται και τόσο χαρούμενο, αλλά εμείς ως Έλληνες, πρέπει να βρούμε δύναμη και τώρα που περνάμε δύσκολα, να δεθούμε μεταξύ μας και να δείξουμε ότι ο Ελληνικός λαός, μπορεί να τα καταφέρει.

Έχεις σκεφτεί μεγαλώνοντας να αλλάξεις στυλ; Να ακολουθήσεις κάποιον άλλο «μουσικό δρόμο»;

Κάνω αυτό που νοιώθω και νοιώθω αυτό που κάνω. Μέχρι στιγμής, η καρδιά μου και το ένστικτό μου, με οδηγεί στον «μουσικό δρόμο», που έχω ήδη χαράξει και αισθάνομαι πολύ γεμάτος. Αν στο μέλλον νοιώσω διαφορετικά, θα το πράξω, γιατί έχω μάθει να είναι αληθινά τα θέλω μου, στη σχέση μου με τον κόσμο.

Υπάρχει κάποιο περιστατικό που σου δημιούργησε αρνητική διάθεση ή εντύπωση πάνω στην πίστα ή στα καμαρίνια;

Με στενοχωρεί, όταν τυχαίνει, τη στιγμή που τραγουδάω, να γίνεται παρεξήγηση στο μαγαζί, μεταξύ του κόσμου. Γι’ αυτό, παρακαλάω τον Θεό, να είναι όσο το δυνατόν πιο σπάνια τέτοια περιστατικά.

Πρόσφεραν πολλά στον πολιτισμό μας και στο Ελληνικό τραγούδι, αλλά μας άφησαν νωρίς. Για τον Μανώλη Ρασούλη και τον Νίκο Παπάζογλου, ο λόγος. Η απώλειά τους πιστεύεις ότι θα αφήσει δυσαναπλήρωτο κενό, στο καλό Ελληνικό τραγούδι;

Αναμφισβήτητα μιλάμε για δύο μεγάλες αξίες στο Ελληνικό τραγούδι. Όπως τόσες άλλες αξίες, έφυγαν νωρίς. Θεωρώ όμως ότι το έργο τους  θα είναι πάντα ζωντανό και θα αποτελεί πρότυπο για τους νέους δημιουργούς, που θα έχουν σκοπό να βοηθήσουν το Ελληνικό τραγούδι.

Να περάσουμε στα δρώμενα του ποδοσφαίρου. Πολλά ακούστηκαν και γράφτηκαν, σχετικά με το «κασέτα gate».
Ποια είναι η άποψή σου για όλα αυτά;

Νομίζω ότι όλος ο κόσμος συμφωνεί με την άποψη ότι κάποιες φορές, κάποια λάθη διαιτητικά, ήταν ίσως παραπάνω από λάθη. Δυστυχώς, κάθε εβδομάδα τα συζητάμε, τα γράφουμε, τα αναλύουμε, αλλά την επόμενη εβδομάδα τα βλέπουμε πάλι σε ένα άλλο γήπεδο και μας ενοχλεί, κυρίως όταν γίνεται εις βάρος της ομάδας μας. Χρειάζεται λοιπόν αλλαγή νοοτροπίας και πάνω απ’ όλα, να αναγνωρίσουμε ότι στον αθλητισμό υπάρχει και η ήττα και δεν είναι απαραίτητο κάθε Κυριακή, η ομάδα μας να είναι η κερδισμένη ακόμα κι αν δεν το αξίζει.

Πώς είδες το φετινό πρωτάθλημα;

Ήταν ένα πρωτάθλημα δύο ταχυτήτων, όπως εξάλλου δύο ταχυτήτων είναι και οι σύλλογοι που συμμετέχουν σε αυτό. Ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός, έχουν μεγάλη διαφορά από τις υπόλοιπες ομάδες κι αυτό αποτυπώθηκε και στον βαθμολογικό πίνακα. Προσωπικά δεν μου αρέσει ένα πρωτάθλημα όπου δεν έχω αγωνία για τον πρωταθλητή, τρεις μήνες πριν τη λήξη του. Εύχομαι του χρόνου να είναι περισσότερο ανταγωνιστικό, για να κρατάει «ζωντανό» και το ενδιαφέρον του κόσμου.

Η αγαπημένη σου ΑΕΚ, για μια ακόμη χρονιά, αντιμετώπισε πολλά οικονομικά και αγωνιστικά προβλήματα. Διεκδικεί ωστόσο το Κύπελλο Ελλάδας, αν και το μέλλον της είναι αβέβαιο. Θεωρείς ότι θα εξιλεωθεί, σε περίπτωση που το κατακτήσει;  Υπάρχει «αύριο» για τον «δικέφαλο»;

Όχι. Δεν θεωρώ ότι θα λυθεί κανένα πρόβλημα, ακόμα κι αν καταφέρει να κατακτήσει το κύπελλο, πράγμα που το εύχομαι. Το αύριο για τον «δικέφαλο», ήταν, είναι και θα παραμείνει αβέβαιο, αν ο κόσμος δεν συσπειρωθεί γύρω από την ομάδα, η οποία περνάει μια δύσκολη φάση. Είναι κρίμα για την ΑΕΚ, να είμαστε κάθε Κυριακή γύρω στους 10.000 στο γήπεδο. Ας βοηθήσουμε με την παρουσία μας, τη διοίκηση και τους παίκτες, για να πετύχουν ό,τι καλύτερο μπορούν.

Είσαι πατέρας μιας κόρης κι ενός γιου και ετοιμάζεσαι να υποδεχθείς το τρίτο μέλος στην οικογένειά σου!
Περίγραψέ μας τα συναισθήματά σου.

Με μία λέξη, ευτυχία. Η κόρη μου Ιλιάνα και ο γιος μου Βασίλης, είναι ό,τι πιο πολύτιμο έχουμε με τη γυναίκα μου και το καινούργιο άλμπουμ που έχει κυκλοφορήσει με τίτλο «Ολοκαίνουργιος», είναι αφιερωμένο στον δεύτερο γιο μας, που έρχεται σε λίγους μήνες! 

Πώς συνδυάζεις τη δουλειά σου με τις υποχρεώσεις που έχεις ως σύζυγος και πατέρας; Τα ωράρια είναι… βάρβαρα.

Σίγουρα οι υποχρεώσεις της δουλειάς είναι πολλές και τα ωράρια ανάποδα. Γι’ αυτό κι εγώ, έχω επιλέξει να μειώνω τον ύπνο μου όσο μπορώ, για να είμαι δίπλα στην οικογένειά μου. Όποτε έχω ελεύθερο χρόνο επίσης, είναι αφιερωμένος σε αυτήν.

Τι σημαίνει για σένα με μια λέξη:

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ: Ζωή
ΘΡΗΣΚΕΙΑ: Δύναμη
ΠΑΤΡΙΔΑ: Ελλάδα
ΤΡΑΓΟΥΔΙ: Οξυγόνο
ΕΠΙΤΥΧΙΑ: Δημιουργικό άγχος
ΧΡΗΜΑΤΑ: Μέσο
ΔΟΞΑ: Δράμας (σ.σ. γέλια)
ΚΡΙΣΗ: Μελαγχολία
ΘΑΛΑΣΣΑ: Ταξίδι
ΤΑΞΙΔΙ: Ανανέωση



Πόλο: Διπλή πρόκριση για τον Υδραϊκό
Πόλο: Διπλή πρόκριση για τον Υδραϊκό
Ρέντη: Διάλογος-σοκ ανήλικων συλληφθέντων - Καμαρώνει που τον περιμένουν στις φυλακές Αυλώνα!
Ρέντη: Διάλογος-σοκ ανήλικων συλληφθέντων - Καμαρώνει που τον περιμένουν στις φυλακές Αυλώνα!
Euroleague: «Καταιγίδα» η Ρεάλ, εύκολα το 1-0! – Highlights και τηλεοπτικό πρόγραμμα
Euroleague: «Καταιγίδα» η Ρεάλ, εύκολα το 1-0! – Highlights και τηλεοπτικό πρόγραμμα
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Μπλόκο» της ΕΛΑΣ στη συγκέντρωση φίλων της «Ένωσης» στο ξενοδοχείο της ομάδας!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Μπλόκο» της ΕΛΑΣ στη συγκέντρωση φίλων της «Ένωσης» στο ξενοδοχείο της ομάδας!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved