«Περίεργη και άτυχη χρονιά»

«Περίεργη και άτυχη χρονιά»

Μπορεί ο Πανιώνιος να μην κατάφερε να πάρει το «εισιτήριο» για τα πλέι οφ, αλλά στη Νέα Σμύρνη επικρατεί κλίμα ικανοποίησης.

Ίσως γιατί το συγκρότημα του Γιώργου Μπαρτζώκα αποτελείται κατά βάση από πολλούς νεαρούς Έλληνες παίκτες και ουσιαστικά η φετινή χρονιά ήταν μεταβατική, ώστε να μπουν οι βάσεις για το μέλλον. Ένας από τους πιο έμπειρους παίκτες των «κυανέρυθρων», ο Γιώργος Τσιάρας, παραχώρησε συνέντευξη στο Onsports και, εκτός από τον απολογισμό της φετινής σεζόν, μας αποκάλυψε τις σκέψεις του για το μέλλον του Πανιωνίου, αλλά και πόσο σημαντική είναι η παρουσία του Ηλία Λιανού, ειδικά στις δύσκολες οικονομικά ημέρες που βιώνουμε, στην προεδρία.

-Τελικά, η φετινή χρονιά στον Πανιώνιο θεωρείται ικανοποιητική ή αποτυχημένη, λόγω της μη συμμετοχής του στα πλέι οφ;
«Σίγουρα, δεν εξελίχθηκε όπως την περιμέναμε. Είμαστε στεναχωρημένοι από το γεγονός πως δεν καταφέραμε να μπούμε στα πλέι οφ, αλλά μας στοίχισε σε πολύ μεγάλο βαθμό η αδυναμία μας να έχουμε σταθερότητα στην απόδοσή μας».

-Εννοείς πως υπήρχε έλλειψη διάρκειας στην απόδοσή σας;
«Ναι. Η ομάδα φέτος ήταν ικανή για το καλύτερο και το χειρότερο. Υπήρχαν μεγάλα παιχνίδια, στα οποία καταφέραμε να σημειώσουμε σημαντικές νίκες, και αντίστοιχα υπήρχαν ματς με μικρότερες ομάδες, στα οποία γνωρίσαμε την ήττα. Γενικά, δεν υπήρχε σταθερότητα στην απόδοσή μας. Όλα αυτά τα σκαμπανεβάσματα μας έφεραν εκτός πλέι οφ».

-Δεν έπαιξαν ρόλο και τα πολλά προβλήματα τραυματισμών;
«Φυσικά, μας επηρέασαν σημαντικά. Είχαμε πολλά προβλήματα τραυματισμών κατά τη διάρκεια της φετινής σεζόν και αναφερόμαστε σε βασικούς παίκτες, όπως ο Μίλος Βούγιανιτς, και στη συνέχεια ο Νίκος Μπάρλος και ο Μίλουτιν Άλεξιτς. Πρόκειται για παίκτες που ήταν πολύ σημαντικοί για την ομάδα και η απουσία τους μας κόστισε».

-Οι τραυματισμοί, όπως είθισται, έφεραν και αλλαγές στο ρόστερ...
«Σίγουρα κι αυτό επίσης επηρέασε ως ένα βαθμό τη χημεία της ομάδας, αφού ο προπονητής έπρεπε να δουλέψει με άλλους παίκτες από αυτούς που είχε αρχικά. Γενικότερα, ήταν μια πολύ περίεργη χρονιά για τον Πανιώνιο».

-Θεωρείς πως ήταν μια σεζόν που μπορεί να χαρακτηριστεί κυρίως από την ατυχία;
«Αναμφισβήτητα, ήταν μια άτυχη χρονιά για την ομάδα. Θεωρώ πως εάν δεν είχαμε αυτούς τους σοβαρούς τραυματισμούς θα είχαμε καταφέρει να πετύχουμε τους στόχους μας και να μπούμε στα πλέι οφ».

-Παρ’ όλα αυτά, χτυπήσατε με αξιώσεις ακόμα και την πόρτα της τετράδας.
«Υπήρξε μια περίοδος που πιάσαμε το ζενίθ της απόδοσής μας και σημειώσαμε ένα σημαντικό σερί νικών. Πράγματι, είχαμε την ευκαιρία να διεκδικήσουμε ακόμη και μία θέση στην τετράδα, αλλά σε εκείνο το χρονικό σημείο πάλι μας στοίχισαν οι τραυματισμοί!».

-Πώς βλέπεις το μέλλον του Πανιώνιου;
«Θεωρώ πως η ομάδα έχει δημιουργήσει μια καλή βάση για το μέλλον. Έχει έναν κορμό από Έλληνες παίκτες, ενώ διαθέτει και πολλά ταλαντούχα παιδιά, τα οποία δημιουργούν υψηλές προσδοκίες για το μέλλον του συλλόγου».

-Είστε από τις ελάχιστες ομάδες στην Α1 που στηρίζεστε τόσο πολύ σε ελληνόπουλα.
«Αυτή είναι η φιλοσοφία που υπάρχει. Ο στόχος είναι η δημιουργία μιας ελληνικής βάσης, πάνω στην οποία θα στηριχθεί η ομάδα τα επόμενα χρόνια. Νομίζω πως βρισκόμαστε σε καλό δρόμοι».

-Στην πρώτη σου χρονιά στη Νέα Σμύρνη, πώς βίωσες την ατμόσφαιρα και τη συμπαράσταση των φιλάθλων του Πανιωνίου;
«Ο Πανιώνιος είναι από τις ομάδες που διαθέτουν μπασκετικό κόσμο. Η συμπαράσταση που είχαμε φέτος από τους φιλάθλους μας ήταν εκπληκτική. Ο κόσμος μάς βοήθησε, ενώ η ατμόσφαιρα που δημιουργεί στη Νέα Σμύρνη είναι εκπληκτική. Χαίρεσαι πραγματικά να παίζεις για αυτόν τον κόσμο».

-Ο Πανιώνιος έχει τις βάσεις, τον κόσμο, αλλά και τον Ηλία Λιανό να τον στηρίζει οικονομικά. Πόσο σημαντική είναι η παρουσία του στην ομάδα;
«Ο Ηλίας Λιανός αποτελεί κεφάλαιο για τον σύλλογο. Αποτελεί εχέγγυο για το μέλλον της ομάδας. Μακάρι να μείνει για πολλά χρόνια ακόμη στον Πανιώνιο. Είναι πολύ έμπειρος παράγοντας, έχει δώσει πολλά όχι μόνο στον Πανιώνιο, αλλά γενικότερα στο ελληνικό μπάσκετ. Θα έλεγα πως είναι ευλογία για τον Πανιώνιο να έχει έναν τέτοιο άνθρωπο στην προεδρία του. Έχει προσφέρει πολλά και θα προσφέρει ακόμη περισσότερα στο μέλλον».

-Διαθέτει, επίσης, τον Γιώργο Μπαρτζώκα στον πάγκο του...
«Πραγματικά, τι μπορώ να πω για τον Γιώργο Μπαρτζώκα... Είναι ένας από τους πιο καταξιωμένους προπονητές στην κατηγορία και έχει επιδείξει έργο σε όλες τις ομάδες που έχει δουλέψει μέχρι στιγμής. Και για αυτόν η φετινή χρονιά ήταν μεταβατική και σίγουρα αντιμετώπισε πολλές δυσκολίες με τους τραυματισμούς και τις αλλαγές που υπήρξαν στο ρόστερ. Καλώς εχόντων των πραγμάτων, του χρόνου θα μπορέσει να δουλέψει με μεγαλύτερη άνεση».



Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved