Μπάλα δίπλα στις πολυκατοικίες

Μπάλα δίπλα στις πολυκατοικίες

Το Onsports βρέθηκε στην προπόνηση της ακαδημίας του Κρόνου, στην καρδιά της Κυψέλης και γράφει για την δουλειά που γίνεται παρά τις αντιξοότητες.

Απόγευμα καθημερινής και στην Κυψέλη η βοή του δρόμου δε σου δίνει την εντύπωση ότι λίγα μέτρα πιο κάτω υπάρχει μια… άλλη «κυψέλη». Μια «κυψέλη» από μικρές – ποδοσφαιρικές – εργατικές μέλισσες που βρίσκουν διέξοδο από την καθημερινότητα, τα μαθήματα και το… τσιμέντο που «πνίγει» την γειτονιά, μαθαίνοντας τα μυστικά της μπάλας στις ποδοσφαιρικές ακαδημίες του Κρόνου Αθηνών.

Με σχεδόν 140 παιδιά, μεταξύ των οποίων και 3 κορίτσια σε μια πρωτοποριακή - για τα δεδομένα του σωματείου αλλά και του επιπέδου οργάνωσης τέτοιων ομάδων – κίνηση, ο Κρόνος δίνει πραγματικά «ζωή» με την παρουσία του στην περιοχή και αποτελεί «πνεύμονα» άθλησης και δημιουργίας αθλητών και χαρακτήρων. Αυτήν την εποχή, στις ακαδημίες του Κρόνου υπάρχουν 28 μικρά παιδάκια, στο τμήμα Τζούνιορ 20 παιδιά, στους Παμπαίδες 32 παιδιά, στους Παίδες 40 και στο εφηβικό τμήμα ακόμα 16 παιδιά!

Κάνοντας προπόνηση κάτω από το φως των προβολέων, που επιτέλους λειτουργούν έστω και υποτυπωδώς στο γήπεδο της Αλεπότρυπας, οι μικροί επίδοξοι ποδοσφαιριστές του αύριο ακολουθούν πιστά τις εντολές του προπονητή τους κ. Τάκη Ντιντίφα και δείχνουν απαράμιλλη προσήλωση στα μαθήματα βασικών αρχών του ποδοσφαίρου αλλά και της τακτικής.

«Το μεγάλο μας παράπονο είναι το θέμα του γηπέδου. Έχουμε παιδιά και δεν μπορούμε να δουλέψουμε σωστά, να τους μάθουμε κάποια πράγματα παραπάνω από τα βασικά του ποδοσφαίρου και της τακτικής του, να αναδείξουμε το ταλέντο τους και τη δίψα τους για αθλητισμό», μας λέει αρχικά ο έμπειρος και καταξιωμένος στο χώρο των υποδομών προπονητής.

Παρά τις αντιξοότητες ωστόσο, η δουλειά που γίνεται στον Κρόνο είναι ιδιαίτερα σοβαρή και προσεγμένη με γνώμονα το καλό των παιδιών, τη σωστή άθληση αλλά και με βλέμμα… στο μέλλον και τη στελέχωση της ανδρικής ομάδας του αθηναϊκού συλλόγου.

«Αυτή τη στιγμή έχουμε μια εξαιρετική «φουρνιά» στα χέρια μας, από παιδιά γεννημένα το 1996, το 1997 και το 1998 που κατά τη γνώμη μου μπορούν να είναι η μελλοντική ανδρική ομάδα του συλλόγου. Όπως συνέβη φέτος με τα δύο παιδιά του ’95 που ανέβηκαν στην πρώτη ομάδα. Στόχος μας είναι να βγάλουμε σωστούς αθλητές και ανθρώπους αρχικά, και αν κάποιο παιδί μπορεί, τότε να προχωρήσει», λέει ο Τάκης Ντιντίφας.

Όσο για τις μικρότερες ηλικίες, υπάρχει ακόμα μεγαλύτερος αριθμός παιδιών με αποτέλεσμα οι άνθρωποι του Κρόνου να λένε… «δεν χωράμε άλλο», φέρνοντας ξανά στο προσκήνιο το θέμα του γηπέδου.

«Δεν μπορούμε να κάνουμε σωστή δουλειά, παρά το γεγονός ότι έχουμε πολλά παιδιά και τα «αγκαλιάζουμε» με το δικό μας τρόπο. Θα γίνουμε κι εμείς παιδιά μαζί τους όταν χρειαστεί, θα γίνουμε και αυστηροί, θα κάνουμε πλάκα, θα κάνουμε ότι είναι απαραίτητο για να μάθουμε στα παιδιά τον σωστό τρόπο να αθλούνται και να παίζουν ποδόσφαιρο», λέει ο επικεφαλής των παιδικών τμημάτων του Κρόνου.

Παράλληλα, ο έμπειρος προπονητής επισημαίνει: «Θέλω να τονίσω ότι όλοι οι προπονητές των τμημάτων υποδομής του Κρόνου είναι διπλωματούχοι, δεν υπάρχουν πρώην ποδοσφαιριστές που να έγιναν μετά προπονητές. Με επικεφαλής του προπονητικού τιμ τον κ. Γιάννη Μπακόλα και με άλλους καταξιωμένους συναδέλφους ευελπιστούμε ότι κάνουμε ό,τι το καλύτερο για τα παιδιά. Κατά την προσωπική μου άποψη, τα παιδιά αυτά είναι αυτή τη στιγμή όχι μόνο η καλύτερη ακαδημία της περιοχής μας, αλλά όλης της Αθήνας»!

Πόσο δύσκολο είναι όμως να παίζεις ποδόσφαιρο, περιστοιχισμένος από πολυκατοικίες, από τσιμέντο και σε μια αναμφίβολα δύσκολη περιοχή όπως η Κυψέλη;

«Σίγουρα ξέρουμε το πόσο δύσκολο είναι αυτό, και σε ό,τι έχει να κάνει με την περιοχή αλλά και σε ό,τι έχει να κάνει και με την εποχή στην οποία ζούμε», αναφέρει ο Τάκης Ντιντίφας και προσθέτει: «Κάνουμε προσπάθεια στον Κρόνο, με την διοίκηση και με την βοήθεια του κ. Δημήτρη Γκάνια που φροντίζει για όλες τις ομάδες μας για λογαριασμό της διοίκησης, να μην λείπει τίποτα από τα παιδιά. Παράλληλα, προσπαθούμε να φέρουμε σε ένα λογικό πλαίσιο και οτιδήποτε αφορά το οικονομικό κομμάτι. Υπάρχουν παιδιά που δεν έχουν την δυνατότητα να πληρώσουν τη συνδρομή αλλά δε θα τα διώξουμε, θα τα κρατήσουμε στον Κρόνο για όσο χρειαστεί, για να αθληθούν πρώτα από όλα», αναφέρει ο κόουτς των μικρών.

Τέλος, ο Τάκης Ντιντίφας επισήμανε: «Εγώ είμαι πολύ δεμένος με αυτά τα παιδιά, αγαπάνε την ομάδα, έρχονται πάντα με θέληση για προπόνηση και παρά τα όσα είπαμε για την δύσκολη περιοχή, το τσιμέντο, τις λίγες ώρες και μέρες προπόνησης και μάλιστα στο μισό γήπεδο, φεύγουν από εδώ και το μυαλό τους είναι πότε θα γυρίσουν για προπόνηση. Αυτό για μένα είναι το κέρδος μου. Ότι αγαπάνε αυτό που κάνουμε εδώ μαζί και είμαι σίγουρος ότι αυτά τα παιδιά θα προχωρήσουν, θα παίξουν στην πρώτη ομάδα και θα την πάνε ψηλότερα κι από την Α’ Αθηνών. Πιστεύω ότι με αυτά τα παιδιά σε λίγα χρόνια ο Κρόνος θα παίξει στην Δ’ Εθνική!»

Τι λένε όμως για αυτό οι… άσοι του μέλλοντος; Τα παιδιά των ακαδημιών του Κρόνου βλέπουν τα προβλήματα, αλλά αναγνωρίζουν τη δυνατότητα που τους δίνει η ομάδα να παίξουν ποδόσφαιρο και να ξεφύγουν από τους τέσσερις τοίχους και το τσιμέντο, στην καρδιά της Αθήνας.

«Αν δεν υπήρχε ο Κρόνος, το πολύ-πολύ να παίζαμε σε κανένα πάρκο και αν…», λέει ένας από τους μικρούς αθλητές της ομάδας, ενώ ένας δεύτερος σχολιάζει: «Μακάρι να είχαμε περισσότερες μέρες την εβδομάδα προπόνηση και για περισσότερη ώρα». Ακόμα ένας επίδοξος ποδοσφαιριστής τόνισε: «Γίνεται καλή δουλειά και ακούμε πάντα τους προπονητές μας που μας μαθαίνουν ποδόσφαιρο. Για εμάς είναι καλό να αθλούμαστε και να… μην παίζουμε όλη μέρα playstation», κάτι που σκόρπισε αρκετά γέλια, μετά το τέλος της προπόνησης πάντα αφού ο κόουτς είναι αρκετά αυστηρός με αυτά!

Τέλος, στην ερώτηση για το ποιοι από τους 40 πιτσιρικάδες θέλουν να ακολουθήσουν το επάγγελμα του ποδοσφαιριστή, σηκώθηκαν… 80 χέρια, αφού και όλοι και με τα δύο ψήφισαν… «δαγκωτό» την μπάλα, ενώ όλοι συμφώνησαν πως βάζουν… «την ομάδα μας πάνω από όλα»!



Συλλυπητήρια από Ολυμπιακό και Εφές για τον θάνατο του πατέρα του Εργκίν Αταμάν
Συλλυπητήρια από Ολυμπιακό και Εφές για τον θάνατο του πατέρα του Εργκίν Αταμάν
Ολυμπιακός – Προμηθέας 80-69: Επιστροφή στις νίκες στη Basket League πριν την Μπαρτσελόνα
Ολυμπιακός – Προμηθέας 80-69: Επιστροφή στις νίκες στη Basket League πριν την Μπαρτσελόνα
Euroleague: Παναθηναϊκός AKTOR κι Ολυμπιακός θα δώσουν τις ίδιες ημέρες τα Game 3 και 4
Euroleague: Παναθηναϊκός AKTOR κι Ολυμπιακός θα δώσουν τις ίδιες ημέρες τα Game 3 και 4
Αναστατωμένος ο Φώτης Ιωαννίδης - Το σχόλιο της Ελένης Βουλγαράκη
Αναστατωμένος ο Φώτης Ιωαννίδης - Το σχόλιο της Ελένης Βουλγαράκη
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved