«Γουστάρω να πάρω το Κύπελλο»!

«Γουστάρω να πάρω το Κύπελλο»!

Το όνειρό του να φτάσει στον τελικό και να κατακτήσει το Κύπελλο με τον Ολυμπιακό Βόλου αποκαλύπτει στο onsports.gr ο Σάκης Τσιώλης.

Έπειτα από 20 χρόνια ο Ολυμπιακός Βόλου επέστρεψε στη μεγάλη κατηγορία και πλέον είναι έτοιμος να γράψει ιστορία στο θεσμό του Κυπέλλου. Η νίκη (2-0) στην Κέρκυρα κόντρα στην ομώνυμη ομάδα στον πρώτο αγώνα για τα προημιτελικά του Κυπέλλου, του δίνει τη δυνατότητα να προκριθεί για πρώτη φορά στην ιστορία του στα ημιτελικά και να κάνει όνειρα, που φτάνουν μέχρι και τον τελικό του ΟΑΚΑ!

Ο άνθρωπος που συνεχίζει να γράφει ιστορία στον Ολυμπιακό Βόλου, ο τεχνικός Σάκης Τσιώλης, μίλησε για την προοπτική της ομάδας του να βρεθεί στον τελικό του Κυπέλλου, τα ευρωπαϊκά όνειρα, την εν γένει παρουσία των Βολιωτών στο πρωτάθλημα, τα μεταγραφικά και υπογράμμισε: «Εγώ γουστάρω και μου αρέσει να πάρω το Κύπελλο».

Ο Ολυμπιακός Βόλου βρίσκεται ένα βήμα πριν από τα ημιτελικά. Πόσο κοντά φαντάζει ο τελικός του Κυπέλλου για την ομάδα;

«Έχουμε ένα μεγάλο πλεονέκτημα μετά την εκτός έδρας νίκη κόντρα στην Κέρκυρα. Όμως θα πρέπει να το αντιμετωπίσουμε με μεγάλη προσοχή, καθώς απομένει και ο επαναληπτικός. Μακάρι να τα καταφέρουμε, γιατί θα πρόκειται για μία ιστορική στιγμή τόσο η πρόκριση στα ημιτελικά όσο και αν η ομάδα πάει στον τελικό». 

 Σε προβληματίζει το γεγονός ότι ο σύλλογος καλείται να αντεπεξέλθει πλέον σε δύο διοργανώσεις, κάτι που μπορεί να την επηρεάσει αρνητικά στη συνέχεια;

«Δε σου κρύβω πως μετά το αποτέλεσμα με τον ΠΑΟΚ με προβληματίζει. Γιατί τα παιχνίδια που ακολουθούν είναι πολύ δύσκολα και επικίνδυνα. Η ομάδα δεν έχει πάρει τους βαθμούς που θα μπορούσε να πάρει. Προτεραιότητα, βέβαια, για εμάς είναι το πρωτάθλημα και πιστεύω ότι με τη διαχείριση που κάνουμε στο υλικό, οι ποδοσφαιριστές θα ανταποκριθούν. Είδαμε και στο ματς με την Κέρκυρα, όπου έκανα πέντε αλλαγές στο βασικό σχήμα, ότι τα κατάφεραν».

Εχεις κατακτήσει σαν παίκτης πρωτάθλημα με τη Λάρισα, ενώ σαν προπονητής έχει γράψει ιστορία με τον Ολυμπιακό Βόλου. Πανηγύρισες την επιστροφή της ομάδας στη Σούπερ Λίγκα έπειτα από 20 χρόνια και είσαι κοντά στο να γράψεις ιστορία και στο Κύπελλο. 

«Πριν από είκοσι μήνες έλεγα “μακάρι να ανταποδώσω την αγάπη και την εκτίμηση του κόσμου με το αποτέλεσμα. Να μπορέσω να κάνω τους οπαδούς υπερήφανους”. Αυτά που ήθελα και ήλπιζα να κάνω με τον Ολυμπιακό Βόλου έγιναν. Τώρα θέλω να εξασφαλίσει η ομάδα την παραμονή της στην κατηγορία και να γράψει ιστορία μέσα από το κύπελλο».

Πως επηρεάζει όλο αυτό την ψυχολογία του προπονητή;

«Όλοι οι άνθρωποι θέλουν να πετυχαίνουν το καλύτερο. Στην προπονητική μου καριέρα κατέκτησα πρωταθλήματα από τη Β΄ στην  Α΄ Εθνική, είχα διακρίσεις στη Σούπερ Λίγκα και έφτασα στα προημιτελικά του Κυπέλλου έχοντας φτιάξει μία καλή ομάδα, όπως ήταν τότε ο Θρασύβουλος. Γιατί να μην απαιτώ και να μην θέλω, λοιπόν, να φτάσω στον τελικό. Όλα μπορούν να συμβούν σε ένα τέτοιο παιχνίδι. Θέλω να πανηγυρίσω πρωτάθλημα, να βγάλω μία ομάδα στην Ευρώπη και να κατακτήσω το Κύπελλο». 

 Αν ο Βόλος φτάσει στον τελικό, προτιμάς συγκεκριμένο αντίπαλο;

«Δεν με ενδιαφέρει ποια ομάδα θα αντιμετωπίσω. Σε έναν τελικό Κυπέλλου, εγώ γουστάρω και μου αρέσει να πάρω το Κύπελλο. Για το τι θα γίνει είναι άλλη ιστορία. Θέλω ο Ολυμπιακός Βόλου να πάρει το κύπελλο και έτσι να βγει η Ευρώπη».

Ο Ολυμπιακός Βόλου μαζί με την Καβάλα θεωρούνται –κατά γενική ομολογία- οι δύο καλύτερες επαρχιακές ομάδες. Ποιο είναι το μυστικό για τη δική σου ομάδα;

«Έχουμε τρομερή χημεία, οι παίκτες είναι αρκετό καιρό μαζί και είμαστε μία ομάδα που βγάζουμε αυτοματισμούς, κατεύθυνση και ξέρουμε να αξιοποιούμε 2-3 συστήματα. Η εν γένει δομή που έχουμε, μάς δίνει τη δυνατότητα να δουλεύομε με τον καλύτερο τρόπο».

Υπάρχει κάποια εξέλιξη στο θέμα απόκτησης του επιθετικού;

«Το ψάχνουμε. Μίλησα με τον πρόεδρο και βρίσκεται σε συζητήσεις. Εκείνος είναι που βάζει τα χρήματα και αποφασίζει, όχι ο προπονητής. Γνωρίζω ότι προσπαθεί πολύ».

Αν και είναι λίγο πρόωρο ακόμη, πως σκέφτεσαι το μέλλον σου στο Βόλο;

«Σε μία ομάδα ο χρηματοδότης είναι αυτός που παίρνει μία απόφαση και αυτός που φτιάχνει μία ομάδα. Αυτός χαράζει την πορεία της. Αυτή τη στιγμή με απασχολεί η φετινή πορεία του Ολυμπιακού Βόλου και πως η ομάδα θα φτάσει όσο πιο ψηλά γίνεται»



Η ΔΕΑΒ κάλεσε σε ακρόαση τον ΠΑΟΚ
Η ΔΕΑΒ κάλεσε σε ακρόαση τον ΠΑΟΚ
Παναθηναϊκός AKTOR: Στήριξη Ερντογάν σε Αταμάν για τις απειλές από Μακάμπι Τελ Αβίβ (video)
Παναθηναϊκός AKTOR: Στήριξη Ερντογάν σε Αταμάν για τις απειλές από Μακάμπι Τελ Αβίβ (video)
Super League: Δύο αγωνιστικές απαγόρευση στον Αλέξη Κούγια
Super League: Δύο αγωνιστικές απαγόρευση στον Αλέξη Κούγια
Έπιασαν στα πράσα τον Μπολτάουζερ να κλέβει!
Έπιασαν στα πράσα τον Μπολτάουζερ να κλέβει!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved