Έργα και ημέρες Ράφικ Τζεμπούρ

Έργα και ημέρες Ράφικ Τζεμπούρ

Από πολλά... κύματα πέρασε η σχέση της ΑΕΚ με τον Τζεμπούρ, που ωστόσο έμοιαζε να έχει προδιαγεγραμμένο τέλος.

Ήταν 30 Αυγούστου του 2008, όταν η ΑΕΚ ανακοίνωνε και υποδεχόταν μετά… βαΐων και κλάδων τον Ράφικ Τζεμπούρ. Επρόκειτο άλλωστε, για ένα «σίριαλ» που διήρκησε αρκετό καιρό, καθώς οι απαιτήσεις του Πανιωνίου έμοιαζαν ως… ανυπέρβλητο εμπόδιο για την τότε διοίκηση.
Τελικά, έστω και την… ύστατη ώρα της μεταγραφικής περιόδου, η ΑΕΚ αποφάσισε να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη (περίπου 3,2 εκατ. ευρώ) για να αποσπάσει το «ok» της διοίκησης των «κυανέρυθρων» και να πραγματοποιήσει την ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία του συλλόγου.
Γεγονός που όπως είναι λογικό, προκάλεσε ενθουσιασμό στον κόσμο της ομάδας, καθώς ο Αλγερινός αποτελούσε δίχως αμφιβολία, έναν από τους ποιοτικότερους επιθετικούς του ελληνικού πρωταθλήματος.
Για το ότι θα μπορούσε να κάνει τη διαφορά σε οποιαδήποτε ελληνική ομάδα, δεν αμφέβαλλε κανείς. Μοναδικό «μελανό» σημείο για τον Ράφικ, αποτέλεσε ανέκαθεν ο οξύθυμος και ενίοτε κυκλοθυμικός χαρακτήρας του. Δεν… κέρδισε τυχαία άλλωστε, το παρατσούκλι «τρελός».


Ξεκίνημα χωρίς πολλά γκολ

Παρότι η ΑΕΚ διέθετε «γεμάτο» ρόστερ τη σεζόν (2008-09) και δη στην επίθεση (Μπλάνκο, Εντίνιο, Σκόκο), ο Ράφικ Τζεμπούρ κατάφερε να βρει άμεσα θέση στην ενδεκάδα. Ο Αλγερινός έκανε πολλές δουλειές μέσα στο γήπεδο, δίχως ωστόσο να σκοράρει πολύ. Τόσο με τον Γιώργο Δώνη στο ξεκίνημα της σεζόν, όσο και με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς, ο Τζεμπούρ σπάνια έβγαινε από την ενδεκάδα.

Το πρώτο… κρούσμα

Την ώρα που η πορεία της ομάδας στο πρωτάθλημα, ήταν σχεδόν απογοητευτική, ένα περιστατικό στην προπόνηση της ΑΕΚ τον Γενάρη του 2009, ήρθε να ταράξει ακόμα περισσότερο το κλίμα στα αποδυτήρια. Συγκεκριμένα, ο Νάτσο Σκόκο ζήτησε τον λόγο από τον Τζιμπούρ για ένα λάθος του τελευταίου σε μια άσκηση και ο Αλγερινός φανερά ενοχλημένος, με μια κουτουλιά του προκάλεσε ρινική κάκωση!
Αμφότεροι απολογήθηκαν στη διοίκηση, αλλά συνέχισαν να συμμετέχουν κανονικά στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας.

Σχέση… μίσους και πάθους

Από τον Απρίλιο του 2009, ο Τζεμπούρ άνοιξε το κεφάλαιο «Μπάγεβιτς». Συγκεκριμένα, στις 25 Απριλίου, οι δύο άντρες είχαν τον πρώτο τους τσακωμό, ο οποίος ωστόσο δεν πήρε μεγάλες διαστάσεις.
Λίγες ημέρες αργότερα, στις 4 Μαΐου ο διεθνής επιθετικός επικαλέστηκε πονόδοντο που δεν του επέτρεπε να προπονηθεί και προτίμησε να μείνει στο γυμναστήριο. «Εδώ δεν είναι καφενείο να κάνει ο καθένας ότι γουστάρει και ότι θέλει. Για μένα είναι απών από την προπόνηση», είπε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς στο διερμηνέα του, για να το μεταφέρει στον παίκτη.
Ο Γαλλοαλγερινός αφού άκουσε τα όσα είπε ο προπονητής του, φανερά εκνευρισμένος άρχισε να βρίζει στη γλώσσα του, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Δεν με σέβεται και δεν με υπολογίζει...»

Νέο επεισόδιο και… ψυγείο

Όλα αυτά μέχρι τις 12 Σεπτεμβρίου του 2009, όπου το ραγισμένο γυαλί στις σχέσεις των δύο ανδρών, έγινε… θρύψαλα. Στη διάρκεια της προπόνησης, ο Μπάγεβιτς έκανε παρατηρήσεις στον παίκτη του, καθώς θεώρησε πως ήταν ο αδιάφορος. Ο τελευταίος αντέδρασε άσχημα και μάλιστα επιχείρησε να επιτεθεί στον Μπάγεβιτς.
Με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων το επεισόδιο έληξε, αλλά στάθηκε αφορμή για μπει στο «ψυγείο» ένας από τους πιο ποιοτικούς παίκτες της ομάδας.

«Συγχωροχάρτι» και θεαματική επιστροφή

Ο μακροχόνιος παραγκωνισμός δεν άρεσε ιδιαίτερα στον Τζεμπούρ, που μέσω δηλώσεων και του μάνατζέρ του, έκανε προσπάθειες… επαναπροσέγγισης. Ο Αλγερινός ζήτησε συγνώμη στον Μπάγεβιτς για τα προηγούμενα παραπτώματά του και καθώς η ΑΕΚ δεν είχε την πολυτέλεια να έχει στην εξέδρα έναν τέτοιο  ποδοσφαιριστή, τον επανέφερε στην ομάδα.
Η επάνοδός του μάλιστα (στην ήττα από τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη με 2-1) ήταν εντυπωσιακή, αφού πέρα από τα γκολ που πέτυχε, έδωσε άλλη οντότητα στο επιθετικό παιχνίδι της ομάδας.

Βασικό «γρανάζι» και στο φετινό ξεκίνημα

Η εκτίμηση του Μπάγεβιτς στις ποδοσφαιρικές ικανότητες του Τζεμπούρ ήταν δεδομένη. Ο τεχνικός της ΑΕΚ, τον θεωρούσε ως τον πλέον ολοκληρωμένο ποδοσφαιριστή που είχε στη διάθεση του και ως εκ τούτου στήριζε πάνω του το επιθετικό παιχνίδι της ομάδας. Για χάρη του μάλιστα, άφηνε συνήθως εκτός ενδεκάδα τον πρώτο σκόρερ των προηγούμενων σεζόν, Ίσμαελ Μπλάνκο.
Προφανώς την ίδια άποψη είχε και ο αντικαταστάτης του στην τεχνική ηγεσία Μανόλο Χιμένεθ, ο οποίος τον διατήρησε στην ενδεκάδα της Ένωσης. Στο πρώτο μισό της σεζόν μάλιστα είχε 20 συμμετοχές και 9 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις, κάποια εκ των οποίων ήταν εξαιρετικής σημασίας.

Το τελευταίο… επεισόδιο

Ωστόσο, στις 2 του περασμένου Γενάρη, ο Τζεμπούρ έβαλε εκ νέου «φωτιά» στα αποδυτήρια της ΑΕΚ. Ο Αλγερινός επιθετικός αντέδρασε έντονα σε παρατηρήσεις του Μανόλο Χιμένεθ, αν και ο Ισπανός απευθυνόταν σε όλους τους ποδοσφαιριστές.
Χρειάστηκε μάλιστα η παρέμβαση των Δέλλα και Λυμπερόπουλου, για να αποτραπεί η επίθεσή του προς τον Χιμένεθ.
Ο τελευταίος τον έστειλε στη διοίκηση και δεδομένου ότι ο παίκτης δεν φαινόταν διατεθειμένος να ανανεώσει το συμβόλαιό του με την ομάδα (παρότι είχε συμφωνήσει προφορικά), η Ένωση του έδειξε την πόρτα της εξόδου, βάζοντας… τίτλους τέλους στην πολυτάραχη σχέση των δύο πλευρών.



Παναθηναϊκός: «Ανάβει φωτιές» η Mundo Deportivo για τον Φώτη Ιωαννίδη
Παναθηναϊκός: «Ανάβει φωτιές» η Mundo Deportivo για τον Φώτη Ιωαννίδη
ΑΕΚ - Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
ΑΕΚ - Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Ο «τελικός της χρονιάς» στην Μπολόνια για τον Παναθηναϊκό AKTOR - Η ώρα και το κανάλι
Ο «τελικός της χρονιάς» στην Μπολόνια για τον Παναθηναϊκό AKTOR - Η ώρα και το κανάλι
Σεπόλια: Ένοχος για βιασμό, αθώος για εμπορία ο Ηλίας Μίχος - Αθώα για μαστροπεία η μητέρα
Σεπόλια: Ένοχος για βιασμό, αθώος για εμπορία ο Ηλίας Μίχος - Αθώα για μαστροπεία η μητέρα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved