«Μεθυσμένη» πολιτεία ο Βόλος (ph)

«Μεθυσμένη» πολιτεία ο Βόλος (ph)

Το «Onsports» θυμάται τα γεγονότα - «σταθμούς» στην φετινή πορεία του Ολυμπιακού Βόλου, ενώ  φανερώνει με αποδείξεις πως  τα επιτεύγματά του είναι αποτέλεσμα σοβαρής και συστηματικής δουλειάς.

Κατά την άνοδο μιας ομάδας στην Super League, οι δηλώσεις του στιλ… «στόχος είναι η καθιέρωση», ή «στο μυαλό όλων η γρήγορη παραμονή», είναι λίγο έως πολύ κλισέ και χιλιοειπωμένες.

Στον Ολυμπιακό Βόλου, ωστόσο, ήταν αποφασισμένοι από την πρώτη κιόλας μέρα να μην ακολουθήσουν τον δρόμο της μετριοφροσύνης και της αυτοσυγκράτησης. Γεγονός στο οποίο σίγουρα συνέβαλε και ο πρόεδρος του συλλόγου, Αχιλλέας Μπέος.

Βάσει του αποτελέσματος, μάλιστα, μόνο χαμένοι δεν βγήκαν, αφού όχι μόνο κατάφεραν να μην κινδυνέψουν ούτε σε μια στιγμή στον φετινό «μαραθώνιο», αλλά πλασαρίστηκαν σε μια από τις προνομιούχες θέσεις που οδηγούν στα Play off. Υπό προϋποθέσεις, ακόμα και αν οι «ερυθρόλευκοι» τερματίσουν 4οι, μπορούν να πάρουν ευρωπαϊκό εισιτήριο. Στιγμές πρωτόγνωρες και ανέλπιστες, από  μια ομάδα που παραδοσιακά ήταν δυνατή στον ελλαδικό χώρο, ωστόσο ποτέ ξανά δεν έχει πραγματοποιήσει πορεία, ανάλογη της φετινής.

«Δημιουργός» ο Τσιώλης

Με τον Σάκη Τσιώλη να συνεχίζει και στην Super League το έργο που είχε ξεκινήσει όταν είχε πρωτο-αναλάβει την ομάδα από την Football League ο Ολυμπιακός της Μαγνησίας, έδειξε με το «καλημέρα» τα… δόντια του. Στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, έφυγε νικητής από τη Νέα Σμύρνη, και παρά την … κακή παρένθεση με ήττα από τον Εργοτέλη την αμέσως επόμενη αγωνιστική, απέδειξε πως ήρθε για να… μείνει. Ισοπαλία στην Τούμπα και νίκη με 3-1 επί της ΑΕΚ αποτελούσαν άλλωστε ατράνταχτα πειστήρια.

Άλωσε… δις το ΟΑΚΑ

Ενώ οι «ερυθρόλευκοι» έχτιζαν λιθαράκι - λιθαράκι κάτι… μεγάλο, δεν υπήρχε ωστόσο το αποτέλεσμα που θα αναζωπύρωνε την φλόγα, σε κόσμο, παίκτες και τεχνικό επιτελείο. Την 15η αγωνιστική οι παίκτες του Σάκη Τσιώλη, ανάγκασαν ολόκληρη την ποδοσφαιρική πιάτσα να μιλάει για αυτούς, όταν επικράτησαν του Παναθηναϊκού με 1-0 στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας. Μάλιστα χθες (17/04) απέδειξαν ότι σαν γνήσιος «Ολυμπιακός» αφηνιάζουν στην θέα του… πράσινου, αφού νίκησαν για δεύτερη φορά το «τριφύλλι», εξασφαλίζοντας παράλληλα την είσοδο στα Play off. Ακολούθησε ο διασυρμός της ΑΕΚ με 4-0 και πάλι στο ΟΑΚΑ, που προκάλεσε ορδές χαράς σε μια ολόκληρη πόλη.

Αιφνιδίασε ο Μπέος με Κατσαβάκη

Ωστόσο, μετά από μια ακόμη μεγάλη νίκη, στο τοπικό ντέρμπι με την Λάρισα, φάνηκε να «ραγίζει το γυαλί» στις σχέσεις, Μπέου - Τσιώλη. Γεγονός που επιβεβαιώθηκε απόλυτα, όταν το «αφεντικό» του συλλόγου απέλυσε τον πετυχημένο - κατά γενική ομολογία - τεχνικό, μετά την εντός έδρας ισοπαλία με τον Ηρακλή. Στο… τιμόνι κάθισε ο Μάκης Κατσαβάκης, ο οποίος στο ντεμπούτο του, πέρασε από την Κέρκυρα με 3-1.

Δεν ήταν έκπληξη το Κύπελλο

Παράλληλα με την εξαιρετική τους πορεία στο πρωτάθλημα οι «ερυθρόλευκοι» του Βόλου, παρέδωσαν διαπιστευτήρια και στο Κύπελλο. Ξεκίνησαν τις υποχρεώσεις τους με διπλό στην Κρήτη, απέναντι στον πάντα ισχυρό ΟΦΗ. Στην 5η φάση του θεσμού πέταξαν έξω και τον Πανσερραϊκό, για να ακολουθήσει η Κέρκυρα, η οποία αν και νίκησε στο Πανθεσσαλικό (2-1), «πλήρωσε» την ήττα της στο νησί με 2-0 και αποκλείστηκε. Στα ημιτελικά, ωστόσο κι ενώ είχαν σπαταλήσει αρκετές δυνάμεις στο πρωτάθλημα, είδαν τον Ατρόμητο, να τους λέει «στοπ» και να πάει αντ’ αυτών στον τελικό Κυπέλλου με αντίπαλο της ΑΕΚ.

Ένας εκκεντρικός πρόεδρος

Για το τέλος αφήσαμε τον δημιουργό του οικοδομήματος. Τον Αχιλλέα Μπέο. Ο πρόεδρος με τους λίγους φίλους και τους πολλούς εχθρούς ανέλαβε την ομάδα όταν ακόμα αυτή αγωνιζόταν στην Football League κι ενώ ταλανιζόταν από μεγάλα οικονομικά προβλήματα. Αφού αρχικά κατάφερε να ολοκληρώσει την εξυγίανση, έβαλε μπροστά την δημιουργία ομάδας ικανής να πρωταγωνιστήσει στην κατηγορία, κυνηγώντας παράλληλα την άνοδο. Το όραμα του Αχιλλέα Μπέου να δει τον Ολυμπιακό Βόλου στην Super League έγινε πραγματικότητα την σεζόν 2009-2010 όταν ακολούθησε Κέρκυρα και Πανσερραϊκό στα «σαλόνια» του ελληνικού ποδοσφαίρου. Το καλοκαίρι έβαλε «βαθιά» το χέρι στην τσέπη, για να φέρει στον Βόλο πολλούς και ταλαντούχους ποδοσφαιριστές, παρόλα αυτά, μεγάλη μερίδα του κόσμου συνέχισε να τον αντιμετωπίζει με δυσπιστία. Έφτασε, μάλιστα, σε σημείο να μιλήσει για αποχώρηση από τον Βόλο, ύστερα από φραστικό επεισόδιο που είχε με μερίδα οπαδών της ίδιας του της ομάδας. Μάλιστα, λίγο καιρό πριν, μπήκε στο… μάτι των «μεγάλων» του ποδοσφαίρου μας, όταν βγήκε στην δημοσιότητα σκάνδαλο, όπου εμπλέκονται διαιτητές και παράγοντες.

Παρά τις τόσες αντιξοότητες, όμως, ο Αχιλλέας Μπέος κατάφερε να οδηγήσει τους Βολιώτες στην 5η θέση και τα Play off. Πλέον, μένει να φανεί αν έχει αναθεωρήσει τα όσα δήλωνε μερικούς μήνες πριν και αν θα συνεχίσει στο τιμόνι της ομάδας.



Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved