Το μαγικό «ερυθρόλευκο» καπέλο

Το μαγικό «ερυθρόλευκο» καπέλο

«Στον Ολυμπιακό δεν ταιριάζει η δεύτερη θέση. Γράψαμε ιστορία για τον σύλλογο», λέει στο Onsports ο Κυπελλούχος προπονητής των «ερυθρολεύκων», Γιάννης Νικολάκης.

Αν το τρόπαιο του MVP μπορούσε στον τελικό του Κυπέλλου γυναικών να κάνει τα… στραβά μάτια, θα περνούσε από τον αγωνιστικό χώρο και θα κατέληγε λίγο παραδίπλα, στον πάγκο του Ολυμπιακού.

Κατά τη διάρκεια της χρονιάς, ο Γιάννης Νικολάκης έβγαλε από το καπέλο του όλα τα κόλπα που είχε εύκαιρα και, αν στο πρωτάθλημα δεν του βγήκαν, στο τέλος της χρονιάς κατάφερε να πανηγυρίσει έναν τίτλο. Μπορεί να μην ήταν ο πρώτος του (επτά μέτρησε το Σάββατο ο τεχνικός των «ερυθρολεύκων», μαζί με δύο πρωταθλήματα και ένα ακόμα Κύπελλο το 2001), αλλά ως τέτοιον τον πανηγύρισε.
Ο Νικολάκης ξέσπασε, έκλαψε, ανέβηκε στα κάγκελα, πέταξε την μπλούζα του στην εξέδρα και κινδύνευσε να… συλληφθεί για αυτό (ένας αστυνομικός τον πέρασε για οπαδό και τον έσπρωξε για να φύγει από τον αγωνιστικό χώρο!) και στο τέλος απλώς το χάρηκε με την ψυχή του.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού μοιράστηκε με το Onsports τα συναισθήματα για τη σεζόν που «έκλεισε» με τίτλο.

Τελικά, ήταν πετυχημένη η χρονιά;

Θεωρώ ότι ήταν απόλυτα πετυχημένη, όταν αγωνίζεσαι για δύο τίτλους, χάνεις στις λεπτομέρειες τον έναν και κερδίζεις τον άλλο, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς τα πολλά προβλήματα που είχε φέτος ο Ερασιτέχνης. Η χρονιά τέλειωσε άξια, καταφέρνοντας να κατακτήσουμε το πρώτο τρόπαιο στην ιστορία του Ολυμπιακού και αυτό μας γεμίζει τουλάχιστον ηθική ικανοποίηση.

Ήταν μια δικαίωση για σένα, το γεγονός ότι ήρθε επιτέλους ένας τίτλος στο τμήμα ενός συλλόγου που κάνει παντού πρωταθλητισμό;

Το σίγουρο είναι ότι θα γραφτούν στην ιστορία του Ολυμπιακού με χρυσά γράμματα τα ονόματα των κοριτσιών, το δικό μου, των συνεργατών μου. Αυτό είναι για εμάς μεγάλη τιμή. Για εμένα είναι ξεχωριστή χαρά, όχι μόνο γιατί είναι ο πρώτος τίτλος του Ολυμπιακού, αλλά και ο έβδομος δικός μου με τέταρτη ομάδα, κάτι που με γεμίζει αυτοπεποίθηση και χαρά.

Σου έχει μείνει καθόλου πίκρα από την απώλεια του πρωταθλήματος;

Αν χάναμε στο Μετς, στον α΄ γύρο, δε θα μιλούσαμε καν για πρωτάθλημα. Θα είχαμε ένα μήνα να προετοιμαστούμε, όπως και η ΑΕΚ, για τον μεταξύ μας τελικό του Κυπέλλου. Από εκεί και πέρα, οι περιστάσεις και τα προπονητικά τρικ έφεραν την ομάδα σε απόσταση αναπνοής από τον τίτλο. Και μαζί έφεραν προσδοκίες στον κόσμο του Ολυμπιακού, αλλά και σε εμάς τους ίδιους, ότι θα μπορούσαμε να κάνουμε την έκπληξη. Δυστυχώς δεν έγινε, όχι γιατί χάθηκε το πρωτάθλημα, αλλά γιατί εμείς δεν το πήραμε.

Πώς διαχειρίστηκες σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα τα συναισθήματα των κοριτσιών από την ήττα από τον Παναθηναϊκό και την προετοιμασία για τον τελικό του Κυπέλλου;

Μέσα στις τρεις ημέρες που μεσολάβησαν από το παιχνίδι στο κλειστό του Ρέντη το μόνο που προσπαθήσαμε να κάνουμε ήταν να ανεβάσουμε την ψυχολογία των κοριτσιών. Είχαμε πει εξαρχής ότι το πώς θα παρουσιαστούμε στον αγωνιστικό χώρο στο ματς με την ΑΕΚ ήταν καθαρά θέμα προπονητή και παικτριών. Νομίζω το δείξαμε με τον καλύτερο τρόπο στο γήπεδο, με μεγάλη ψυχή και είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι για αυτό.

Κάποιοι είπαν φέτος ότι ο Ολυμπιακός κρύφτηκε πίσω από τα προβλήματα του Ερασιτέχνη για την αποτυχία κατάκτηση του πρωταθλήματος. Τι απαντάς;

Διαφωνώ. Όλος ο κόσμος ήξερε ότι όλα τα τμήματα του Ολυμπιακού πέρασαν και περνούν κρίση. Όπως έδωσα συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό όταν μας κέρδισε και πήρε το πρωτάθλημα, έτσι θα έδινα και στην ΑΕΚ αν έπαιρνε το Κύπελλο. Η φετινή χρονιά είναι η δικαίωση όλων των δικών μας κόπων, αλλά και των ανώνυμων ανθρώπων που στάθηκαν δίπλα στην ομάδα και τη βοήθησαν να κρατηθεί. Κάποιοι το βλέπουν ως δικαιολογία ή υπερβολή, αλλά αυτή η ομάδα θα μπορούσε φέτος να είχε διαλυθεί. Σίγουρα αν χάναμε, θα ήταν αποτυχία. Σε ομάδες όπως ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός δεν ταιριάζει η δεύτερη θέση. Μπορεί να τη χάσαμε για λίγο στο πρωτάθλημα, αλλά την πήραμε στο Κύπελλο και, όπως και να το δει κανείς, είναι μεγάλη επιτυχία ως ο πρώτος τίτλος στην ιστορία του Ολυμπιακού.



Αναστατωμένος ο Φώτης Ιωαννίδης - Το σχόλιο της Ελένης Βουλγαράκη
Αναστατωμένος ο Φώτης Ιωαννίδης - Το σχόλιο της Ελένης Βουλγαράκη
ΟΠΑΠ Forward: Ψήφος εμπιστοσύνης στη γυναικεία επιχειρηματικότητα
ΟΠΑΠ Forward: Ψήφος εμπιστοσύνης στη γυναικεία επιχειρηματικότητα
Παναθηναϊκός AKTOR: Θα θυμίζει Euroleague το ΟΑΚΑ για το ματς με το Περιστέρι!
Παναθηναϊκός AKTOR: Θα θυμίζει Euroleague το ΟΑΚΑ για το ματς με το Περιστέρι!
Δικαίωση 10 εκατομμυρίων ευρώ για τον Κριστιάνο Ρονάλντο
Δικαίωση 10 εκατομμυρίων ευρώ για τον Κριστιάνο Ρονάλντο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved