«Ερυθρόλευκες» φιέστες τίτλου

«Ερυθρόλευκες» φιέστες τίτλου

Η 13η φιέστα στα τελευταία 15 χρόνια είναι η αυριανή (17/04, 19:00), στο ματς με τη Λάρισα, για τον Ολυμπιακό.

Κάθε μια από τις 12 προηγούμενες, ή τουλάχιστον οι περισσότερες από αυτές, είχαν να επιδείξουν κάτι ξεχωριστό. Από έξαλλους πανηγυρισμούς, μέχρι αποδοκιμασίες. Από συγκινητικές στιγμές, μέχρι αδιαφορία. Από αποχωρήσεις ποδοσφαιριστών, μέχρι παραμονές. Το Onsports σας παρουσιάζει τις 12 «ερυθρόλευκες» φιέστες από το 1997 μέχρι και το 2009.

1996-'97: Απωθημένα 9 χρόνων

Τόσα περίμεναν οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού για να βρεθούν και πάλι σε φιέστα της ομάδας τους για την κατάκτηση ενός πρωταθλήματος. Το «Γεώργιος Καραϊσκάκης» είχε φορέσει τα γιορτινά του, ο κόσμος είχε... υπεργεμίσει το γήπεδο και η Καβάλα είχε ατυχήσει να είναι φιλοξενούμενη σε αυτήν τη γιορτή (ηττήθηκε 6-0). Το τελευταίο σφύριγμα της λήξης βρίσκει εκατοντάδες οπαδούς μέσα στον αγωνιστικό χώρο για να πανηγυρίσουν μαζί με τους ποδοσφαιριστές, ενώ τα βεγγαλικά και τα καπνογόνα δίνουν και παίρνουν. Το αξιοσημείωτο σε όλο αυτό; Τίποτα δεν ήταν προγραμματισμένο. Όλα βγήκαν αυθόρμητα, μέσα από την ψυχή των φιλάθλων για την αναμονή όλων αυτών των χρόνων.

1997-'98: Δεν... ξενέρωσαν

Παρά την ήττα με 2-0 από τη Βέροια, οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού δεν πτοούνται και πανηγυρίζουν για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν με την ψυχή τους. Η νύχτα γίνεται μέρα από τα βεγγαλικά και οι «ερυθρόλευκοι» οπαδοί, πιστοί στις συνήθειές τους, μπαίνουν και πάλι μέσα στον αγωνιστικό χώρο για να γιορτάσουν το πρωτάθλημα. Το Κύπελλο πάλι στα χέρια του Κούλη Καραταϊδη και το «Γ. Καραϊσκάκης» φλέγεται.

1998-'99: Στο... ναό τιμής ένεκεν

Ο Ολυμπιακός εκείνη τη σεζόν είχε ως έδρα το ΟΑΚΑ, ωστόσο το τελευταίο παιχνίδι με την ΑΕΚ, ζήτησε και έγινε στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Πάλι οι «ερυθρόλευκοι» δεν κερδίζουν (0-0), ωστόσο αυτό δεν εμποδίζει τους φιλάθλους να γιορτάσουν ξέφρενα. Το σκηνικό γνώριμο πλέον. Η Κούπα στα χέρια του Καραταϊδη και τα βεγγαλικά να φωτίζουν τον ουρανό. Μοναδική διαφορά ότι οι φίλαθλοι έμειναν στις θέσεις τους και επιτέλους οι παίκτες έκαναν γύρο του θριάμβου. Άλλωστε, είχαν προηγηθεί και οι πανηγυρισμοί στο παιχνίδι με τον Ηρακλή στο ΟΑΚΑ (3-2).

1999-'00: Φιέστα με υποστολή σημαίας

Τέταρτη Κούπα στα χέρια του Καραταϊδη, αυτή τη φορά η φιέστα γίνεται στο ΟΑΚΑ και μετά από τη νίκη με 4-1 επί της Παναχαϊκής. Ωστόσο, σημαδεύεται από δύο αποχωρήσεις. Ο Βασίλης Καραπιάλης, μια θρυλική μορφή για τον Ολυμπιακό, έχει αποφασίσει να αποσυρθεί από την αγωνιστική δράση, ενώ το τέλος του από την ομάδα ανακοινώνει και ο Σίνισα Γκόγκιτς, ο οποίος πανηγυρίζει μαζί με τα παιδιά του.

2000-'01: Το αντίο του μεγάλου αρχηγού

Μετά από πέντε συνεχόμενα πρωταθλήματα ως αρχηγός, ο Κούλης Καραταϊδης σηκώνει στον ουρανό του ΟΑΚΑ, μετά το 1-0 επί του Αθηναϊκού, την τελευταία Κούπα της καριέρας του. Ο μεγάλος αρχηγός του Ολυμπιακού είχε ανακοινώσει την απόσυρσή του από την αγωνιστική δράση. Συγκινητική στιγμή εκείνης της φιέστας είχε αποτελέσει η αλλαγή στο 83' του αγώνα του Καραταϊδη από τον Αμανατίδη, ο οποίος εκείνη τη χρονιά είχε το σοβαρό τροχαίο ατύχημα που λίγο είχε λείψει να του στερήσει την καριέρα, αλλά και τη ζωή του.

2001-'02: Φιέστα με απαίτηση παραμονής

Ο Ολυμπιακός έχει «καθαρίσει» το πρωτάθλημα με τη νίκη του με 4-3 επί της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και η φιέστα γίνεται σε φιλικό με την Πάρμα στο Ολυμπιακό Στάδιο. Μετά από τρία χρόνια, ο Σωκράτης Κόκκαλης έχει αποφασίσει να μην κρατήσει τον Τζιοβάνι. Ο κόσμος του Ολυμπιακού το απαιτεί στη φιέστα, ο πρόεδρος τον ακούει και ο Βραζιλιάνος συνεχίζει στο λιμάνι για άλλα τρία χρόνια.

2002-'03: Θρυλικό ρεκόρ με λαοθάλασσα

Το πρωτάθλημα κρίθηκε μετά από το 3-0 επί του Παναθηναϊκού στη Ριζούπολη και η φιέστα αποφασίζεται να γίνει στο Δημαρχείο του Πειραιά, όπου περισσότεροι από 30.000 οπαδοί του Ολυμπιακού δίνουν το «παρών». Ο Αλέξης Αλεξανδρής αποχαιρετάει τον Ολυμπιακό, σηκώνοντας το 7ο συνεχόμενο πρωτάθλημα. Οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού, μετά την παραμονή του Τζιοβάνι, αυτή τη φορά απαιτούν την απόκτηση του Ριβάλντο. Μια χρονιά αργότερα, πραγματοποιείται και αυτή η επιθυμία τους.

2004-'05: Αντίο από τον μάγο

Ο Ολυμπιακός «σφραγίζει» τον τίτλο με τη νίκη του 3-0 επί του Πανιώνιου και το 0-0 του Παναθηναϊκού με την ΑΕΚ στη Λεωφόρο. Η φιέστα γίνεται στο νέο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» και το τέλος για το μεγάλο μάγο, τον Τζιοβάνι, είναι οριστικό. Ο Βραζιλιάνος αποχαιρετάει τον κόσμο μιλώντας σε άψογα ελληνικά: «Ευχαριστώ σε όλους. Ο Θεός μαζί σας και σας αγαπώ πολύ».

2005-'06: Φιέστα με Ντιέγκο

Ο Ολυμπιακός πανηγυρίζει ακόμη μια κατάκτηση πρωταθλήματος. Το παιχνίδι με τον Ιωνικό λήγει ισόπαλο χωρίς τέρματα και την παράσταση κλέβει ο επίσημος προσκεκλημένος του Ολυμπιακού, ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα. Φορώντας «ερυθρόλευκα», οι φίλαθλοι του τραγουδάνε: «Μαραντόνα είσαι τρέλα, είσαι τρέλα με την κόκκινη φανέλα».

2006-'07: Γιορτή με... παρατράγουδα

Ολυμπιακός και Ριβάλντο έχουν ανακοινώσει ότι δεν θα συνεχίσουν τη συνεργασία τους και η φιέστα επισκιάζεται από αυτό το γεγονός. Ο Βραζιλιάνος, ο οποίος νωρίτερα είχε αφήσει αιχμές για τον Σωκράτη Κόκκαλη, δεν δίνει το «παρών», ενώ ο κόσμος αποδοκιμάζει τον πρόεδρο του Ολυμπιακού. Φιέστα-παρωδία, που πολλοί «ερυθρόλευκοι» θα ήθελαν να ξεχάσουν.

2007-'08: Φιέστα μέσω... CAS

Ο Ολυμπιακός είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα, μετά από την απόφαση του CAS για την αντικανονική συμμετοχή του Βάλνερ στο παιχνίδι με την Καλαμαριά. Οι πανηγυρισμοί των παικτών στο «Γ. Καραϊσκάκης» είναι έξαλλοι, ωστόσο ο κόσμος είναι... παγωμένος, αφού και η γενικότερη εικόνα του Ολυμπιακού εκείνη τη σεζόν δεν ήταν καλή.

2008-'09: Τελευταία Κούπα για Τζόλε

Ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς σηκώνει στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» το τελευταίο πρωτάθλημα της καριέρας του, καθώς έχει αποφασίσει να κρεμάσει τα παπούτσια του. Την αποθέωση γνωρίζει ο Ερνέστο Βαλβέρδε, ο οποίος έχει αποφασίσει να γυρίσει στην πατρίδα του και αυτός ίσως είναι ένας από τους λόγους που ο Σωκράτης Κόκκαλης δεν κατεβαίνει στον αγωνιστικό χώρο. Στα αξιοσημείωτα η αποθέωση που είχαν γνωρίσει και οι Κοβάσεβιτς, Άντζας και Πατσατζόγλου, οι οποίοι αποχαιρετούσαν τον Ολυμπιακό. Έντονα είχε αποδοκιμαστεί ο Σωτήρης Κυργιάκος, για την απόκτηση του οποίου υπήρχε έντονο ενδιαφέρον εκείνη την εποχή.



Τσάμπι Αλόνσο: Μένει στη Λεβερκούζεν και την επόμενη σεζόν
Τσάμπι Αλόνσο: Μένει στη Λεβερκούζεν και την επόμενη σεζόν
ΑΕΚ – Ολυμπιακός: «Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα άλλο πλην της νίκης» - Όσα είπε ο Μεντιλίμπαρ
ΑΕΚ – Ολυμπιακός: «Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα άλλο πλην της νίκης» - Όσα είπε ο Μεντιλίμπαρ
ΑΕΚ: Τιμωρία μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών
ΑΕΚ: Τιμωρία μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών
Βίρτους Μπολόνια - Παναθηναϊκός AKTOR: Οι Ιταλοί ακύρωσαν εισιτήρια Ελλήνων λίγο πριν το τζάμπολ!
Βίρτους Μπολόνια - Παναθηναϊκός AKTOR: Οι Ιταλοί ακύρωσαν εισιτήρια Ελλήνων λίγο πριν το τζάμπολ!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved