Τελείωσαν τα… ψέματα (ph + vd)

Τελείωσαν τα… ψέματα (ph + vd)

Στις 11 το βράδυ του Σαββάτου (16/4) όλοι οι ποδοσφαιρόφιλοι θα είναι συντονισμένοι στους δέκτες τους για το μεγαλύτερο ντέρμπι του πλανήτη. Το «Clasico» ανάμεσα στην Ρεάλ Μαδρίτης και την Μπαρτσελόνα

Τι και αν η Μπαρτσελόνα έχει ξεφύγει οκτώ βαθμούς από την Ρεάλ Μαδρίτης; Μπορεί η συγκεκριμένη απόσταση να μην καλυφθεί στις επόμενες επτά αγωνιστικές του πρωταθλήματος, ωστόσο, το σημερινό (16/4) μεταξύ τους παιχνίδι, σταματάει τον χρόνο στην Ισπανία.

Στις 11 το βράδυ οι δρόμοι της Μαδρίτης και της Βαρκελώνης θα είναι ερημικά άδειοι. Σε αυτό ευθύνεται η κόντρα ανάμεσα στις δύο μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» η «βασίλισσα» φιλοξενεί την Μπαρτσελόνα σε μία αναμέτρηση που αναμένεται να συγκλονίσει τους ποδοσφαιρόφιλους του κόσμου, καθώς ποτέ άλλοτε οι δύο ομάδες δεν ήταν τόσο δυνατές όσο τώρα…

Ωστόσο το συγκεκριμένο είναι το λιγότερο που κάνει ξεχωριστή την μάχη ανάμεσα στους δύο συλλόγους. Οι τρεις βαθμοί θα είναι το μικρότερο κέρδος για την ομάδα που θα φύγει με ψηλά το κεφάλι από την «αρένα» της Μαδρίτης. Υπάρχουν πολλοί  και διάφοροι λόγοι που η επιθυμία των ποδοσφαιριστών για νίκη γίνεται μεγαλύτερη από το κανονικό.

Ο φόνος του Σουνιόλ και ο Φράνκο

Εκτός από την ποδοσφαιρική αντιπαλότητα, οι δύο ομάδες διαφέρουν και στον πολιτικό τομέα. Η Μαδρίτη είναι η πρωτεύουσα της Ισπανίας, με τη Βαρκελώνη να θέλει να…αποσπαστεί από την υπόλοιπη χώρα. Στον περίγυρο του «Καμπ Νου» υπάρχει η καταλανική διάλεκτος, ενώ οι κάτοικοι της πόλης δεν θεωρούν τους εαυτούς τους Ισπανούς, αλλά Καταλανούς.

Στα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του 30’ η Μπαρτσελόνα, δημιούργησε το καταλανικό σύμβολο που στρεφόταν απέναντι στην δικτατορία του Φράνκο και της Μαδρίτης. Ο πρόεδρος των Καταλανών, Γιόσεπ Σουνιόλ, δολοφονήθηκε από τους ανθρώπους του Φράνκο, με το πρώτο σοβαρό επεισόδιο της συγκεκριμένης αντιπαλότητας να είναι γεγονός. Ο συγγραφέας Φιλ Μπολ, στο βιβλίο του «Η ιστορία του ισπανικού ποδοσφαίρου», αναφέρει ότι η εξέλιξη του εμφύλιου πολέμου της Ισπανίας, είναι η κόντρα ανάμεσα στις Μπαρτσελόνα και Ρεάλ.

Η μεταγραφή του Ντι Στέφανο

Η κόντρα ανάμεσα στις δύο ομάδες, πήρε σάρκα και οστά κατά την διάρκεια της δεκαετίας του 50’. Οι δύο ομάδες είχαν εντυπωσιαστεί από τις εμφανίσεις του Αλφρέντο Ντι Στέφανο στην Μιγιονάριος. Η απόφαση της FIFA, ήταν οι δύο ομάδες να… μοιραστούν τον ποδοσφαιριστή ανά σεζόν. Παρόλα αυτά ο Φράνκο επέβαλλε στους «μπλαουγκράνα» να παραχωρήσουν τον Αργεντινό επιθετικό, ο οποίος μετά από λίγα παιχνίδια με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα, αγωνίστηκε για αρκετά χρόνια στην «βασίλισσα».

Το… standing ovation

Μπορεί το μίσος ανάμεσα στους δύο συλλόγους να είναι τεράστιο, ωστόσο, δύο ποδοσφαιριστές έχουν αναγκάσει το… μίσος να μείνει στην άκρη για λίγα λεπτά. Ήταν Νοέμβριος του 2005, όταν η Μπαρτσελόνα περνούσε νικηφόρα από το «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» επικρατώντας με 3-0. Ο Ροναλντίνιο έκανε μία από τις καλύτερές του εμφανίσεις και έγινε ο δεύτερος ποδοσφαιριστής, μετά τον Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα που χειροκροτήθηκε από αντίπαλους φιλάθλους. Κάτι που δεν αναμένεται να γίνει σήμερα όμως, καθώς από τη μία οι… εμπρηστικές δηλώσεις του Μουρίνιο, αλλά και από την άλλη η… πεντάρα του πρώτου γύρου δεν καθιστούν εύκολο το συγκεκριμένο σενάριο.

Δείτε τις προσωπικές κόντρες του ντέρμπι, αλλά και την παράδοση στις αναμετρήσεις των δύο ομάδων πατώντας ΕΔΩ

Διαβάστε το παρελθόν του Ζοσέ Μουρίνιο με την Μπαρτσελόνα, σε ένα αφιέρωμα του bettv.gr

Διαβάστε επίσης: Η έκρηξη του Γκουαρντιόλα! και Ο περιφρονητής της Μπάρτσα...

Δείτε ΕΔΩ τις πιθανές συνθέσεις των δύο ομάδων.

Τελείωσαν τα… ψέματα (ph + vd)



Στο Παγκόσμιο Συλλόγων η Ατλέτικο Μαδρίτης
Στο Παγκόσμιο Συλλόγων η Ατλέτικο Μαδρίτης
Η ανάρτηση της Ελένης Βουλγαράκη για τον Φώτη Ιωαννίδη
Η ανάρτηση της Ελένης Βουλγαράκη για τον Φώτη Ιωαννίδη
NBA: Ισόβιος αποκλεισμός στον Πόρτερ για παράνομο στοιχηματισμό!
NBA: Ισόβιος αποκλεισμός στον Πόρτερ για παράνομο στοιχηματισμό!
Champions League: Η Ρεάλ Μαδρίτης "έκλεψε" την πρόκριση στην Αγγλία!
Champions League: Η Ρεάλ Μαδρίτης "έκλεψε" την πρόκριση στην Αγγλία!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved