Που θα πάει ο Πογκμπά (videos+photos)

Που θα πάει ο Πογκμπά (videos+photos)

Ένα από τα πιο καυτά ονόματα του καλοκαιριού θα είναι ο Πολ Πογκμπά καθώς ήδη έχει αρχίσει η συζήτηση για πιθανή μεταγραφή του – Το Onsports καταγράφει τα δεδομένα…

Όταν το καλοκαίρι του 2012 η Γιουβέντους τον απέκτησε από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, σίγουρα είχε διακρίνει το ταλέντο του αλλά δεδομένα δεν περίμενε την εξέλιξή του. Ο Γάλλος μέσος, όμως, βοήθησε από την πρώτη του χρονιά τη «Μεγάλη Κυρία» να πάρει τίτλους και έγινε απαραίτητο «κομμάτι» στην εύρυθμη λειτουργία της ομάδας. Το επόμενο καλοκαίρι σάρωσε στο Παγκόσμιο Κ20 και πήρε τη «χρυσή μπάλα» του τουρνουά, ενώ αναδείχθηκε και ως «Golden Boy» της χρονιάς.

Από το 2013 επί της ουσίας, θεωρείται ένας από τους Top-Class μέσους του παγκοσμίου ποδοσφαίρου και τα μεγάλα κλαμπ όλης της Ευρώπης κάνουν «κρα» για να τον εντάξουν στο ρόστερ τους. Στη Γιουνάιτεντ είδαν μια δεύτερη περίπτωση Πικέ μπροστά στα μάτια τους, αλλά πλέον ήταν αρκετά αργά για να κινηθούν προς την κατεύθυνση του Πογκμπά. Στη Ρεάλ Μαδρίτης πάλι, προσπάθησαν να τον δελεάσουν με τα χρήματα και τη… γκλαμουριά που προσφέρει ο σύλλογος αλλά ο Πογκμπά παρέμεινε «πιστός» στη Γιουβέντους.

pogba5

Φέτος το καλοκαίρι, τα πράγματα είναι πολύ πιθανόν να εξελιχθούν διαφορετικά. Ο Πογκμπά αρκετές φορές έχει αφήσει να εννοηθεί πως θα αποχωρήσει, αλλά ακόμα τίποτα δεν είναι βέβαιο. Η αξία του αυτή τη στιγμή στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο υπολογίζεται μεγαλύτερη των 66 εκατ. ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δώσουν περί τα 80 εκατ. ευρώ έτσι ώστε η Γιουβέντους να πει το «ναι» στην παραχώρησή του.

Ισπανία ή Γαλλία;

Το δεδομένο είναι πως όλες οι ομάδες που ενδιαφέρονται για τον Πογκμπά, μπορούν να δώσουν τα χρήματα που απαιτούνται. Συνεπώς, για το που θα πάει τελικά θα πρέπει επί της ουσίας να ληφθεί υπόψη το τι θέλει κι ο ίδιος. Δυο «δυνατά» σενάρια για το μέλλον του είναι οι Παρί Σεν Ζερμέν και Μπαρτσελόνα. Οι «πρωτεουσιάνοι» με τον Αλ Κελαΐφι να σπρώχνει χρήμα, μπορούν να του προσφέρουν ότι χρειάζεται από οικονομικής πλευράς. Παράλληλα, ο Πογκμπά θα έχει την ευκαιρία να επιστρέψει στην πατρίδα του και δεν θα έχει κανένα πρόβλημα προσαρμογής. Το θέμα είναι ωστόσο πως σε μια τέτοια διαπραγμάτευση η Γιουβέντους θα ζητήσει ανταλλάγματα. Κι ο Καβάνι που έχει βάλει στο… μάτι, όπως λένε από την Παρί δεν πάει πουθενά!

pogba1

Όσο για τη Μπάρτσα, δεδομένα μπορεί να κάνει την κίνηση που θα ταράξει τα νερά και θα ντύσει στα «μπλαουγκράνα» τον πιο πολύτιμο παίκτη της Serie A. Ωστόσο, υπάρχει το θέμα με την απαγόρευση των μεταγραφών που τη… φρενάρει. Υπήρξαν δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι οι Καταλανοί θα «κλείσουν» από τώρα τον παίκτη για το καλοκαίρι του 2016 αφήνοντάς τον για έναν ακόμα χρόνο στη Γιουβέντους. Με δεδομένη τη συνάντηση των δυο στον τελικό του Champions League, έχουν «φουντώσει» οι φήμες που μιλούν για κλείσιμο της συμφωνίας των δυο κλαμπ το βράδυ του τελικού στο Βερολίνο! Από την άλλη, σε τέτοια… deal «χώνεται» παραδοσιακά και η Ρεάλ Μαδρίτης. Ήδη στην Ιταλία μιλούν για συμφωνία των «μπιανκονέρι» με τον Σάμι Κεντίρα και τα σενάρια για πιθανή συμμετοχή του Γερμανού ως αντάλλαγμα σε μια μεταγραφή του Πογκμπά στη «Βασίλισσα», έχουν «φουντώσει»…

Η Αγγλία και η ανατροπή

Μιλώντας για μεγάλες μεταγραφές και… χοντρό χρήμα, δεν μπορούν να μείνουν έξω από το παιχνίδι ομάδες της Premier League. Το πιθανότερο είναι πως ο Πογκμπά δεν θα… θέλει να ακούει για Γιουνάιτεντ αλλά και η ομάδα του Μάντσεστερ δύσκολα θα πάει σε τόσο ηχηρή κίνηση, αφού τώρα προσπαθεί για την ανάκαμψη στη μετά Σερ Άλεξ εποχή και θέλει να κάνει στοχευμένα βήματα. Τα κέρδη σε μια τέτοια κίνηση θα ήταν πολλαπλά στο αγωνιστικό κομμάτι, όμως, δύσκολα ο Γάλλος θα αποφασίσει μια τέτοια επιστροφή. Από εκεί και πέρα, τα… ποτάμια χρημάτων που μπορεί να δαπανήσει η Μάντσεστερ Σίτι σε συνδυασμό με τη διαφαινόμενη φυγή του Γιάγια Τουρέ, έφεραν και τους «Πολίτες» στο προσκήνιο. Εκτός αν… τρελαθεί ο Αμπράμοβιτς και κοντράρει – γιατί μπορεί – στα ίσα τους υπόλοιπους κι αρπάξει τον Πογκμπά.

pogba4

Βέβαια, όλα τα παραπόνα δεν έχουν επιβεβαιωθεί επίσημα αλλά προέρχονται από έγκυρα ρεπορτάζ των μεγαλύτερων μέσων της Ευρώπης. Υπάρχει, πάντα, το ενδεχόμενο να πέσουν όλοι… έξω. Πως θα συμβεί αυτό; Με τον πολύ απλό τρόπο. Να παραμείνει ο Πογκμπά στη Γιουβέντους ως το τέλος του συμβολαίου του. Ο Γάλλος σταρ είναι μόλις 22 ετών, έχει πάρει – σχεδόν – τα πάντα με την ομάδα του και απολαμβάνει το ποδόσφαιρο στο Τορίνο. Αν καταφέρει να πάρει το Champions League θα τα έχει κάνει όλα με τους «μπιανκονέρι», αν όμως δεν το πάρει και… πεισμώσει; Τότε ποιος αποκλείει την απόλυτη ανατροπή και την παραμονή του στο «Juventus Stadium»; 



Μακάμπι Τελ Αβίβ: Αλλαγή έδρας για τα ματς με τον Παναθηναϊκό AKTOR και με περισσότερους φιλάθλους
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Αλλαγή έδρας για τα ματς με τον Παναθηναϊκό AKTOR και με περισσότερους φιλάθλους
Σούπερ προσφορά* από το Pamestoixima.gr για τη σημερινή μάχη του Παναθηναϊκού στη Euroleague
Σούπερ προσφορά* από το Pamestoixima.gr για τη σημερινή μάχη του Παναθηναϊκού στη Euroleague
Γιάννης Αντετοκούνμπο: Παντρεύεται στην Ελλάδα το καλοκαίρι - Πού θα γίνει ο γάμος (vid)
Γιάννης Αντετοκούνμπο: Παντρεύεται στην Ελλάδα το καλοκαίρι - Πού θα γίνει ο γάμος (vid)
Ολυμπιακός - Άστον Βίλα: Με 1.600 φιλάθλους οι Άγγλοι στο «Γ. Καραϊκάκης»
Ολυμπιακός - Άστον Βίλα: Με 1.600 φιλάθλους οι Άγγλοι στο «Γ. Καραϊκάκης»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved