Miami Vice: Μαλντίνι εναντίον Μπέκαμ (photos&videos)

Miami Vice: Μαλντίνι εναντίον Μπέκαμ (photos&videos)

Σε… εμπόλεμη ποδοσφαιρική ζώνη μετατρέπουν το Μαϊάμι ο Ιταλός «θρύλος» με τον Άγγλο σταρ μετά την απόφαση και του πρώτου να φτιάξει ομάδα με έδρα τη φημισμένη πολιτεία των ΗΠΑ

Στις 5 Φεβρουαρίου 2014 ο Ντέιβιντ Μπέκαμ μαζί με τον Βολιβιανό επιχειρηματία Μαρσέλο Κλάουρε και τον συνεργάτη του Σάιμον Φούλερ παρουσίασαν στην ομοσπονδία του MLS το πλάνο τους για τη δημιουργία ομάδας με έδρα το Μαϊάμι. Έχοντας ήδη γίνει ο πρώτος μεγάλος σταρ που αγωνίζεται στο Πρωτάθλημα των ΗΠΑ ο Μπέκαμ συνεχίζει να στηρίζει την προσπάθεια που γίνεται ώστε το άθλημα να «ανθίσει» στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ωστόσο, ένα πρόβλημα με τη χρηματοδότηση του γηπέδου έχει «παγώσει» τις διαδικασίες, με τους τρεις επιχειρηματίες να επιθυμούν η ομάδα να ξεκινήσει να παίζει στο MLS το 2016 και το 2017.

Το ενδεχόμενο να εμφανιζόταν ανταγωνιστής συγκέντρωνε ελάχιστες πιθανότητες, όμως στο χώρο του θεάματος τίποτα δεν είναι απίθανο και ποτέ. Την Παρασκευή ο Πάολο Μαλντίνι και ο Βραζιλιάνος επιχειρηματίας Ρικάρντο Σίλβα αποκάλυψαν πως ετοιμάζουν την ομάδα Miami FC με σκοπό να ξεκινήσει να αγωνίζεται στη δεύτερη κατηγορία του ποδοσφαίρου των ΗΠΑ το 2016, έχοντας ως στόχο άμεσα η ομάδα να προβιβαστεί στο MLS.

Όπως γίνεται εύκολα κατανοητό το ποδόσφαιρο στην Αμερική αρχίζει πλέον να γιγαντώνεται σε επίπεδο οικονομικό και διοικητικό, καθώς όλο και περισσότεροι αστέρες του παγκόσμιου ποδοσφαίρου που έχουν «κρεμάσει» τα παπούτσια τους αρχίζουν να δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά στο MLS.

Με το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο να έχει… κατακτηθεί από Άραβες επιχειρηματίες και Ρώσους μεγιστάνες, γίνεται σαφές από τις κινήσεις «θρύλων» όπως ο Μπέκαμ και ο Μαλντίνι πως δεν σκοπεύουν να ασχοληθούν με το άθλημα στη μορφή που είχε όταν μεγαλούργησαν ως παίκτες.

Ενδεικτική αυτής της επιθυμίας είναι η δήλωση του Πάολο Μαλντίνι κατά την παρουσίαση του πλάνου της Miami FC: «Είμαι υπερήφανος και ανυπομονώ να γίνω μέρος αυτής της προσπάθειας. Πιστεύω με όλη την ψυχή μου στην ανάπτυξη του ποδοσφαίρου στις ΗΠΑ και αυτό είναι το τέλειο πρότζεκτ για να δημιουργηθεί μια ομάδα υψηλού επιπέδου σε μια από τις πιο σημαντικές πόλεις του κόσμου. Το Μαϊάμι είναι το δεύτερο σπίτι μου εδώ και 15 χρόνια, έτσι περιμένω με χαρά τη στιγμή που θα περνάω όλο και περισσότερο χρόνο εδώ ως συνιδιοκτήτης της Miami FC, προσφέροντας όσα μπορώ με ενθουσιασμό ώστε να πετύχει».



Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκτός από το μεγάλο «ραντεβού» ο Μάτι Λι
Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκτός από το μεγάλο «ραντεβού» ο Μάτι Λι
Το ξεχωριστό μήνυμα της Εθνικής ομάδας
Το ξεχωριστό μήνυμα της Εθνικής ομάδας
Κύπελλο βόλεϊ ανδρών: Απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων για το Final 4
Κύπελλο βόλεϊ ανδρών: Απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων για το Final 4
ΑΕΚ: Αποκάλυψε το σλόγκαν των 100 ετών
ΑΕΚ: Αποκάλυψε το σλόγκαν των 100 ετών
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved