«Δεν τελείωσε τίποτα!»

«Δεν τελείωσε τίποτα!»

Σύσσωμη η ομάδα του Λαυρίου φωνάζει μέσω του Onsports πως παρά την ήττα από τον Πανελευσινιακό, «δεν τελείωσε τίποτα ακόμα!»…

Η καλή δουλειά φαίνεται. Παντού, σε κάθε κατηγορία και η πορεία του Λαυρίου είναι δεδομένο πως είναι αποτέλεσμα καλής δουλειάς. Μία ομάδα που ανέβηκε για πρώτη φορά στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία και είχε μοναδικό στόχο την παραμονή, οκτώ στροφές πριν το τέλος του πρωταθλήματος της Α2 διεκδικεί ακόμα την άνοδο στα μεγάλα… σαλόνια, αφού τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμα. Ναι, όλοι στην ομάδα παραδέχονται πως το Ρέθυμνο έχει τον πρώτο λόγο για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης, ωστόσο όλοι είναι αποφασισμένοι να κάνουν το καλύτερο δυνατό στις εναπομείνασες αγωνιστικές και ό,τι προκύψει…

Το Onsports έδωσε το «παρών» στην πρώτη προπόνηση του συλλόγου μετά την ήττα – σοκ από το συγκρότημα του Γιώργου Σκαραφίγκα και τρεις παίκτες του Λαυρίου, μας τόνισαν πως θα κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους τις επόμενες οκτώ αγωνιστικές για να πετύχουν ισάριθμες νίκες, περιμένοντας παράλληλα κάποια ήττα - δώρο από την πλευρά της ομάδας της Κρήτης. Αλλά ακόμα και αν δεν έρθει αυτό το «δώρο», η προσπάθεια που έχει γίνει είναι εξαιρετική και το σημαντικό είναι πως όλοι στο Λαύριο παραμένουν μία οικογένεια…

Κακιούζης: «Πάμε για το 8/8»

Πρώτος που μας μίλησε ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας, αλλά και της κατηγορίας, Γιάννης Κακιούζης, ο οποίος υπογράμμισε αναφορικά με το τι δεν πήγε καλά στον αγώνα με την ομάδα της Ελευσίνας: «Τι δεν πήγε καλά; Τίποτα δεν μας πήγε καλά από την αρχή ως το τέλος, η ομάδα έδειξε ότι της έλειπε αυτό που ουσιαστικά την χαρακτήριζε μέχρι τώρα, της έλειπε αυτοσυγκέντρωση, η ενέργεια που δεν παράταγε κανέναν παιχνίδι και ειδικά όταν έμενε πίσω στο σκορ με 5-6-7 πόντους. Προχθές το χάσαμε αυτό. Πιστεύω ότι ήταν ένα πολύ κακό παιχνίδι που έτυχε τη συγκεκριμένη στιγμή, ελπίζω να μην είναι πολύ αργά. Ήταν μία πολύ κακή ήττα στην έδρα μας, τη βλέπουμε ως μία πάρα πολύ κακή παρένθεση, την αφήνουμε πίσω μας και συνεχίζουμε, έχουμε πολύ δρόμο ακόμα».

Δεν έχει χαθεί όμως τίποτα σύμφωνα με τον ίδιο, ενώ στόχος πλέον είναι το 8/8: «Τα μαθηματικά λένε ότι εμείς πρέπει να πάμε με 8/8 και μπορεί να μην μας φτάσει, αφού είμαστε ένα βαθμό πίσω από το Ρέθυμνο ή μάλλον δύο γιατί έχουμε και τη διαφορά. Εντάξει, 8 παιχνίδια είναι και με βάση το πρόγραμμά μας είναι σχετικά στα μέτρα μας. Είναι δύο μήνες πρωτάθλημα, όπως είπα και πριν δεν είναι αργά, αλλά ούτε και νωρίς. Εμείς πρέπει να τα χτυπήσουμε όλα τα παιχνίδια, να τα κοιτάμε το καθένα ξεχωριστά. Ο στόχος μας είναι να πάμε μέχρι το τέλος όσο καλύτερα μπορούμε και ό,τι γίνει».

Όσον αφορά στην πορεία της ομάδας, μπορεί κάποιοι να μην περίμεναν το Λαύριο να φτάσει στο σημείο να διεκδικεί ακόμα την άνοδο, ωστόσο ο ίδιος είχε πίστη στις δυνατότητες του συλλόγου, αλλά και του ρόστερ: «Να σου την αλήθεια εγώ προσωπικά ως Γιάννης με το που ήρθα εδώ πίστευα πως η ομάδα έχει τις δυνατότητες να πρωταγωνιστήσει. Και επιβεβαιώθηκε με τη μέχρι τώρα πορεία. Εντάξει, εδώ πέρα οι άνθρωποι έχουν ένα σκεπτικό και έναν κορμό πάρα πολλά χρόνια, τα παιδιά εδώ πέρα θέλουν να ανέβουν κατηγορία, αλλά δεν είναι σαν κάτι ομάδες που θέλουν να ανέβουν αμέσως στην Α1 και ρίχνουν πολλά λεφτά. Είχαν ένα στόχο, να μείνουν στην κατηγορία, να παίξουν καλό μπάσκετ. Έτσι κινήθηκε η ομάδα, μας βγήκαν τα αποτελέσματα, η ομάδα έχει έναν κορμό, κάτι που είναι πολύ σημαντικό και ήρθαμε εδώ που ήρθαμε».

Τέλος για το αν σκέφτεται την επόμενη σεζόν και το δικό του μέλλον; «Το μόνο που σκέφτομαι είναι το επόμενο παιχνίδι με την Πάτρα, τίποτε άλλο!».

Ψηλέας: «Όλα μπορούν να συμβούν»

Την ίδια φιλοσοφία με τον συμπαίκτη του έχει και ο Νίκος Ψηλέας, ο οποίος τόνισε αρχικά για την ήττα από τον Πανελευσινιακό: «Είναι αυτό που λένε η κακή μέρα, δεν το είχαμε πάρει και σοβαρά το παιχνίδι. Μετά και το παιχνίδι του Άργους δεν δώσαμε και πολύ μεγάλη σημασία, σε συνδυασμό με μία κακή μέρα, χάσαμε».

Ό,τι έγινε, έγινε όμως και πλέον ο Έλληνας φόργουορντ κοιτάει το μέλλον και τους επόμενους αγώνες καθώς όπως τονίζει και ο ίδιος δεν έχει χαθεί τίποτα ακόμα: «Δεν τα παρατάμε, συνεχίζουμε να κοιτάξουμε λίγο να ανεβάσουμε την ψυχολογία μας και να κερδίσουμε οπωσδήποτε την Ολυμπιάδα για να έχουμε ελπίδες. Δεν έχει χαθεί τίποτα, σε οκτώ αγωνιστικές όλα μπορούν να συμβούν, δεν είναι δύο και τρεις αγώνες».

Ένα από τα μυστικά της επιτυχίας είναι και η σωστή χημεία που έχουν αποκτήσει οι παίκτες μεταξύ τους: «Η σωστή χημεία είναι εδώ και 5-6 χρόνια στην ομάδα που έχουμε χτίσει και κάθε χρόνο προσθέτουμε από 1-2 κομμάτια. Τώρα ήρθε ο Πασχάλης που είναι ένας πολύ έμπειρος παίκτης και ο Κακιούζης που είναι επίσης πολύ έμπειρος, μαζί με τον Ζακυνθινό. Έχουν ταιριάξει στην ομάδα 100% με αποτέλεσμα η ομάδα να κάνει αυτήν την πορεία».

Το ίδιο κλίμα εξάλλου επικρατεί και στη διοίκηση του συλλόγου, όπως τονίζει ο ίδιος, ο οποίος γνωρίζει τους παράγοντες πολύ καλά: «Πρώτα είναι παρέα, δεν είναι επαγγελματίες παράγοντες, αγαπάνε αυτό που κάνουν».

Λυκογιάννης: «Ταμείο θα κάνουμε στο τέλος»

Η ήττα από την ομάδα της Ελευσίνας δεν άρεσε σε κανέναν στο Λαύριο, με τον Χριστόφορο Λυκογιάννη να αναλύει τις αιτίες του αποτελέσματος αυτού: «Με την Ελευσίνα ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι. Δεν είχαμε την απαιτούμενη αντίδραση. Παίζουν βέβαια πολλά πράγματα ρόλο. Ο Πανελευσινιακός είναι μία καλή ομάδα με γεμάτο ρόστερ, από τις ομάδες που δεν έχουν οικονομικά προβλήματα φέτος, πράγμα πολύ σημαντικό, αν αναλογιστούμε την κατάσταση που επικρατεί. Εμείς ήμασταν κουρασμένοι και δεν αντιδράσαμε σωστά στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Ήταν μία κακή μέρα».

Όπως όμως και οι προηγούμενοι δύο παίκτες, έτσι και αυτός τονίζει πως δεν χάθηκε κάτι: «Δεν έχει χαθεί κάτι. Παλεύουμε όλα τα παιχνίδια και στο τέλος θα κάνουμε ταμείο», ενώ ύστερα από μία ήττα: «Η ομάδα είναι ομάδα, δεν αλλάζει τίποτα». Εξάλλου, «είχαμε στόχο την παραμονή ,μας βγήκαν κάποια παιχνίδια, ήμασταν κοντά στην άνοδο. Μένει να το παλέψουμε μέχρι το τέλος».

Το έριξαν στο ποδόσφαιρο…

Η πρώτη προπόνηση του Λαυρίου μετά την ήττα από τον Πανελευσινιακό ήταν προπόνηση ποδοσφαίρου, με παίκτες και τεχνική ηγεσία να παλεύουν με νύχια και με δόντια για τη νίκη. Ο προπονητής του συλλόγου, Χρήστος Σερέλης, έδειξε πως θα μπορούσε να προπονεί και ποδοσφαιρική ομάδα, ωστόσο η ομάδα του (οι μπλε) ηττήθηκε από τους λευκούς με 8-7 σε ένα ματς που βάσει της προϊστορίας (παίζουν συχνά πυκνά ποδόσφαιρο στο Λαύριο) είχε λίγα γκολ…

Οι δουλειά στις υποδομές…

Το Λαύριο είναι επίσης μία από τις ομάδες που αρέσκεται να δουλεύει με δικά του παιδιά. Η δουλειά που γίνεται στις υποδομές είναι εξαιρετική, ενώ και τα παιδιά από τη δική τους πλευρά δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους σε κάθε προπόνηση υπό την καθοδήγηση του Σάκη Παραλίκα...



Η FA ερευνά τον Σάντρο Τονάλι για παραβάσεις που αφορούν στοιχηματισμό
Η FA ερευνά τον Σάντρο Τονάλι για παραβάσεις που αφορούν στοιχηματισμό
Βρέθηκαν και συνελήφθησαν οι κακοποιοί που απειλούσαν τον Ντι Μαρία
Βρέθηκαν και συνελήφθησαν οι κακοποιοί που απειλούσαν τον Ντι Μαρία
Μπαρτσελόνα: Θέλει να μείνει και τη νέα σεζόν ο Λεβαντόφσκι
Μπαρτσελόνα: Θέλει να μείνει και τη νέα σεζόν ο Λεβαντόφσκι
Κριστιάνο Ρονάλντο: Μια εντυπωσιακή Ferrari είναι το νέο super car στη μεγάλη συλλογή του (photo)
Κριστιάνο Ρονάλντο: Μια εντυπωσιακή Ferrari είναι το νέο super car στη μεγάλη συλλογή του (photo)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved