«Βασιλιάς» ο Ηλίας

«Βασιλιάς» ο Ηλίας

Η ελληνική διάκριση στην αυλαία του 17ου διεθνή Ποδηλατικού  γύρου Ελλάδας , ήλθε από τον Περικλή Ηλία.

Ο πρωταθλητής του ΑΣ Πρωτέα  στο mountain bike  και μεγάλη μας ελπίδα για διάκριση στους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου, ήταν ο νικητής του σπρίντ ανάβασης στο 1ο Ετάπ.

Ο 23χρονος Γερμανός Τίνο Τόμελ της ομάδας NSP ήταν ο νικητής του Ετάπ, καθώς τερμάτισε πρώτος στο σπριντ τερματισμού στο λιμάνι της Πρέβεζας και φόρεσε τη γαλάζια φανέλα του προπορευόμενου στη γενική ατομική του αγώνα.

Πριν καλά - καλά ολοκληρωθεί το πρώτο ετάπ, Ιωάννινα – Πρέβεζα 141,8 χιλιομέτρων στον 17ο διεθνή γύρο Ελλάδας, ένας έλληνας ήταν πρωταγωνιστής. Πρόκειται για τον Περικλή Ηλία της SP Tableware ο οποίος φρόντισε να περάσει πρώτος από την μοναδική βαθμολογούμενη ανηφόρα της ημέρας, δεύτερης κατηγορίας και να πάρει πέντε βαθμούς στην επιμέρους κατηγορία αγώνα.

Δεύτερος μάλιστα εκεί, που σημαίνει ότι έχει και την ίδια θέση στην επιμέρους βαθμολογία του «βασιλιά των βουνών», είναι ο αρχηγός της SP Tableware, Γιάννης Ταμουρίδης.

Με αυτή την εξέλιξη ο 26χρονος ποδηλάτης από την Ελευσίνα θα φορά στα επόμενα δύο ημιετάπ την κόκκινη φανέλα, ως πρωτοπόρος. Μάλιστα αυτό συμβαίνει επειδή, μετά την ολοκλήρωση του πρώτου ετάπ ακολουθεί ατομική χρονομέτρηση, που δεν έχει σπριντ ανάβασης και έτσι το επόμενο κρίσιμο ετάπ είναι  το απόγευμα της Πέμπτης (Πρέβεζα – Μεσολόγγι) όπου στην διαδρομή και πάλι ο Περικλής Ηλίας θα πρέπει να βρει τον τρόπο να πάρει τους πόντους από τις δύο βαθμολογούμενες κορυφές, για να έχει τουλάχιστον το μεγαλύτερο άθροισμα.

Μετά το τέλος του αγώνα του, ο Περικλής Ηλίας, είπε: «Είχαμε ένα σπριντ ανάβασης σήμερα (13/04). Στόχος μας ήταν να κερδίσουμε τη φανέλα και τελικά τα καταφέραμε. Είχα πολύ καλή βοήθεια από τους συναθλητές μου και ειδικά από τον Γιάννη Ταμουρίδη, που με ‘πήγε’ μέχρι τα 100 μέτρα. Εγώ πήρα τη φανέλα, ο Γιάννης είναι δεύτερος και ελπίζω να την κρατήσουμε μέχρι το τέλος. Δεν είναι εύκολο, αλλά είμαστε πολύ καλά προετοιμασμένοι για τον Γύρο και πιστεύω θα τα καταφέρουμε».

Όσον αφορά στη μάχη και της γενικής κατάταξης και την τέταρτη θέση του Ταμουρίδη, τόνισε: «Ήταν πολύ δύσκολος τερματισμός. Με το γκρουπ να είναι λίγο νευρικό. Πάντα τις πρώτες ημέρες έτσι γίνεται, με πολύ σπρώξιμο. Για λίγο χάσαμε την τρίτη θέση που δίνει μπόνους δευτερόλεπτα, αλλά τώρα ξεκίνησε ο Γύρος. Αύριο (14/04) είναι πολύ κρίσιμη ημέρα, με την ατομική χρονομέτρηση».Από την πλευρά του ο Τίνο Τόμελ, είπε: «Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος για τη νίκη μου. Ηταν μια πολύ καλή ομαδική δουλειά. Αλλά αύριο (14/04) έχουμε την ατομική χρονομέτρηση και θα είναι δύσκολο να κρατήσω τη γαλάζια φανέλα».

Για τους λόγους που η ομάδα του προτίμησε τον συγκεκριμένο αγώνα, απάντησε: «Εχει πολύ καλό καιρό, περνάμε αρκετά καλά εδώ και χρειαζόμαστε αγώνες για να είμαστε έτοιμοι στη συνέχεια της χρονιάς. Ο αγώνας έχει σκληρά χαρακτηριστικά. Σίγουρα είναι μια πολύ καλή διοργάνωση».

Ο Θανάσης Τερζής δήλωσε: «Ένα ετάπ από τα Ιωάννινα στην Πρέβεζα, με αξιοσημείωτο ότι ο Περικλής Ηλίας είναι πρώτος στην ανάβαση, ένας αξιόλογος αθλητής και το αποδεικνύει άλλη μια φορά σε αυτή τη διεθνή διοργάνωση. Φυσικά, πρέπει να πούμε ότι και ο Γιάννης Ταμουρίδης είναι τέταρτος, πολύ κοντά στην πρώτη θέση και μπορεί να πρωταγωνιστήσει σε αυτόν τον Γύρο».

Όσον αφορά την οργανωτική επιτυχία, είπε: «Από οργανωτικής άποψης κύλησαν όλα χωρίς προβλήματα, κάτι στο οποίο συνέβαλαν και η Αστυνομία και η τοπικοί φορείς».



Ρέντη: Βρέθηκαν χρήματα σε λογαριασμούς συγγενών των συλληφθέντων που δεν μπορούν να δικαιολογηθούν
Ρέντη: Βρέθηκαν χρήματα σε λογαριασμούς συγγενών των συλληφθέντων που δεν μπορούν να δικαιολογηθούν
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε το Game 1 των playoffs Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι Τελ Αβίβ
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε το Game 1 των playoffs Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι Τελ Αβίβ
Η καρδιά των Πρωταθλητών Νάγκετς! Ανατροπάρα at the buzzer από το -20 κόντρα στους Λέικερς
Η καρδιά των Πρωταθλητών Νάγκετς! Ανατροπάρα at the buzzer από το -20 κόντρα στους Λέικερς
Τζορτζίνα Ροντρίγκεζ: Με τον Κριστιάνο Ρονάλντο στη σάουνα
Τζορτζίνα Ροντρίγκεζ: Με τον Κριστιάνο Ρονάλντο στη σάουνα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved