«Καθιστώ  φαβορί τον Πανιώνιο»

«Καθιστώ φαβορί τον Πανιώνιο»

Πριν δύο χρόνια ο Κώστας Λούδης, ήταν ο προπονητής που καθόταν στον πάγκο, όταν ο Πανιώνιος έπαιξε για πρώτη φορά σε έναν ευρωπαϊκό τελικό. 

Τότε αντίπαλος ήταν η ουγγρική Ζέγκεντ, σήμερα είναι  η ιταλική Σαβόνα. Τότε ο Πανιώνιος ως πρωτάρης ηττήθηκε δύσκολα στα πέναλτι και έχασε το τρόπαιο. Όσο για το φετινό τρόπαιο θα ξέρουμε σε λίγες ημέρες, μετά και τον επαναληπτικό.  Το μόνο κοινό είναι η διοργάνωση και τότε και τώρα ο Πανιώνιος αγωνίζεται στον τελικό του LEN TROPHY.

Ίδια διοργάνωση, άλλη αντίπαλος. Ούγγροι τότε, Ιταλοί τώρα. Δύο μεγάλες, αλλά και διαφορετικές σχολές…

«Πρώτα απ’ όλα σε έναν ευρωπαϊκό τελικό δεν υπάρχει ποτέ ξεκάθαρο φαβορί. Μπορεί στα χαρτιά να δίνουν κάποια ομάδα από τις δύο ως φαβορί, αλλά για μένα αυτό δεν ισχύει . Σε έναν τελικό τα ποσοστά είναι μοιρασμένα, 50-50.
Η Σαβόνα δίνεται από πολλούς ως αδιαφιλονίκητο φαβορί, αλλά διαφωνώ. Το είχα προβλέψει εδώ και καιρό ότι τα δύο απόλυτα φαβορί είναι η Σαβόνα και ο Πανιώνιος και δικαιώνομαι.
Όσο για τις αντιπάλους. Σαφώς για μένα η ουγγρική σχολή πόλο είναι μακράν η καλύτερη, αλλά δεν μπορώ να πω ότι η Ζέγκεντ τότε ήταν καλύτερη από τη Σαβόνα, σήμερα. Έχει πλούσιο ρόστερ, αγωνίζεται σε ένα από τα πιο ισχυρά πρωταθλήματα, αλλά δεν μπορούν να γίνουν οι απόλυτες συγκρίσεις».

Τι  έχει αλλάξει στον Πανιώνιο; Αν έχει αλλάξει κάτι…

«Αυτό θα έλεγα ότι είναι και το αβαντάζ του Πανιωνίου, ότι διαθέτει ένα κορμό παικτών ίδιο, εδώ και μια 5ετία 6ετία.  Οι ίδιοι παίκτες είναι πολύ πιο έμπειροι, είναι αυτό που λέμε ομάδα.  Ακόμη και οι νεώτεροι απέκτησαν πείρα, υπάρχει η πολύ μεγάλη εμπειρία και το «πανεπιστήμιο» της συμμετοχής τους στον τελικό του LEN, πριν 2 χρόνια. Αν αποφευχθούν τα λάθη, που έγιναν τότε μπορούν να φθάσουν στον τίτλο. Ατού του Πανιωνίου θεωρείται και η δίψα για τον τίτλο. Από την άλλη η Σαβόνα όπως προείπα διαθέτει πλούσιο ρόστερ, σε ένα από το από τα πιο ισχυρά πρωταθλήματα, ανταγωνιστικό και σημαντικό, δεν είναι τυχαίο που βρίσκεται πίσω από τη Ρέκο. Αν όμως ο Πανιώνιος  παίξει σύμφωνα με αυτό που ξέρει και εκμεταλλευθεί και τον παράγοντα έδρα, γιατί η Νέα Σμύρνη θεωρείται «καυτή» έδρα, νομίζω ότι μπορεί να φθάσει σε  μια νίκη. Μυστικό σήμερα και  ο στόχος της ομάδας, είναι η νίκη  και μετά η διαφορά. Αλλά  πιστεύω ότι και με ένα γκολ να νικήσει σήμερα ο Πανιώνιος, έχει τους παίκτες για να διαχειριστεί αυτό το αποτέλεσμα. Καθιστώ τον Πανιώνιο φαβορί σήμερα. Τον  καλό Πανιώνιο».

Που νομίζεις ότι θα κριθεί το παιχνίδι; Ο Μάκης Βολτυράκης ξεκαθάρισε σε δηλώσεις του ότι σημαντικό ρόλο θα παίξει η άμυνα. Έχεις την ίδια άποψη;

«Σαν παίκτης, αλλά και η φιλοσοφία του ως προπονητής  δίνει μεγάλη σημασία στην άμυνα. Αλλά πιστεύω και εγώ το ίδιο εκεί κρίνονται τα παιχνίδια στην άμυνα.
Όσο το δυνατόν λιγότερα γκολ, δεχθεί ο Πανιώνιος τόσο καλύτερο, γιατί έχει δύναμη  στη θέση του φουνταριστού και μπορεί να εκμεταλλευθεί τον παίκτη παραπάνω. Αν το ποσοστό του στον  παίκτη παραπάνω  είναι καλό, μπορεί να φθάσει στη νίκη αν όχι θα παίξει σημαντικό ρόλο στη ροή  του παιχνιδιού. Όλα  αρχίζουν και σταματούν στην άμυνα πιστεύω ότι ο Μουρίκης θα κερδίσει αποβολές, άλλωστε το βλέπουμε ότι στους τελικούς, οι διαιτητές σφυρίζουν λίγο πιο εύκολα τις αποβολές. Αν μπορέσει ο  Μουρίκης να τις αξιοποιήσει, τότε θα φθάσει και πιο εύκολα στη νίκη».



Κριστιάνο Ρονάλντο: Ο λόγος που κοιμάται 5 με 6 φορές τη μέρα
Κριστιάνο Ρονάλντο: Ο λόγος που κοιμάται 5 με 6 φορές τη μέρα
Super League: Ο Γερμανός Σρέντερ ορίστηκε στο ΠΑΟΚ - ΑΕΚ | Οι διαιτητές της αγωνιστικής
Super League: Ο Γερμανός Σρέντερ ορίστηκε στο ΠΑΟΚ - ΑΕΚ | Οι διαιτητές της αγωνιστικής
Μαρία Σάκκαρη: Πρόκριση στη Μαδρίτη με κυριαρχική εμφάνιση
Μαρία Σάκκαρη: Πρόκριση στη Μαδρίτη με κυριαρχική εμφάνιση
Γιαννακόπουλος: Mην υπάρξουν αντιδράσεις για τη διαιτησία - Δική μου δουλειά να διασφαλίσω το 50-50
Γιαννακόπουλος: Mην υπάρξουν αντιδράσεις για τη διαιτησία - Δική μου δουλειά να διασφαλίσω το 50-50
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved