1ος αγώνας Lοux-Easykart Trofeo

1ος αγώνας Lοux-Easykart Trofeo

Οι Μιχάλης Τζεφεράκος, Αναστάσης Μπέκος, Θανάσης Ξηνταβελόνης και Παναγιώτης Χορμοβάς  ήταν οι νικητές των τελικών στον  1ο αγώνα για το Lοux & Easykart Trofeo.

Με τους αγώνες των επάθλων Loux και Easykart στο Kartodromo συνεχίστηκε το πρόγραμμα των φετινών διοργανώσεων καρτ. Η αγωνιστική ημέρα περιλάμβανε τις αναμετρήσεις σε πέντε κατηγορίες τρείς για το έπαθλο Loux και δύο για το έπαθλο Easykart. Η βροχή του Σαββάτου είχε κάνει πιο δύσκολο το τερέν, ενώ επηρέασε σημαντικά τους αγωνιζόμενους από την περιφέρεια καθώς δεν έδωσε την ευκαιρία για δοκιμές με αποτέλεσμα την Κυριακή ορισμένοι να αργήσουν να βρουν το ρυθμό τους.

Το έπαθλο Loux είναι ένας θεσμός που υπάρχει σε τοπικό επίπεδο στην Πελοπόννησο από το 1998. Ωστόσο τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει και διευρύνεται και στην Αθήνα. Στον πρώτο φετινό αγώνα συγκεντρώθηκαν 12 συμμετοχές σε τρεις πολύ όμορφες και ενδιαφέρουσες κούρσες, χάρη και στη μορφή των αγώνων. Συγκεκριμένα στην κατηγορία Loux, η σειρά εκκίνησης του 2ου αγώνα είναι αντεστραμμένη η σειρά τερματισμού του πρώτου, ενώ από το συνδυασμό των τερματισμών των οδηγών στους δύο αγώνες προκύπτει η σειρά εκκίνηση του τρίτου αγώνα που έχει και τη μορφή τελικού.

Ο Θεόφιλος Κατσιώνης ήταν εκείνος που πήρε τη νίκη στους δύο αγώνες, έχοντας στον πρώτο την πίεση του Μιχάλη Τζεφεράκου και στο δεύτερο του Μάκη Καψή. Το βάθρο στον πρώτο αγώνα συμπλήρωσε ο Χρήστος Δούβρης, ενώ στο δεύτερο τρίτος ήταν ο Τζεφεράκος. Στον τελικό πάντως τα πράγματα ήταν διαφορετικά καθώς ο Τζεφεράκος κατάφερε να πάρει τη νίκη με διαφορά, αλλά πίσω του είχαμε έντονες μονομαχίες μέχρι το φινάλε. Τελικά ο Σάββας Θεοδώρου πήρε τη δεύτερη θέση, ενώ την τρίτη κατέκτησε ο Χρήστος Δούβρης. Ο Γιώργος Αϊβάζογλου τιμωρήθηκε με 1.5 δευτερόλεπτο καθώς είχε μια επαφή με τον Δούβρη για την οποία θεωρήθηκε υπαίτιος και έπεσε έτσι τέταρτος, ενώ ο Καψής που ήταν πέμπτος σημείωσε τον καλύτερο χρόνο του αγώνα.

Στη Super μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Ραφαήλ Ορφανίδης ο οποίος όμως ήταν και ο μεγάλος άτυχος του αγώνα. Ήταν εμφανώς ταχύτερος από όλους και στις δοκιμές και στον ημιτελικό, στον τελικό όμως δεν είδε τις κίτρινες σημαίες σε κάποιο σημείο του αγώνα με αποτέλεσμα να αποκλειστεί μετά το τέλος του και να χάσει την πρώτη θέση που είχε πάρει. Έτσι νικητής αναδείχτηκε ο Αναστάσης Μπέκος με δεύτερο τον Μίκη Καλογηράτο και τρίτο τον Αλέξανδρο Ανδρεαδάκη. Στον ημιτελικό πίσω από τον Ορφανίδη είχαν τερματίσει ο Σέρκος Μοβσεσιάν και ο Καλογηράτος.

Στην κατηγορία Easy 60 η τελική κατάταξη ήταν ίδια και στους δύο αγώνες. Ο Θάνασης Ξηνταβελόνης ήταν νικητής με τον Άγγελο Λυρίτη πίσω του και τον Θανάση Χούρλια να συμπληρώνει το βάθρο. Στους τέσσερις τερματίσαντες ήταν και ο Δημήτρης  Κυλίνδρης.
Στην Easy 100 ο Χρήστος Σαγανάς ήταν και αυτό το Σαββατοκύριακο σε ρόλο πρωταγωνιστή. Ήταν ταχύτερος στις χρονομετρημένες δοκιμές και πήρε τη νίκη στον τελικό εμπρός από τον Θεοφάνη Μίχα και το Βασίλη Κυρίτση. Στον αγώνα κατάταξη ωστόσο, πριν τον τελικό, δεν κατάφερε να επικρατήσει γιατί ο Μίχας ήταν εκείνος που πήρε τη νίκη αφήνοντάς τον στη δεύτερη θέση. Το βάθρο συμπλήρωσε ο Αλέξανδρος Γουλιώνης.

Τέλος στην κατηγορία Masters, που αφορά οδηγούς που δεν έχουν τερματίσει σε κορυφαίες θέσεις στις προηγούμενες συμμετοχές τους σε αγώνες, νικητής και στους δύο αγώνες ήταν ο Παναγιώτης Χορμοβάς. Στον πρώτο αγώνα η διαφορά του ήταν σημαντική από τον Κωνσταντίνο Τόλο και ακόμη μεγαλύτερη από τον Στέλιο Καγιάφα, ενώ ο Τάκης Παπαγιάννης δεν τερμάτισε καν. Στο δεύτερο όμως ο Παπαγιάννης έμεινε μέχρι το τέλος και πίεσε περισσότερο τον Χορμοβά ο οποίος επικράτησε μεν, με πολύ μικρή διαφορά δε. Μόλις πέντε δέκατα ήταν η διαφορά του από τον Παπαγιάννη ενώ τρίτος τερμάτισε ο Γιάννης Σκοπελίτης.



Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved