«Πιστολέρο» παραμονής

«Πιστολέρο» παραμονής

Το Onsports αναλύει το πώς ο Κώστας Μήτρογλου έχει πάρει τον Πανιώνιο από… το χέρι και τον οδηγεί στην παραμονή στην Super League.

Ο στράικερ των «κυανέρυθρων», δανεικός από τον Ολυμπιακό στην ομάδα της Νέας Σμύρνης, «χτύπησε» και πάλι στον εκτός έδρας αγώνα με την Κέρκυρα – ανοίγοντας το σκορ – με το 8ο γκολ του σε εννιά αναμετρήσεις με τον Πανιώνιο από τον Ιανουάριο και έπειτα, γκολ τα οποία έχουν χαρίσει βαθμούς «χρυσάφι» στην ομάδα του Τάκη Λεμονή.

Παραπάνω από τα μισά

Ο ικανότατος επιθετικός του Πανιωνίου, έχει σκοράρει περισσότερα από τα μισά γκολ της ομάδας του στο δεύτερο γύρο, χωρίς να έχει αγωνιστεί μάλιστα σε δύο παιχνίδια. Σε αυτό με τον Ολυμπιακό λόγω της συμφωνίας που είχαν οι δυο ομάδες και σε αυτό με τον ΠΑΟΚ λόγω τραυματισμού.

Οι «κυανέρυθροι» με τη συμβολή του Μήτρογλου έχουν ήδη σκοράρει περισσότερο από ότι στον πρώτο γύρο. Τότε, σε 15 αναμετρήσεις οι «κυανέρυθροι» είχαν πετύχει 11 γκολ, ενώ τώρα έχουν φτάσει ήδη τα 13 γκολ σε ισάριθμα ματς, με τον Κώστα Μήτρογλου να έχει πετύχει τα 8 από αυτά και να χαρίζει βαθμούς που δίνουν παραμονή στην ομάδα του.

«Ποδαρικό» στο «Βικελίδης»

Το πρώτο παιχνίδι του Κώστα Μήτρογλου με τη φανέλα του Πανιωνίου, ήταν αυτό με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη για την 18η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Οι «κυανέρυθροι» είχαν 50 χρόνια να πάρουν τη νίκη απέναντι στους «κίτρινους» στη Θεσσαλονίκη, όμως ο «πιστολέρο» έδειξε να… μην καταλαβαίνει από παραδόσεις και στατιστικά.

 

Με ένα σουτ στο 19’ και άλλο ένα στο 90’, παραβίασε δυο φορές την εστία του Σηφάκη και χάρισε μια μεγάλη «ανάσα» στον Πανιώνιο, στο ξεκίνημα του… «μαραθώνιου» για την παραμονή. Η μετακίνησή του από τον Ολυμπιακό στη Νέα Σμύρνη, είχε ήδη αρχίσει να αποδίδει καρπούς.

Παράδοση με Παναθηναϊκό

Επόμενος αντίπαλος για τους «κυανέρυθρους», ο Παναθηναϊκός στη Νέα Σμύρνη. Τα κίνητρα για τον Μήτρογλου πολλά. Τόσο το γεγονός ότι είχε καλή παράδοση με τους «πράσινους» και ήθελε να τη συνεχίσει, όσο και το γεγονός ότι ανήκει στον Ολυμπιακό και ήθελε να του κάνει… «δώρο» μια «γκέλα» του «αιώνιου» στη Νέα Σμύρνη.

Ο επιθετικός του Πανιωνίου, έκανε το… χρέος του μόλις στο 49’ όταν με κεφαλιά νίκησε τον Τζόρβα και άνοιξε το σκορ, με την ομάδα του Τάκη Λεμονή να παίρνει τελικά το βαθμό απέναντι στο «τριφύλλι» και να συνεχίζει την καλή πορεία της στο ξεκίνημα του δεύτερου γύρου.

Ένας μήνας ήταν… πολύς

Από εκεί και πέρα, ακολούθησε σχεδόν ένας μήνας χωρίς γκολ για τον Κώστα Μήτρογλου και μια σειρά μέτριων αποτελεσμάτων για τον Πανιώνιο που έμπαινε ξανά σε περιπέτειες αναφορικά με την παρουσία του στην Super League και την επόμενη περίοδο.

Οι «κυανέρυθροι», απόντος του πρώτου σκόρερ τους ή σε παιχνίδια που δεν σκόραρε, δεν είχαν την βαθμολογική συγκομιδή που θα περίμεναν. Ο «πιστολέρο» δε σκόραρε κόντρα σε Καβάλα και Εργοτέλη με τον Πανιώνιο να παίρνει ένα και κανένα βαθμό αντίστοιχα, ενώ δεν έπαιξε κόντρα σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ με τη νίκη να έρχεται στο δεύτερο παιχνίδι μόνο.

Η επιστροφή του Μήτρογλου στα γκολ όμως, σήμαινε και πάλι… απρόσμενους βαθμούς για την ομάδα του Τάκη Λεμονή. Ήταν το ματς της 23ης αγωνιστικής με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, όταν ο επιθετικός του «ιστορικού» στο 89’ με προβολή έκανε το 1-1 και έδωσε στην ομάδα του τον «χρυσό» βαθμό της ισοπαλίας.

Σερί για… παραμονή

Από το ματς με τους «κιτρινόμαυρους» και μετά άλλωστε, ο Πανιώνιος παραμένει αήττητος και ο Κώστας Μήτρογλου σκοράρει σε κάθε ματς! Μετά την ΑΕΚ σειρά πήρε ο Ατρόμητος, όταν ο «πιστολέρο» με δικό του γκολ στο 67’ «σφράγισε» το 2-1 των «κυανέρυθρων» στο Περιστέρι, ενώ στη συνέχεια ήρθαν ακόμα τρία υπερπολύτιμα γκολ.

Ένα από αυτά ήταν το πρώτο του Πανιωνίου απέναντι στη Λάρισα, στο ντέρμπι παραμονής. Ο Μήτρογλου άνοιξε το δρόμο, ωστόσο στη «μάχη» με τους «βυσσινί» στη Νέα Σμύρνη δεν υπήρξε νικητής (3-3). Αυτό δεν πτόησε τον 23χρονο επιθετικό, που άνοιξε το σκορ και στο «Καυτανζόγλειο» την επόμενη αγωνιστική, με τον Ηρακλή τελικά να μοιράζεται τους βαθμούς με τον Πανιώνιο.

Τελευταίο… «χτύπημα» του Μήτρογλου, το χθεσινό (03/04). Ο επιθετικός της ομάδας της Νέας Σμύρνης, με δικό του γκολ έβαλε τον Πανιώνιο μπροστά στο σκορ μέσα στην Κέρκυρα, σε έναν ακόμα… «τελικό» για την παραμονή της ομάδας στην κατηγορία.

Θέλουν και συνέχεια

Στη Νέα Σμύρνη περιμένουν να συνεχιστεί το σερί του επιθετικού τους και να τον δουν να σκοράρει απέναντι σε Πανσερραϊκό και Αστέρα Τρίπολης – εντός κι εκτός έδρας αντίστοιχα – ενώ κι ο ίδιος θέλει με τις εμφανίσεις του να δείξει ότι είναι «παρών» και ότι έχει μέλλον τόσο στον Ολυμπιακό όπου και ανήκει, όσο και στην Εθνική όπου κλήθηκε ξανά από τον Σάντος εσχάτως.

Ο Πανιώνιος από την πλευρά του, φαίνεται να εκμεταλλεύεται στο έπακρο το κίνητρο του Μήτρογλου να δώσει «απαντήσεις», αφού τα 8 γκολ του νεαρού φορ στο δεύτερο γύρο, έχουν φέρει 14 βαθμούς… «χρυσάφι» στην «Πλατεία» και όλα δείχνουν ότι ο «ιστορικός» θα παραμείνει στην κατηγορία.

«Πιστολέρο» παραμονής



AEK: Ξανά αποχή από τους παίκτες – Όλα ανοικτά για το ματς με τον ΠΑΟΚ
AEK: Ξανά αποχή από τους παίκτες – Όλα ανοικτά για το ματς με τον ΠΑΟΚ
ΑΕΚ: Ο Θωμάς Μαύρος έκοψε την κορδέλα στα εγκαίνια του Μουσείου Ιστορίας στην «OPAP Arena»
ΑΕΚ: Ο Θωμάς Μαύρος έκοψε την κορδέλα στα εγκαίνια του Μουσείου Ιστορίας στην «OPAP Arena»
Δημήτρης Μελισσανίδης: «Η ΑΕΚ είναι η μοίρα μας, η ζωή και η ιστορία μας»
Δημήτρης Μελισσανίδης: «Η ΑΕΚ είναι η μοίρα μας, η ζωή και η ιστορία μας»
Basket League: Συνελήφθη ξένος παίκτης για ενδοοικογενειακή βία
Basket League: Συνελήφθη ξένος παίκτης για ενδοοικογενειακή βία
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved