Κάτι παραπάνω από ντέρμπι… (pics+vd)

Κάτι παραπάνω από ντέρμπι… (pics+vd)

Το Μιλάνο χωρίζεται στα δυο, Μίλαν και Ίντερ μονομαχούν για το Σκουντέτο και το Onsports σας παρουσιάζει το 176ο Derby Della Madonnina!

Καταρχάς η ονομασία Derby Della Madonnina προέρχεται από το φημισμένο άγαλμα της Παναγίας, το οποίο βρίσκεται στην κορυφή του Duomo, του καθεδρικού ναού της πόλης.

Το 1899 ιδρύθηκε η Μίλαν, η οποία εκτός από ποδοσφαιρικός σύλλογος ήταν και ομάδα κρίκετ, από τον Άγγλο Άλφρεντ Έντουαρντς, πρώην πρόξενο στο Μιλάνο και ευτύχησε να κατακτήσει σύντομα τρία Εθνικά τρόπαια (1901,1906,1907).

Όλα έβαιναν καλώς μέχρι το 1908, όταν οι διοικούντες του συλλόγου τσακώθηκαν σχετικά με το αν θα πρέπει ξένοι παίκτες να αγωνίζονται στην Μίλαν και από το σχίσμα αυτό προήλθε η Ίντερ ή αλλιώς Internazionale, που σημαίνει διεθνή σε ελεύθερη μετάφραση.

Η νέα ομάδα της πόλης φορούσε μπλε-μαύρα και ήταν δημοφιλής στις εύπορες κοινωνικές τάξεις ενώ η Μίλαν με τα μαύρα-κόκκινα είχε υποστηρικτές στα κατώτερα κοινωνικά στρώματα.

Κατά την δεκαετία του 1960 η Ίντερ κατάφερε να κατακτήσει το Ευρωπαϊκό Κύπελλο δυο συνεχόμενες φορές, όπως και το διηπειρωτικό ωστόσο μετά την αγορά της Μίλαν από τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι η κατάσταση άλλαξε άρδην ωστόσο οι «νερατζούρι» έχουν γίνει και πάλι… «κυρίαρχοι» στης πρωτεύουσας της μόδας!

Η μια ομάδα ακολουθούσε την άλλη σχεδόν στα πάντα. Προσπαθούσαν να αρπάξουν παίκτες η μια από την άλλη, μόλις κατακτούσε κάποια έναν ευρωπαϊκό τίτλο την επόμενη χρονιά η αντίπαλος της πραγματοποιούσε το ίδιο επίτευγμα και ήταν αυτό που λέμε «συγκοινωνούντα δοχεία».

Το βράδυ του Σαββάτου (02/04) θα βρεθούν στην σέντρα του «Σαν Σίρο» (κοινό γήπεδο και των δυο ομάδων το οποίο όταν είναι γηπεδούχος η Ίντερ ονομάζεται «Τζουζέπε Μεάτσα») θα αναμετρηθούν συνολικά 35 πρωταθλήματα, 11 κύπελλα και 10 Champions League, σε μια αναμέτρηση όπου θα αγωνιστούν μερικοί από τους κορυφαίους παίκτες του κόσμου.

Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, Ρομπίνιο, Αλεσάντρε Πάτο, Κλάρενς Ζέεντορφ, Αλεσάντρο Νέστα και πολλοί άλλοι θα προσπαθήσουν να διατηρήσουν την Μίλαν στην κορυφή του Καμπιονάτο επιδιώκοντας να φτάσουν την διαφορά στους 5 βαθμούς, με τους Σάμουελ Ετό, Γκόραν Πάντεφ, Γουέσλεϊ Σνάιντερ και Εστέμπαν Καμπιάσο να είναι έτοιμοι να οδηγήσουν τους «νερατζούρι» στην κορυφή και σε ένα ακόμα Σκουντέτο μπροστά σε 80.000 οπαδούς των «ντιάμπολι».

Η Μίλαν πέτυχε την μεγαλύτερη νίκη της στις 11 Μαίου 2001 διαλύοντας με 6-0 την αντίπαλο της εκτός έδρας ενώ η Ίντερ το 1910 επικράτησε της Μίλαν με 0-5.

Τζουζέπε Μεάτσα,Κολοβάτι, Ρομπέρτο Μπάτζιο, ο Πανούτσι, ο Μπρόκι, ο Γκούλι, ο Κόκο, ο Χέλβεγκ, ο Ντάβιντς, ο Βιεϊρά ο Σερένα, ο Γουέστ, ο Πίρλο, ο Σέεντορφ, ο Σίμιτς, ο Κρέσπο, ο Ρονάλντο, ο Βιέρι, ο Μαντσίνι και ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς έχουν φορέσει την φανέλα και των δυο ομάδων με τον Αντρέι Σεφτσένκο να είναι ο πρώτος σκόρερ για την Μίλαν στα ντέρμπι με την Ίντερ με 14 γκολ ενώ στον αντίποδα ο Ούγγορς Ίστβαν Νάιερς έχει πετύχει 11 τέρματα

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως μέσα στην εβδομάδα, γνωστή εταιρεία η οποία λανσάρει σειρά βιντεοπαιχνιδιών ποδοσφαίρου, μέσω του εξομοιωτή της, ανέδειξε το ντέρμπι ισόπαλο με 1-1. Οι απαντήσεις στις 21:45 σε μια αναμέτρηση την οποία σας προσφέρει LIVE το Onsports…!

Δειτε σε video στιγμιότυπα από το ντέρμπι του πρώτου γύρου

Κάτι παραπάνω από ντέρμπι… (pics+vd)



Δεν θα υπολόγιζε τίποτα ο Φελίπε Μέλο!
Δεν θα υπολόγιζε τίποτα ο Φελίπε Μέλο!
Τσιτσιπάς και Μπαντόσα συναντήθηκαν και κουβέντιασαν με τον Νεϊμάρ
Τσιτσιπάς και Μπαντόσα συναντήθηκαν και κουβέντιασαν με τον Νεϊμάρ
Συγκλονιστικός Γιακουμάκης: «Δέχτηκα άπειρες... ευχές από ανθρώπους που δεν πήραν αγκαλιές κι αγάπη»
Συγκλονιστικός Γιακουμάκης: «Δέχτηκα άπειρες... ευχές από ανθρώπους που δεν πήραν αγκαλιές κι αγάπη»
Στη Σμύρνη για προετοιμασία ο Τεντόγλου
Στη Σμύρνη για προετοιμασία ο Τεντόγλου
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved