H Χερέθ με αριθμούς

H Χερέθ με αριθμούς

Λίγο πριν πάρουμε εκκίνηση στο δεύτερο αγώνα της χρονιάς για το παγκόσμιο πρωτάθλημα MotoGP ας δούμε μερικούς σημαντικούς αριθμούς για τη Χερέθ.

Από το 37 έως το 1 βρήκαμε τουλάχιστον πάνω από 10 λόγους γιατί μας αρέσει, αυτή η ισπανική πίστα.

37. Με τον Αλβάρο Μπαουτίστα εκτός η κούρσα στο Κατάρ ήταν η πρώτη εδώ και 37 χρόνια χωρίς μία μοτοσικλέτα της Suzuki στην εκκίνηση. Η προηγούμενη ήταν το Γερμανικό γκραν πρι του 1974 στο Νίρμπουργκρινγκ, το οποίο μποϊκοτάρισαν οι κορυφαίοι οδηγοί για λόγους ασφαλείας. Μόλις 7 αναβάτες πήραν εκκίνηση.

28. Στην εκκίνηση του αγώνα (αύριο Κυριακή 3-4) συμπληρώνονται 28 χρόνια από το πρώτο πόντιουμ της Honda στην κορυφαία κατηγορία. Ήταν το Γαλλικό γκραν πρι του 1983 (στο LeMans)  με τον Φρέντι Σπένσερ να πετυχαίνει τη νίκη.

25.  Αυτή είναι η 25η χρονιά, που γίνεται γκραν πρι στη Χερέθ από το 1987, που δημιουργήθηκε. Μόνο το Άσσεν στην Ολλανδία έχει τόσο μεγάλη αγωνιστική διάρκεια.

24. Η νίκη του Κέισι Στόνερ στο Κατάρ ήταν 24η του αναβάτη στη μεγάλη κατηγορία. Με αυτή ισοφάρισε τον Γουέιν Ρέινι στην 7η θέση. Μία πρωτιά ακόμη και θα φτάσει τις νίκες του Κέβιν Σβάντς (σε όλη του την καριέρα).

21. Η 2η θέση του Χόρχε Λορένθο στο Κατάρ ήταν η 21η επιτυχημένη εμφάνισή του στο τοπ 4. Η τελευταία φορά που δεν τερμάτισε αγώνα ήταν στην Αυστραλία το 2009 (έπεσε στην πρώτη στροφή).

10. Ο Πορτογάλος Μιγκέλ Ολιβιέρα τερμάτισε 10ος στο ντεμπούτο του στο Κατάρ στα 125 κ.εκ  και βαθμολογήθηκε. Μόλις δύο Πορτογάλοι έχουν πάρει βαθμούς στα MotoGP. Ο Ολιβιέρα και ο Νούνο στα 250 κ.εκ στο γκραν πρι της Χαράμα το 1973.

8. Ο Βαλεντίνο Ρόσι είναι ο πιο επιτυχημένος αναβάτης στην Χερέθ με 8 νίκες. Έχει από μία πρωτιά στα 125 και 250 κ.εκ.και 6 πρώτες θέσεις στη μεγάλη κατηγορία.

7. Επτά και 71’’ είναι το νέο ρεκόρ διαφοράς ανάμεσα στην πρώτη και δεύτερη θέση. Τη διαφορά πέτυχε ο Νίκο Τιρόλ (στα 125 κ.εκ) στον αγώνα του Κατάρ. Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν πάνω από 9’’ και το είχε ο Τζούλιαν Σιμόν από το Γερμανικό γκραν πρι του 2009.

7. Η 7η θέση ήταν ο χειρότερος τερματισμός του Ιταλού από το 2007 (Τσεχία και Τουρκία με προβλήματα στα λάστιχα) και το 2006 (Ολλανδία προερχόταν από τραυματισμό).

7. Μέχρι φέτος 7 Ισπανοί αναβάτες έχουν κερδίσει την πρώτη θέση της κορυφαίας κατηγορίας στην Χερέθ. Ο Αλμπέρτο Πουίγκ  το 1995, ο Άλεξ Κριβιγιέ το 1997,1998 και  1999, Σέτε Ζιμπερνό το 2004, ο Ντάνι Πεντρόζα το 2008 και ο Χόρχε Λορενθο  πέρυσι.

5. Η Χερέθ είναι 5 πίστα στην οποία ο Κέισι Στόνερ δεν κέρδισε οδηγώντας για την Ducati. Οι άλλες 4 ήταν το Εστορίλ, το Λε Μαν, το Σίλβερστόουν και η Ινδιανάπολη.

4. Από 4 νίκες έχουν η Honda και η Yamaha στη Χερέθ με τις 4χρονες μοτοσικλέτες. Η Ducati έχει μία.

3. Τις 3 κατηγορίες κέρδισαν πέρυσι στη Χερέθ Ισπανοί. Αυτό ήταν ένα από τα 6 events που κέρδισαν Ισπανοί αναβάτες.

1.Η 3η θέση του Κέισι Στόνερ το 2009 είναι το 1ο πόντιουμ της Ducati για τα MotoGP.



Τζορτζίνα Ροντρίγκεζ: Με τον Κριστιάνο Ρονάλντο στη σάουνα
Τζορτζίνα Ροντρίγκεζ: Με τον Κριστιάνο Ρονάλντο στη σάουνα
MMA: Iρανός κλώτσησε ring girl και τον «πλάκωσαν» στο ξύλο οι θεατές!
MMA: Iρανός κλώτσησε ring girl και τον «πλάκωσαν» στο ξύλο οι θεατές!
Παναθηναϊκός AKTOR-Μακάμπι Τελ Αβίβ: Στο «ηφαίστειο» του ΟΑΚΑ το Game 1 των playoffs - Το πρόγραμμα
Παναθηναϊκός AKTOR-Μακάμπι Τελ Αβίβ: Στο «ηφαίστειο» του ΟΑΚΑ το Game 1 των playoffs - Το πρόγραμμα
Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Η στιγμή της προσωρινής διακοπής - Έπεσε μπουκάλι στο κεφάλι του Μπέλλου
Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Η στιγμή της προσωρινής διακοπής - Έπεσε μπουκάλι στο κεφάλι του Μπέλλου
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved