Σαν πρωταπριλιάτικο ψέμα... (photos)

Σαν πρωταπριλιάτικο ψέμα... (photos)

Πέρασαν κιόλας επτά χρόνια από εκείνο το απόγευμα, που ο Γιάννης, άφηνε την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Ένας από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές της Ελλάδας, ο οποίος είχε κάνει καριέρα και ως προπόνητης.

Την ημέρα που όλοι την έχουν συνδέσει με την πλάκα και το αθώο ψέμα, ήταν γραφτό να πάρει τον δρόμο για το μεγάλο ταξίδι, στη γειτονιά των Αγγέλων.
Την Πρωταπριλιά του 2004, ο Γιάννης Κυράστας, έφυγε από κοντά μας σε ηλικία 52 ετών, αφήνοντας… ορφανές τη σύζυγό του Ρούλα, τις κόρες του, Εβελίνα και Βέρα.

Ο χαμός του, άφησε ένα μεγάλο κενό και στον αθλητισμό της χώρας μας. Το ποδόσφαιρο. Το οποίο αγάπησε και αγαπήθηκε μέσα από αυτό.

O Γιάννης Κυράστας, έπασχε από τη σπάνια ασθένεια «Φουρνιέ», (προκαλεί γάγγραινα και πολλαπλή οργανική ανεπάρκεια), η οποία ήταν σε προχωρημένο
στάδιο, όταν εισήχθη σε κρίσιμη κατάσταση σε κλινική, στις 5 Μαρτίου του 2004.

Έξι ημέρες αργότερα, υποβλήθηκε σε εγχείριση, όπου έγινε καθαρισμός, με την προσδοκία να ανακοπεί η εξέλιξη της σηψαιμίας.
Μετά την επέμβαση, φάνηκαν οι πρώτες ενδείξεις βελτίωσης και ο παλαίμαχος διεθνής ποδοσφαιριστής, ανέκτησε σταδιακά τις αισθήσεις του, ενώ ανέπνεε κατά διαστήματα, χωρίς μηχανική υποστήριξη.

Δυστυχώς όμως, την Δεύτερα 29 Μαρτίου, η κατάστασή του αιφνιδίως, παρουσίασε επιδείνωση.
Η γνωμάτευση των γιατρών, είχαν αρχίσει πλέον να ανησυχούν για την ίδια του τη ζωή, ανησυχία η οποία επιβεβαιώθηκε λίγες ημέρες αργότερα.

Στις 17:30 το απόγευμα της 1ης Απριλίου του 2004, από την εντατική μονάδα του νοσοκομείου όπου νοσηλευόταν, αναγνώστηκε η είδηση του θανάτου του Γιάννη Κυράστα, βυθίζοντας στο πένθος, τους συγγενείς του και ολόκληρη την ποδοσφαιρική Ελλάδα.

Ο Γιάννης Κυράστας, γεννήθηκε στις 25 Νοεμβρίου του 1952. Τα πρώτα ποδοσφαιρικά του βήματα, τα έκανε στα τσικό του Ολυμπιακού, στα τέλη της δεκαετίας του 1960.

Στις 10 Δεκεμβρίου του 1972, σε ηλικία 20 ετών, έκανε ντεμπούτο με τη φανέλα των «ερυθρολεύκων» στο πρωτάθλημα της Α΄ Εθνικής, σε αγώνα με την Καβάλα.
Το 1981, μετά από 8 συνεχόμενα χρόνια και 207 συμμετοχές, άφησε τον Θρύλο, για τον αιώνιο αντίπαλο, παίρνοντας μεταγραφή, στον Παναθηναϊκό, όπου έπαιξε μέχρι το 1986 στον οποίο τερμάτισε την καριέρα του σε ηλικία 34 ετών.

Φόρεσε την «πράσινη» σε 131 παιχνίδια. Έδωσε το «παρών» σε 30 ευρωπαϊκούς αγώνες, 16 με τον Ολυμπιακό και 14 με τον Παναθηναϊκό, με αποκορύφωμα την πορεία των «πρασίνων» στα ημιτελικά του Κυπέλλου Πρωταθλητριών Ευρώπης την περίοδο 1984-85. Αγωνίστηκε με τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας 46 φορές (39 με τον Ολυμπιακό και 7 με τον Παναθηναϊκό), παίζοντας σε δύο από τα τρία παιχνίδια της τελικής φάσης του EURO 1980, που έγινε στην Ιταλία.

Ως ποδοσφαιριστής, κατέκτησε συνολικά 7 Πρωταθλήματα (με τον Ολυμπιακό 5 και με τον Παναθηναϊκό 2) και 6 Κύπελλα (με τον Ολυμπιακό 3 και με τον Παναθηναϊκό 3).

Η προπονητική του καριέρα, ξεκίνησε την περίοδο 1987-1988, από τον Εθνικό Ελληνορώσσων (ομάδα τοπικού πρωταθλήματος της Αθήνας). Στη συνέχεια, πέρασε από τους πάγκους, του Μεσολογγίου, της Προοδευτικής, του Πανιωνίου, του Εθνικού, του Παναργειακού, του Πανηλειακού, του Ηρακλή και του Παναθηναϊκού.
Ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού την περίοδο 1999-2000 και στην αρχή της περιόδου 2001-2002, έως τον Δεκέμβριο του 2001.

Στις 9 Δεκέμβριου του 2001, μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ (2-1), στο γήπεδο «Απόστολος Νικολαΐδης», ολοκληρώθηκε η συνεργασία με τον Παναθηναϊκό, με τη λύση της συνεργασίας των δύο πλευρών, με τον Κυράστα να δηλώνει, με χαρακτηριστικό τρόπο: «Τέρμα για μένα το ποδόσφαιρο. Ήρθε ο καιρός να ασχοληθώ με την οικογένειά μου και το ψάρεμα».



Ρέντη: Διάλογος-σοκ ανήλικων συλληφθέντων - Καμαρώνει που τον περιμένουν στις φυλακές Αυλώνα!
Ρέντη: Διάλογος-σοκ ανήλικων συλληφθέντων - Καμαρώνει που τον περιμένουν στις φυλακές Αυλώνα!
Euroleague: «Καταιγίδα» η Ρεάλ, εύκολα το 1-0! – Highlights και τηλεοπτικό πρόγραμμα
Euroleague: «Καταιγίδα» η Ρεάλ, εύκολα το 1-0! – Highlights και τηλεοπτικό πρόγραμμα
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Μπλόκο» της ΕΛΑΣ στη συγκέντρωση φίλων της «Ένωσης» στο ξενοδοχείο της ομάδας!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Μπλόκο» της ΕΛΑΣ στη συγκέντρωση φίλων της «Ένωσης» στο ξενοδοχείο της ομάδας!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Ο Τερίμ θα περιμένει τον Μπερνάρ μέχρι την τελευταία στιγμή
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Ο Τερίμ θα περιμένει τον Μπερνάρ μέχρι την τελευταία στιγμή
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved