Μια γυναίκα όλα τα μπορεί…

Μια γυναίκα όλα τα μπορεί…

Το όνειρό της πραγματικότητα έκανε η Σπυριδούλα Πατήλα, που απολαμβάνει τη ζωή της στο ποδόσφαιρο, από τον προεδρικό «θώκο» της ΑΕ Ζεφυρίου.

Λένε ότι οι γυναίκες μπορούν να καταφέρουν τα πάντα. Αρκεί να το θέλουν…

Έτσι, λοιπόν και η Σπυριδούλα Πατήλα, βρίσκεται εδώ και τρία χρόνια στον χώρο του ποδοσφαίρου.

Πιο συγκεκριμένα, έχει αναλάβει τα διοικητικά ηνία της ΑΕ Ζεφυρίου, ομάδα που βρίσκεται στην Α’ κατηγορία της ΕΠΣ Δυτικής Αττικής, ενώ ανήκει και στο ΔΣ της Ένωσης.

Παράλληλα, ασχολείται και με τα κοινά, καθώς έχει εκλεγεί Δημοτικός Σύμβουλος, στον Δήμο Φυλής.

Αν μη τι άλλο, πολλές υποχρεώσεις, για μια κοπέλα, που αφιερώνει τη ζωή της, προκειμένου να «υπηρετήσει», το άθλημα που αγαπάει.

Το Onsports, συνάντησε την όμορφη πρόεδρο, που μας μίλησε για την ενασχόληση της με τον χώρο του ποδοσφαίρου  και όχι μόνο…

«Θέλω να πετύχω»

Η Σπυριδούλα γεννήθηκε στο Καματερό, ενώ από πολύ μικρή, είναι κάτοικος Ζεφυρίου. Έχει, σπουδάσει φυσικοθεραπεία, ωστόσο, πάντα ήθελε να προσφέρει στον αθλητισμό της περιοχής της.

-Πώς ξεκίνησε η ενασχόλησή σου με τα διοικητικά της ΑΕ Ζεφυρίου;

«Εγώ μένω στην περιοχή του Ζεφυρίου. Μου προτάθηκε, όταν έφυγε ο προηγούμενος πρόεδρος,  πριν από τρία χρόνια, να αναλάβω τα διοικητικά ηνία του συλλόγου. Έτσι, αποφάσισα να ρισκάρω και να πάρω την θέση της προέδρου».

-Για ποιο λόγο μια κοπέλα, που είναι νέα και όμορφη, να ασχοληθεί με τον αθλητισμό και ειδικά με την διοίκηση μιας ομάδας ερασιτεχνικού σωματείου;

«Εγώ συνάντησα μέσα από το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, ανθρώπους  που έχω καταλάβει πως είναι πολύ σημαντικοί για το ποδόσφαιρο. Το ότι είμαι κοπέλα δεν έπαιξε ουσιαστικό λόγο για εμένα.

Απλά όταν θέλεις κάτι το κάνεις. Χρειάζεται βέβαια θυσίες όλο αυτό το εγχείρημα, γιατί δεν είναι εύκολος ο κόσμος του ποδοσφαίρου, ώστε να μπει μια κοπέλα και να έχει τον ρόλο της προέδρου, αλλά δεν με έχει αντιμετωπίσει κάποιος διαφορετικά.

Θα ήθελα, πάντως, να είμαι πρότυπο για τις γυναίκες. Παράλληλα, έχω μπει στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΣΔΑ, όπου και έχω αναλάβει τις δημόσιες σχέσεις».

-Ποιος σε πρότεινε για αυτή τη θέση;

«Ο Μιχάλης Τζανόπουλος (σ.σ. πρόεδρος της ΕΠΣΔΑ) και μετά τις εκλογές που διεξήχθηκαν, εκλέχτηκα να είμαι στο ΔΣ της Ένωσης».

-Τον σύλλογο, τον στηρίζεις οικονομικά μόνη σου;

«Ναι, την ομάδα, την στηρίζω μόνη μου οικονομικά και γενικά όλες οι υποχρεώσεις της ΑΕ Ζεφυρίου, περνάνε από τα δικά μου χέρια.

Χρειάζεται, πάντως, πολλές θυσίες και είναι πάρα πολύ δύσκολο να ανταπεξέλθεις στις υποχρεώσεις μιας ποδοσφαιρικής ομάδας».
_1016654

-Ποια είναι τα σχέδιά σου για την ΑΕ Ζεφυρίου;

«Πρωταρχικός μου στόχος, είναι να αναπτύξω τις ακαδημίες. Επειδή είμαι και δημοτικός σύμβουλος στον δήμο Φυλής, έχω στο μυαλό μου να φέρω ακόμα πιο πολλά παιδιά κοντά στον αθλητισμό. Υπάρχουν τμήματα ακαδημιών και θέλω να τα αναπτύξω».

-Πρέπει να είσαι λάτρης του ποδοσφαίρου…

«Από όταν θυμάμαι τον εαυτό μου, πάντα έβλεπα ποδόσφαιρο. Ωστόσο, δεν φανταζόμουνα ποτέ πως θα τα καταφέρω γίνω πρόεδρος».

-Τι έχεις να προτείνεις σε άλλες γυναίκες που θέλουν να ασχοληθούν με τα διοικητικά του ποδοσφαίρου;

«Δεν πρέπει να φοβούνται. Δεν υπάρχει κάτι πλέον που δεν μπορεί να κάνει μια γυναίκα. Αν κάνεις κάτι καλά και σωστά και γίνεις παράδειγμα στους υπόλοιπους, τότε δεν πρέπει να υπάρχει φόβος για τίποτα».

-Εξακολουθούν να υπάρχουν προβλήματα, με τις επιχορηγήσεις των ερασιτεχνικών σωματείων;

«Πάντα υπήρχε μια καθυστέρηση σε αυτό το θέμα, ωστόσο, θέλω να πιστεύω πως θα αλλάξει αυτό. Δεν παίρνουμε κανένα μεγάλο χρηματικό ποσό, ωστόσο, είναι μια βοήθεια, προκειμένου να καλυφθούν κάποιες ανάγκες μας».

-Στην ΕΠΣΔΑ τι στόχους έχετε βάλει; Είναι, εξάλλου, μια νεοσύστατη Ένωση.

«Το βασικό όραμα είναι αυτή η Ένωση να βγάλει ρίζες.  Και αυτό πιστεύω πως το έχουμε πετύχει. Παράλληλα, θέλουμε να γίνεται ένα σωστό πρωτάθλημα».

-Γιατί να έρθει κάποιος να παρακολουθήσει έναν αγώνα της ΕΠΣΔΑ, ενώ δεν υποστηρίζει κάποια ομάδα της περιοχής;

«Γιατί βλέπεις αληθινό ποδόσφαιρο και υπάρχει σίγουρα ανταγωνισμός. Επίσης, γενικά δένεσαι πιο πολύ με τις ομάδες του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου. Τις πονάς πιο πολύ».

-Όταν πηγαίνεις στο γήπεδο, πώς σε αντιμετωπίζει ο φίλαθλος κόσμος; Ακούς αρνητικά ή θετικά σχόλια;

«Ακούω σίγουρα κάποιες απίστευτες ατάκες. Συνήθως, όμως, με περνάνε για την γιατρό του γηπέδου και ορισμένοι κάνουν πως πονάνε… Πάντως, δεν έχω ακούσει κάτι άσχημο. Επίσης, πολλοί ποδοσφαιριστές θέλουν να κάνουν μεταγραφή στην ομάδα μου. Κανονικά θα πρέπει να είχα πάνω από 200 παίκτες».

-Πώς αντιδρούν οι ποδοσφαιριστές της ΑΕ Ζεφυρίου, που έχουν μια γυναίκα πρόεδρο;

«Οι ποδοσφαιριστές μου -πλέον- το έχουν συνηθίσει. Την πρώτη χρονιά τους έφυγε η κρυάδα… Τώρα το θεωρούν αρκετά φυσιολογικό. Τους σέβομαι, με σέβονται και έχουμε μια άριστη συνεργασία.

Παράλληλα, έχω τεράστια βοήθεια, από την προπονητική ομάδα: τους Σωτήρη και Μαρίνο Σερεμέτη».

_1016680

-Πώς, παράλληλα με το ποδόσφαιρο, προέκυψε να ασχολείσαι και με τα κοινά;

«Πιστεύω πως όλα πήγανε αλυσίδα. Επίσης, μου προτάθηκε να βάλω υποψήφια για δημοτικός σύμβουλος, έβαλα και εκλέχτηκα.

Όταν κάνεις κάτι για πρώτη φορά είναι δύσκολο. Όμως, αν πραγματικά έχεις στόχους και με την βοήθεια από τους δημότες μπορείς να κάνεις τα πάντα».

-Αν σου γινόταν πρόταση να αναλάβεις μια επαγγελματική ομάδα, τι θα απαντούσες;

«Κάποια ημέρα ξέρω πως θα ασχοληθώ με την διοίκηση, μιας επαγγελματικής ομάδας. Από τη στιγμή που μπήκα στον χώρο του ποδοσφαίρου θέλω να ανέβω επίπεδο, απλά θέλω να κάνω σταθερά βήματα. Κάποια στιγμή θα το κάνω και αυτό».

-Θα έχεις, όμως, άλλες ευθύνες, όταν μπορέσεις ασχοληθείς με την προεδρία ενός επαγγελματικού συλλόγου.

«Σίγουρα, στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο είναι διαφορετικά τα πράγματα, όμως, πιστεύω πως έχω όλες τις δυνατότητες να πετύχω. Πάντως, δεν έχω σκοπό να παρατήσω το ποδόσφαιρο.  Έχω πολλά πράγματα να δώσω».

-Ποια είναι η αγαπημένη σου ομάδα, εκτός Ελλάδας;

«Σίγουρα η Μπαρτσελόνα και προσπαθώ να μην χάνω αγώνα της. Παίζει εξαιρετικό ποδόσφαιρο».

-Πώς περνάει η Σπυριδούλα, τον ελεύθερο χρόνο της;

«Δεν έχω πολύ ελεύθερο χρόνο, αλλά προσπαθώ να βρω λίγο, έτσι ώστε να βλέπω τους ανθρώπους μου. Ωστόσο, αυτό δεν μπορώ να το κάνω κάθε ημέρα. Επίσης, όταν μπορώ κάνω κάποια ταξίδια με τις φίλες μου».

-Τι μουσική προτιμάει η Σπυριδούλα Πατήλα;

«Ακούω τα πάντα. Είναι αναλόγως πού θα βρεθώ. Προσπαθώ να είμαι με καλούς φίλους και φίλες και να περνάω καλά».

-Ποιος είναι ο αγαπημένος σου καλλιτέχνης;

«Μπορώ να πω, πως έχω μια αδυναμία στον Πασχάλη Τερζή».

-Σου αρέσει ο κινηματογράφος;

«Είναι πολυτέλεια για εμένα να δω κάποια ταινία. Θέλει χρόνο και δεν προλαβαίνω. Ωστόσο, μου αρέσει το σινεμά». 

-Κλείνοντας, τι θα ήθελες να ευχηθείς;

«Εύχομαι να καταφέρω να συνεχίσω το έργο μου πάνω σε αυτό το κομμάτι που έχω αναλάβει και θέλω να μπούνε και άλλες γυναίκες στον χώρο του ποδοσφαίρου. Είμαστε, άλλωστε, τελειομανείς».

Φωτογραφίες: Γιώργος Μαργιούκλας

Μια γυναίκα όλα τα μπορεί…



Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved