Η πρώτη νίκη του Φέτελ

Η πρώτη νίκη του Φέτελ

Συνέχεια της περυσινής σεζόν ή συνέχεια των δοκιμών δεν έχει σημασία. Ο Σεμπάστιαν Φέτελ (Red Bull) πέτυχε μία εύκολη νίκη στον 1ο αγώνα της χρονιάς για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1.

Ο 23χρονος Γερμανός ξεκίνησε από την pole position και τερμάτισε πρώτος πετυχαίνοντας την 11η νίκη της καριέρας του. Ο Λιούις Χάμιλτον (McLaren Mercedes) ήταν δεύτερος με τον Βιτάλι Πεντρόβ (Lotus Renault) να κερδίζει μία 3η θέση έκπληξη.
Στην τέταρτη θέση τερμάτισε  o δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, Φερνάντο Αλόνσο (Ferrari), με τον απογοητευμένο  Μάρκ Βέμπερ ( Red Bull) να είναι 5ος και τον Τζέισον Μπάτον 6ο . Στην 7η θέση υπάρχει μία ακόμη έκπληξη. Αυτή του πρωτοεμφανιζόμενου Σέρτσζιο Πέρεζ ( Sauber).

Ο Φέτελ πέτυχε αυτή τη νίκη χωρίς να εκμεταλλευτεί τα νέα συστήματα (KERS και DRS) αλλά ούτε και τα λάστιχα της Pirelli τα οποία άλλαζε μόλις έχανε λίγο την πρόσφυση. Από την άλλη πλευρά ο Λιούις Χάμιλτον «πάλεψε» να μείνει στον αγώνα όταν έσπασε το πάτωμα της McLaren. Η έκπληξη ήταν όμως ο Βιτάλι Πεντρόβ. Ο Ρώσος έκανε την καλύτερη κούρσα της καριέρας του με την Lotus Renault. Έκανε πολύ καλή εκκίνηση και τόλμησε να βάλει τη Lotus Renault στην εσωτερική, της πρώτης στροφής αναγκάζοντας τους  Μπάτον και Αλόνσο ( έπεσε 9ος) να χάσουν θέσεις.

Οι τρεις πρώτοι «έβγαλαν» τον αγώνα με 2 πιτ στοπ ενώ οι Φερνάντο Αλόνσο (4ος και 5ος αντίστοιχα) με 3. Ο Μπάτον (McLaren) έκλεισε την εξάδα. Ο Βρετανός  είχε τη δική του περιπέτεια όταν έχασε αρχικά την 6η θέση μετά από ποινή για περιστατικό με τον Φελίπε Μάσα (Ferrari).

Στην πρώτη του εμφάνιση ο Σέρτζιο Πέρεζ (Sauber) πέτυχε την 7η θέση κάνοντας μόνο ένα πιτ στοπ στην 23ο γύρο.

Δεν κατάφεραν να τερματίσουν οι Ρούμπενς Μπαρικέλο ( Williams) Νίκο Ρόζμπεργκ ( Mercedes GP ) αλλά και ο συναθλητής του Μίκαελ Σουμάχερ.

Τα αποτελέσματα

1ος. Φέτελ (Red Bull-Renault) 1.29:30, 259’’

2ος . Χάμιλτον  (McLaren-Mercedes)  +22,297

3ος. Πετρόβ  (Lotus Renault) +30,560

4ος. Αλόνσο (Ferrari)  +31,772

5ος Βέμπερ (Red Bull-Renault)  + 38,171

6ος Μπάτον  (McLaren-Mercedes)  +  54,300

Ταχύτερος γύρος από τον Φελίπε Μάσα:  1:28,947



Έφτιαξε τζατζίκι η κυρία Μαξίμοβιτς!
Έφτιαξε τζατζίκι η κυρία Μαξίμοβιτς!
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved