Ανάβει... πράσινο στη Formula 1

Ανάβει... πράσινο στη Formula 1

Μετά από ψάξιμο σε άπειρα sites και blogs για να βρούμε ποιος μπορεί να είναι ο πρώτος νικητής  στην πρεμιέρα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος της F1, καταλήξαμε σε… 4 πιθανούς.

Οι αλλαγές των κανονισμών, οι νέοι οδηγοί τα αποτελέσματα των δοκιμών έχουν ανακατέψει την τράπουλα και τις σκέψεις μας. Για το λόγο αυτό σας παραθέτουμε τα δεδομένα για να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα.

Ποιος θα είναι πρώτος στην Αυστραλία; Ήδη από σήμερα το πρωί θα πάρουμε τα πρώτα δείγματα από τα ελεύθερα δοκιμαστικά.
Η Red Bull, έγινε πέρυσι για πρώτη φορά παγκόσμια πρωταθλήτρια και παραμένει και φέτος φαβορί για το τίτλο ( όπως δείχνουν τα αποτελέσματα των δοκιμών) . Ο Φέτελ θα παλέψει να μείνει ψηλά για να δείξει πως δεν είναι το αυτοκίνητο αλλά αυτός που έφερε πέρυσι την επιτυχία.

Η Ferrari, διεκδικεί τον 17ο τίτλο της στους κατασκευαστές ενώ ο Φερνάντο Αλόνσο δεν θα αφήσει άλλον να πλησιάσει στην πρώτη θέση.

Η Mercedes GP με έναν αναγεννημένο Μίκαελ Σουμάχερ  φάνηκε (από τις δοκιμές) ότι μπορεί να είναι μέσα στην τριάδα.  Ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής θέλει να αποδείξει πως θα χάσει όταν εκείνος το θέλει.

Το δικό τους ρόλο θα παίξουν οι δύο της McLaren (Λιούις Χάμιλτον και Τζένσον Μπάτον). Εδώ έχουμε ένα μυστήριο: Το μονοθέσιο. Αν δείτε τα δημοσιεύματα κανείς δεν ξέρει πως θα ξεκινήσει η McLaren.

Οι νεοφερμένοι θα παίξουν το δικό τους ρόλο. Πέντε νέα πρόσωπα μπαίνουν στο πρωτάθλημα. Πρόκειται για τους Ζερόμ ντ' Αμπρόσιο (Virgin), Πωλ Ντι Ρέστα (Force India), Πάστορ Μαλντονάντο (Γουίλιαμς) και Σέρζιο Πέρεζ (Sauber), ενώ ο Ναραΐν Καρθικιάν επιστρέφει στη F1 με την Hispania Racing (HRT). Το δεύτερο μονοθέσιο της HRT θα οδηγεί ο Βιταντόνιο Λιούτσι, ο οποίος πέρυσι «έτρεχε» για τη Force India, ενώ στα αξιοσημείωτα της νέας χρονιάς είναι η απουσία του Ρόμπερτ Κούμπιτσα. Ο Πολωνός τραυματίστηκε σοβαρά σε αγώνα ράλι στην Ιταλία και η αποθεραπεία του ενδέχεται να τον κρατήσει εκτός δράσης για τουλάχιστον τρεις μήνες, ενώ οι πιο απαισιόδοξες προβλέψεις κάνουν λόγο για απουσία του από ολόκληρο το πρωτάθλημα του 2011 .Οι υπεύθυνοι της Renault αποφάσισαν να τον αντικαταστήσει ο Νικ Χάιντφελντ, ( ήταν συναθλητές με τον Κούμπιτσα στην BMW ).

Το αγωνιστικό πρόγραμμα της Φόρμουλα Ένα για το 2011 περιλαμβάνει 20 αγώνες, αριθμός που είναι ο μεγαλύτερος στην ιστορία του αθλήματος. Βέβαια δεν έγινε το γκραν πρι στο Μπαχρέιν, λόγω των ταραχών στο κρατίδιο.  Η «αυλαία» της σεζόν θα πέσει στις 27 Νοεμβρίου στη Βραζιλία, ενώ φέτος θα διεξαχθεί για πρώτη φορά αγώνας στην Ινδία.

Το ημερολόγιο

27 Μαρτίου   Αυστραλία (Μελβούρνη)


10 Απριλίου   Μαλαισία (Σεπάνγκ)

17 Απριλίου   Κίνα (Σανγκάη)

8 Μαΐου   Τουρκία (Κωνσταντινούπολη)

22 Μαΐου   Ισπανία (Βαρκελώνη)

29 Μαΐου   Μονακό

12 Ιουνίου   Καναδάς (Μόντρεαλ)

26 Ιουνίου   Ευρώπη (Βαλένθια)

10 Ιουλίου   Βρετανία (Σιλβερστόουν)

24 Ιουλίου   Γερμανία (Νίρμπουργκρινγκ)

31 Ιουλίου   Ουγγαρία (Βουδαπέστη)

28 Αυγούστου   Βέλγιο (Σπα)

11 Σεπτεμβρίου   Ιταλία (Μόντσα)

25 Σεπτεμβρίου   Σιγκαπούρη

9 Οκτωβρίου   Ιαπωνία (Σουζούκα)

16 Οκτωβρίου   Νότια Κορέα (Γεονγκάμ)

30 Οκτωβρίου   Ινδία (Νέο Δελχί)

13 Νοεμβρίου   Αμπού Ντάμπι

27 Νοεμβρίου   Βραζιλία (Σάο Πάολο)



Ξέφρενο πάρτι στο Μιλάνο για το 20ό πρωτάθλημα της Ίντερ (vids+pics)
Ξέφρενο πάρτι στο Μιλάνο για το 20ό πρωτάθλημα της Ίντερ (vids+pics)
Παναθηναϊκός AKTOR: Μήνυμα της ΚΑΕ με συστάσεις και... εκπλήξεις προς τον κόσμο
Παναθηναϊκός AKTOR: Μήνυμα της ΚΑΕ με συστάσεις και... εκπλήξεις προς τον κόσμο
Δολοφονία Λυγγερίδη: Βαριές διώξεις για τους συλληφθέντες - Δικογραφία για 160 άτομα
Δολοφονία Λυγγερίδη: Βαριές διώξεις για τους συλληφθέντες - Δικογραφία για 160 άτομα
Μεγάλο ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκός με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Μεγάλο ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκός με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved