«Ταλέντο ναι,μέλλον όχι»!(vd)

«Ταλέντο ναι,μέλλον όχι»!(vd)

Το Onsports βρέθηκε στην προπόνηση της  μικτής ακαδημιών της ΕΠΣΑ και σας παρουσιάζει το ποδοσφαιρικό μέλλον της Ελλάδος μέσα από βίντεο και εικόνες.

Ακόμα, ο προπονητής της ομάδας κ. Άρης Τζεφεράκος μας μίλησε για την εμπειρία του δουλεύοντας τόσα χρόνια με τα παιδιά, τη λάθος νοοτροπία των προπονητών, τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ακαδημίες στη χώρα μας, ενώ δεν παρέλειψε να υποδείξει και τους υπεύθυνους για την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο.

«Δουλεύω 26 χρόνια με παιδιά. Είμαι πολύ χαρούμενος και περήφανος γι αυτό. Με τα παιδιά νιώθεις ότι δημιουργείς, βλέπεις τη βελτίωσή τους και είναι μια ηθική ικανοποίηση για σένα βλέποντας τα να εξελίσσονται. Τα παιδιά είναι «σφουγγάρια» και όταν «απορροφούν» κάτι από σένα αισθάνεσαι πολύ όμορφα» τόνισε αρχικά ο κ. Τζεφεράκος, για να αναφερθεί στο πρόβλημα που εντοπίζει στη νοοτροπία με την οποία «μπολιάζουν» τα παιδιά από μικρή ηλικία:

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα πιστεύω είναι η νοοτροπία που περνάνε στα παιδία. Τις περισσότερες φορές αυτή είναι τελείως λανθασμένη. Από μικρή ηλικία τους εφιστούν την προσοχή στους αγώνες. Δουλεύουνε όλη την εβδομάδα μόνο για το τελικό αποτέλεσμα του Σαββάτου. Αυτό κατά τη γνώμη μου είναι τελείως λάθος. Τα παιδιά θα πρέπει να βελτιώνονται, να δουλεύουν στην τακτική και στην τεχνική από νεαρή ηλικία. Μόνο έτσι θα γίνουν ολοκληρωμένοι και σωστοί ποδοσφαιριστές. Να μην περνάνε στα παιδιά ότι δουλεύουν μόνο για το αποτέλεσμα και μόνο αυτό μετράει. Έτσι χάνεται η ουσία» τόνισε.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στα πρακτικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά, εκφράζοντας παράλληλα την απαισιοδοξία του για το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου:

«Τα παιδιά δεν έχουν καθόλου ελεύθερο χρόνο για να δουλέψουν σωστά. Σχολείο, ξένες γλώσσες, φροντιστήρια  γεμίζουν το καθημερινό πρόγραμμα του παιδιού με αποτέλεσμα να είναι αδύνατον να αφιερωθεί ο απαιτούμενος χρόνος για προπόνηση και δουλειά. Και όταν πάλι βρεθεί αυτός ο χρόνος δεν υπάρχουν υποδομές! Πως θα δουλέψει σωστά ένα παιδί αν δεν έχει τα κατάλληλα εφόδια; Οι υπεύθυνοι πρέπει να σκύψουν το κεφάλι πάνω από τα προβλήματα των ακαδημιών για το καλό πρωτίστως του ελληνικού ποδοσφαίρου, αυτά είναι το μέλλον» είπε αρχικά για να συμπληρώσει:

«Δυστυχώς δεν βλέπω να υπάρχει μέλλον. Υπάρχει ταλέντο, αλλά λυπάμαι που το λέω, δεν υπάρχει μέλλον. Όπως τόνισα και πριν, ελάχιστοι ασχολούνται σοβαρά με τις μικρές ηλικίες και όλοι θέλουν να κερδίσουν από τους ποδοσφαιριστές  όταν πλέον γίνουν φτασμένοι.  Δεν καταλαβαίνουν πως αν δρούσαμε όπως τις προηγμένες ποδοσφαιρικά χώρες σε επίπεδο ακαδημιών, οι επιτυχίες θα ήταν πολλές περισσότερες. Ταλέντο υπάρχει πλούσιο αλλά φταίμε εμείς που δεν αξιοποιούμε σωστά τα παιδιά» ήταν τα λόγια του.

Ο έμπειρος τεχνικός που είναι και ο επικεφαλής των ακαδημιών του Εθνικού Αστέρα, δεν παρέλειψε να μιλήσει και για την ομάδα της Καισαριανής τονίζοντας πως πολλά θα κριθούν από την αδειοδότηση των ομάδων:

«Ο Εθνικός Αστέρας θα σωθεί. Πιστεύω πάντως πως όλα θα κριθούν από το αν και ποιες ομάδες θα καταφέρουν να εξασφαλίσουν τα πιστοποιητικά. Προβλέπω ότι αρκετές ομάδες θα έχουν μεγάλο πρόβλημα στη συγκέντρωση των δικαιολογητικών και αυτό θα κρίνει ποιες ομάδες θα πέσουν και ποιες θα ανέβουν» κατέληξε.



Οι διαιτητές των playoffs: Σλοβένος στο ΑΕΚ - Ολυμπιακός, Δανός στο Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ
Οι διαιτητές των playoffs: Σλοβένος στο ΑΕΚ - Ολυμπιακός, Δανός στο Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ
Κύπελλο Ελλάδας, Παναθηναϊκός - Άρης: Τελικό με 8.000 κόσμο για κάθε ομάδα θέλει ο Καρυπίδης
Κύπελλο Ελλάδας, Παναθηναϊκός - Άρης: Τελικό με 8.000 κόσμο για κάθε ομάδα θέλει ο Καρυπίδης
Οι Μαξ Φερστάπεν και Σέρτζιο Πέρεζ σε αγώνα ταχύτητας στην... άμμο
Οι Μαξ Φερστάπεν και Σέρτζιο Πέρεζ σε αγώνα ταχύτητας στην... άμμο
Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: Κεκλεισμένων των θυρών το Παναθηναϊκός-Άρης λόγω του νέου νόμου
Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: Κεκλεισμένων των θυρών το Παναθηναϊκός-Άρης λόγω του νέου νόμου
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved