Βραζιλία-Μουντιάλ 2014: Η πορεία της Ελλάδας (photos+videos)

Βραζιλία-Μουντιάλ 2014: Η πορεία της Ελλάδας (photos+videos)

Θυμηθείτε μέσα από το Onsports πως η Εθνική Ελλάδας κατάφερε να φτάσει για 3η φορά στην ιστορία της στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Το ταξίδι για τη Βραζιλία, είναι έτσι κι αλλιώς... μακρύ. Όταν πρέπει να δώσεις δέκα παιχνίδια προκριματικών, στα οποία συγκεντρώσεις 25 βαθμούς με 8 νίκες, 1 ισοπαλία και 1 ήττα και δεν καταφέρνεις να περάσεις απευθείας στο Παγκόσμιο Κύπελλο, δικαιούσαι να... γκρινιάζεις, εκτός αν είσαι η Εθνική Ελλάδας. Καθότι, γνωρίζεις καλά την τέχνη των μπαράζ και σε αυτά κατατροπώνεις της κάθε λογής... Ρουμανίες που μπορεί να βρεθούν στον δρόμο σου και είσαι εσύ αυτός που μπαίνει στο αεροπλάνο για το Ρίο, φωνάζοντας «εεε, οοο, στο Ρίο θα φωνάζουμε Ελλάδα σ' αγαπώ».

Η πορεία της Εθνικής ομάδας, λοιπόν, προς το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014 θα μπορούσε να συνοψίζεται στην προηγούμενη παράγραφο. Ένας πολύ καλός προκριματικός όμιλος με εξαιρετικές επιδόσεις από τους διεθνείς, αλλά μια κακή βραδιά που μας έφερε στα πλέι οφ της FIFA στα οποία... ξεπετάξαμε τη Ρουμανία και  περάσαμε στο Μουντιάλ!

Ας πάμε, όμως, να δούμε λίγο πιο επισταμένα όλη αυτή τη μαγική πορεία της Ελλάδας που ξεκίνησε στις 7 Σεπτεμβρίου 2012 από τη Ρίγα της Λετονίας, με ένα διπλό μετά από εντυπωσιακή ανατροπή...

Το Onsports έγραψε:

Με ανατροπή πέρασε από τη Ρίγα η Εθνική, 2-1 τη Λετονία! (photos)
Χαρακτήρα πρωταθήτριας Ευρώπης έβγαλε στη Ρίγα η Εθνική και έκανε ήδη τα πρώτα... χιλιόμετρα στο ταξίδι προς τη Βραζιλία. Η Λετονία προηγήθηκε με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 41', οι διεθνείς μας, όμως, αντέδρασαν άψογα και με τέρματα των Σπυρόπουλου και Γκέκα (57' και 69' αντίστοιχα) ανέτρεψαν την κατάσταση, επικράτησαν 2-1 και επιστρέφουν στη βάση τους με το πρώτο τρίποντο. Δοκάρι στο 0-0 είχε ο Μανιάτης.

Το βίντεο του αγώνα:

Η συνέχεια, δόθηκε με τον πρώτο εντός έδρας αγώνα της Εθνικής στον 7ο Προκριματικό Όμιλο του Μουντιάλ. Ήταν 11 Σεπτεμβρίου 2012, και η Ελλάδα νικούσε εύκολα τη Λιθουανία στο «Γ. Καραϊσκάκης»

Το Onsports έγραψε:

Με γκολάρες Νίνη-Μήτρογλου, 2-0 η Ελλάδα τη Λιθουανία
Ο Σεπτέμβρης είναι ο ιδανικός μήνας για να χρησιμοποιείται στην ενδεκάδα της Εθνικής ο Σωτήρης Νίνης, ο οποίος με ένα πανέμορφο γκολ και μια εξαιρετική ασίστ στον Κώστα Μήτρογλου που δεν χάνει τέτοιες ευκαιρίες, οδήγησε την ομάδα του Φερνάντο Σάντος στο 2-0 επί της Λιθουανίας στο «Γ. Καραϊσκάκης» και στο δύο στα δύο σε αυτή την προκριματική φάση.

Το βίντεο του αγώνα:

Ένα μήνα αργότερα, έχοντας το «2x2» και όντας σε καλή κατάσταση, ήρθε η ώρα για το πρώτο ντέρμπι του Ομίλου. Στις 12 Σεπτεμβρίου η Εθνική υποδέχθηκε τη Βοσνία, παραχώρησε όμως τη μοναδική της ισοπαλία σε αυτή την προκριματική φάση κι ίσως αυτό να ήταν ένα από τα ματς που... κόστισαν την απευθείας πρόκριση...

Το Onsports έγραψε:

Με αντίπαλο τα... δοκάρια, η Ελλάδα έμεινε στο «μηδέν» με τη Βοσνία (photos+video)
Είχε αντίπαλο την... ατυχία της! Η Εθνική μας ομάδα πάλεψε, ήταν καλύτερη από τη Βοσνία, όμως τα δύο δοκάρια και ο Μπέγκοβιτς δεν της επέτρεψαν να πάρει το πολυπόθητο «τρίποντο» που θα την έβαζε... οδηγό στην κούρσα για την κατάληψη της πρώτης προνομιούχου θέσης, για την πρόκριση στο Μουντιάλ του 2014.

Το βίντεο του αγώνα:

Eπόμενη στάση... Μπρατισλάβα για την ομάδα του Φερνάντο Σάντος. Εκεί, η Εθνική έδειξε για πρώτη φορά πως αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο δεν πρόκειται να το χάεσι. Το γκολ του, ανθρώπου των ειδικών αποστολών, Σαλπιγγίδη, ήταν αρκετό για το πρώτο μεγάλο διπλό στον 7ο όμιλο από τη «γαλανόλευκη», στις 16 Οκτωβρίου 2012...

Το Onsports έγραψε:

Σλοβακία - Ελλάδα 0-1: Και... φύγαμε για Βραζιλία (photos+video)!
Μεγάλη ομάδα μπορείς να επικαλείσαι ότι είσαι, όταν κατορθώνεις ακόμα και στην κακή σου μέρα να πετυχαίνεις το στόχο και η Εθνική Ελλάδας πιστοποίησε και στην Μπρατισλάβα ότι δικαιολογημένα συγκαταλέγεται στις κορυφαίες δυνάμεις του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, νικώντας τη Σλοβακία με 1-0.

Το βίντεο του αγώνα:

Η συνέχεια, όμως, δεν ήταν ανάλογη. Στη Ζένιτσα για πρώτη φορά η Εθνική αισθάνθηκε το... παιχνίδι να φεύγει από τα χέρια της. Βαριά ήττα από τη Βοσνία, που πήρε κεφάλι στον όμιλο, κακή εμφάνιση και... μουρμούρα παρουσιάστηκαν μετά το 3-1 της παρέας του Τζέκο το βράδυ της Παρασκευής, 22 Μαρτίου 2013...

Το Onsports έγραψε:

«Χαστούκι» από Τζέκο, 3-1 η Βοσνία
Κατώτερη των περιστάσεων εμφανίστηκε η Εθνική Ελλάδας, η οποία ηττήθηκε 3-1 από την Βοσνία στην Ζένιτσα, υποκύπτοντας στις… ορέξεις του Τζέκο και των συμπαικτών του.

Το βίντεο του αγώνα:

Μετά από το... στραπάτσο στη Βοσνία, ο στόχος ήταν ξεκάθαρος. Το απόλυτο στα εναπομείνανα ματς του ομίλου. Η αρχή έγινε από το Βίλνιους, με τη νίκη κόντρα στη Λιθουανία στο πρώτο... θερινό ματς των προκριματικών, στις 7 Ιουνίου 2013...

Το Onsports έγραψε:

Το ταξίδι για Βραζιλία συνεχίζεται... (photos+video)
Η Εθνική μπορεί να μην έπιασε υψηλά στάνταρ απόδοσης, αλλά έκανε αυτό που... έπρεπε και έφυγε με το «διπλό» από το Βίλνιους, επικρατώντας 1-0 της Λιθουανίας με «χρυσό» σκόρερ τον Χριστοδουλόπουλο.

Το βίντεο του αγώνα:

Next station... Βαντούζ για την Ελλάδα. Το αδύναμο Λιχτενστάιν δεν... τρόμαξε σε καμία περίπτωση την Εθνική, η οποία ωστόσο «ζορίστηκε» για να πάρει τη νίκη και να εκμεταλλευτεί έτσι πιθανό στραβοπάτημα της Βοσνίας. Όλα αυτά, στις 6 Σεπτεμβρίου 2013...

Το Onsports έγραψε:

Ελλάς μπορείς, αρκεί να σοβαρευτείς... (video+photos)
Αν και «ίδρωσε» για τα καλά κόντρα στο αδύναμο Λιχτενστάιν, η εθνική ομάδα κατόρθωσε με γκολ του Μήτρογλου στο 72' να πάρει ένα χρυσό τρίποντο (1-0) και να εκμεταλλευτεί στο έπακρο το δώρο από τη νίκη των Σλοβάκων, πιάνοντάς έτσι τη Βοσνία στην πρώτη θέση και διεκδικώντας πλέον με πολλές πιθανότητες την απευθείας πρόκριση στο Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Το βίντεο του αγώνα:

Λίγες ημέρες αργότερα, στις 10 Σεπτεμβρίου 2013, η Εθνική  υποδέχθηκε τη Λετονία. Έκανε, ως όφειλε, το χρέος της και νίκησε 1-0 - το αγαπημένο της αποτέλεσμα όπως εύκολα διαπιστώνει κανείς - όμως η Βοσνία... δεν έλεγε να χάσει βαθμούς με τίποτα.

Το Onsports έγραψε:

«Σβήνει» το… άστρο και το όνειρο για την Εθνική (video+photos)
Η Εθνική έκανε το χρέος της κόντρα στη Λετονία, πήρε νίκη 1-0 χάρη σε γκολ του Σαλπιγγίδη αλλά στέρεψαν τα αποθέματα… τύχης της «γαλανόλευκης» αφού τα νέα από τη Σλοβακία αυτή τη φορά δεν ήταν χαρμόσυνα.

Το βίντεο του αγώνα:

Προτελευταία... στάση των προκριματικών, ο αγώνας με τη Σλοβακία στο Φάληρο. Η Ελλάδα ξανά με το γνώριμο 1-0 θα πάρει τη νίκη στις 11 Οκτωβρίου 2013, και θα περιμένει πια το... θαύμα της τελευταίας αγωνιστικής.

Το Onsports έγραψε:

Συν Αθηνά και… Μούτσα κίνει, η Ελλάδα 1-0 τη Σλοβακία (Video+Photos)
Η Εθνική Ελλάδας μπορεί να μην έπιασε υψηλά στάνταρ απόδοσης, ωστόσο, το τραγικό λάθος του Μούτσα (44’) της έδωσε το δικαίωμα στο… όνειρο της πρόκρισης, επικρατώντας 1-0 της Σλοβακίας

Το βίντεο του αγώνα:

Η αυλαία στα προκριματικά, στη φάση των ομίλων για την ακρίβεια, έπεσε στις 15 Οκτωβρίου. Η Ελλάδα πήρε εύκολα τη νίκη (2-0), απέναντι στο Λιχτενστάιν, αλλά την ίδια ώρα το... αυτό έκανε και η Βοσνία στη Λιθουανία, κάτι που τελικά μας έστειλε στα μπαράζ...

Το Onsports έγραψε:

Μπαράζ και φύγαμε (αρκεί να βελτιωθούμε) για Βραζιλία (video+photos)
Ακόμα και κόντρα στο Λιχτενστάιν η Εθνική Ελλάδας εμφάνισε κακό αγωνιστικό πρόσωπο, νίκησε μεν με 2-0, αλλά έμεινε δεύτερη λόγω της επικράτησης της Βοσνίας στη Λιθουανία (0-1) και θα τα παίξει όλα για όλα στα μπαράζ στις 15 και 19 Νοεμβρίου για μια θέση στο Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Το βίντεο του αγώνα

Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΜΠΑΡΑΖ...

Αφού το… θαύμα δεν έγινε στο Κάουνας, κι η Εθνική έστω και με «το στανιό» νίκησε το Λιχτενστάιν ως όφειλε, οι 25 βαθμοί δεν ήταν τελικά αρκετοί για να περάσουμε απευθείας στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας. Το καλοκαίρι του 2014, όμως, θα έχει… σάμπα και καϊπιρίνια για τη «γαλανόλευκη» αφού στα μπαράζ του Νοεμβρίου η αρμάδα του Σάντος αποφάσισε να βγάλει τον καλό της εαυτό, να φορέσει το… κοστούμι των μεγάλων βραδιών που της χαρίζει την τελευταία δεκαετία και να καταφέρει, εν τέλει, να πάρει ακόμα μια ιστορική πρόκριση.

Θύμα μας, η Ρουμανία. Μια ομάδα με μπόλικο ταλέντο αλλά καμία πειθαρχία, μια ομάδα που όπως... ήρθε, έτσι κι έφυγε πίσω για το Βουκουρέστι άπραγη. Νίκη στο Φάληρο, 3-1 με σόου Σαλπιγγίδη και Μήτρογλου, ισοπαλία 1-1 στο Βουκουρέστι και πλέον... φύγαμε για το Ρίο!

Παρασκευή βράδυ, 15 Νοεμβρίου, και το «Γ. Καραϊσκάκης» είχε βάλει τα πλέον επίσημα, γαλανόλευκα, που θα μπορούσε για το πρώτο μπαράζ. Η Εθνική, καταιγιστική και ισοπεδωτική απέναντι στη Ρουμανία. Την «καθαρίζει» 3-1 και είναι με το ένα... πόδι στο αεροπλάνο για το Μουντιάλ της Βραζιλίας!

Το Onsports έγραψε:

Βραζιλία ερχόμαστε...
Την καλύτερη εμφάνισή της η Εθνική Ελλάδας την κρατούσε για το μπαράζ με την Ρουμανία και πραγματικά, άξιζε και με το παραπάνω αυτή η αναμονή, με τους διεθνείς μας να ισοπεδώνουν τους αντιπάλους τους, να παίρνουν τη νίκη με 3-1 και μαζί να σφραγίζουν -ουσιαστικά- το εισιτήριο της πρόκρισης για το Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Το βίντεο του αγώνα:

Λίγα 24ωρα αργότερα, στις 19 Νοεμβρίου 2013 και για την ακρίβεια στις 22:54, ο ρέφερι της αναμέτρησης στο Βουκουρέτι σφύριζε για τελευταία φορά. Το 1-1 της Ελλάδας με τη Ρουμανία, ολοκλήρωνε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αυτό το προκριματικό ταξίδι και έδινε στα χέρια των διεθνών τα εισιτήρια για το καλύτερο από όλα. Αυτό προς της Βραζιλία και το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Το Onsports έγραψε:

Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει...
Η Βραζιλία ανοίγει τις... πύλες της για να υποδεχτεί τους Ελληνες και την εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου που με πανηγυρικό τρόπο εξασφάλισε την πρόκριση στο Μουντιάλ του 2014 παίρνοντας με το σπαθί της το 1-1 στη Ρουμανία.

Το βίντεο του αγώνα:

Βραζιλία-Μουντιάλ 2014: Η πορεία της Ελλάδας (photos+videos)



Euroleague: Ενός λεπτού σιγή πριν το Παρτιζάν-Ολυμπιακός
Euroleague: Ενός λεπτού σιγή πριν το Παρτιζάν-Ολυμπιακός
Η ΠΑΕ ΑΕΚ ζήτησε απ' τον κόσμο της να προσέχει πιθανές προκλήσεις
Η ΠΑΕ ΑΕΚ ζήτησε απ' τον κόσμο της να προσέχει πιθανές προκλήσεις
Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκτός από το μεγάλο «ραντεβού» ο Μάτι Λι
Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκτός από το μεγάλο «ραντεβού» ο Μάτι Λι
Το ξεχωριστό μήνυμα της Εθνικής ομάδας
Το ξεχωριστό μήνυμα της Εθνικής ομάδας
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved