Η FIA στα Special Olympics

Η FIA στα Special Olympics

Η Διεθνής Ομοσπονδία Αυτοκινήτου  και η Α.Β.Υ. Πρίγκιπας Μάϊκλ του Κεντ  στηρίζουν το κίνημα των Special Olympics.

Σε μια ξεχωριστή εκδήλωση, όπου κυριάρχησε το πνεύμα της αλληλεγγύης και της εμπιστοσύνης,  η Α.Β.Υ ο Πρίγκιπας Μάϊκλ του Κεντ και ο Γενικός Διευθυντής του Κοινωφελούς Ιδρύματος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA Foundation) κ. Ντέιβιντ Γουόρντ, εξέφρασαν εμπράκτως την υποστήριξή τους στα Special Olympics Ελλάς και στους  Παγκόσμιους Αγώνες AΘΗΝΑ 2011. Στην εκδήλωση, η οποία έγινε σήμερα το πρωί στην αίθουσα Galaxy του ξενοδοχείου Hilton, ήταν και ο Υφυπουργός  Yποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Σπύρου Βούγιας και της Προέδρου των Special Olympics  Ελλάς κας Γιάννας Δεσποτοπούλου.

Το Κοινωφελές Ίδρυμα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA Foundation) προσέφερε 300 κράνη για την ασφάλεια των αθλητών Special Olympics που θα συμμετάσχουν στους ποδηλατικούς αγώνες των Παγκόσμιων Αγώνων ΑΘΗΝΑ 2011, καθώς και μια χορηγία για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα των Special Olympics.

Στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε,  η Α.Β.Υ ο Πρίγκιπας Μάικλ του Κεντ και ο Γενικός Διευθυντής του Ιδρύματος κ. Ντέιβιντ Γουόρντ, εξεδήλωσαν τα ειλικρινή αισθήματά τους, αισθήματα αγάπης και σεβασμού στο θεσμό των Special Olympics καθώς και τον ενθουσιασμό τους για τους επερχόμενους Παγκόσμιους Αγώνες ΑΘΗΝΑ 2011. Aκόμη μίλησαν για την πρωτοβουλία του ΟΗΕ, στο πλαίσιο του σχεδίου της Δεκαετίας Δράσης (Decade of Action), για την ασφάλεια στους δρόμους.

Η Πρόεδρος των Special Olympics Ελλάς και της Οργανωτικής Επιτροπής των Παγκοσμίων Αγώνων Special Olympics AΘΗΝΑ 2011 κ. Γιάννα Δεσποτοπούλου δήλωσε: «Θέλουμε να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας για την ευγενική προσφορά του FIA Foundation και την παρουσία της Α.Β.Υ. Πρίγκιπα Μάικλ του Κεντ και του Ντέιβιντ Γουόρντ στο πλευρό των Special Olympics,  94 ημέρες πριν τους Αγώνες. Ο θεσμός των Special Olympics είναι φορέας ανθρωπιστικών αξιών, όπως ο σεβασμός στη διαφορετικότητα, η ανιδιοτελής προσφορά και η κοινωνική ένταξη. Θέτοντας ως υπέρτατη αξία την ανθρώπινη ζωή, κάθε ανθρώπινη ζωή, χαιρόμαστε που θα λειτουργήσουμε και ως φορέας του μηνύματος – τόσο σημαντικού, ιδιαίτερα στη χώρα μας – για την οδική ασφάλεια».

O Υφυπουργός Yποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Σπύρος Βούγιας εξέφρασε την αισιοδοξία και την πίστη του, καθώς και την πρόθεση της Πολιτείας να πράξει ό,τι είναι απαραίτητο ώστε η διοργάνωση να στεφθεί με επιτυχία.
Η Α.Β.Υ. Πρίγκιπας Μάικλ του Κεντ ανέφερε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του: «Είναι χαρά μου που βρίσκομαι στην Αθήνα σε αυτή την ιδιαίτερη εκδήλωση που συνδέει τα Special Olympics με μια μεγάλη πρόκληση: τη μείωση των θανάτων και των τραυματισμών στους δρόμους. Η πρωτοβουλία του ΟΗΕ για την ασφάλεια στους δρόμους θα ξεκινήσει στις 11 Μαΐου. Εκπροσωπώντας την Επιτροπή για την Παγκόσμια Οδική Ασφάλεια που ανέλαβε την πρωτοβουλία του σχεδίου Δεκαετία Δράσης, ενθουσιάστηκα που η Ελλάδα, μέσω του αρμοδίου Υπουργείου και της ΕΛΠΑ,  ήταν μεταξύ των σημαντικότερων υποστηρικτών της ιδέας που επικυρώθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ».

Ο κ. Nτέιβιντ Γουόρντ, Γενικός Διευθυντής του Κοινωφελούς Ιδρύματος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA Foundation) δήλωσε:
«Είμαι ενθουσιασμένος για το γεγονός ότι το FIA Foundation είναι υποστηρικτής των αθλητών ποδηλασίας που θα συμμετάσχουν στους Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics.  Είμαι βέβαιος ότι τα Special Olympics θα αποτελέσουν την ιδανική παγκόσμια πλατφόρμα για να μεταδοθεί ένα πολύ σημαντικό μήνυμα:  Οι ποδηλάτες και οι μοτοσικλετιστές πρέπει πάντοτε να φορούν προστατευτικά κράνη».

Οι Παγκόσμιοι Αγώνες Special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011 θα διεξαχθούν  από τις 25 Ιουνίου έως τις 4 Ιουλίου 2011. Στους Αγώνες θα συμμετάσχουν πάνω από 7.000 αθλητές και 2.500 προπονητές από 180 χώρες, 3.000 κριτές/διαιτητές, 40.000 μέλη   οικογενειών των αθλητών, 25.000 εθελοντές, ενώ τη διοργάνωση θα καλύψουν 3.000 δημοσιογράφοι απ΄όλο τον κόσμο.



Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved