Η εκδίκηση του «τελειωμένου»!

Η εκδίκηση του «τελειωμένου»!

Ο Χόρχε Γκαρμπαχόσα ξεπέρασε τον σοβαρό τραυματισμό του και δηλώνει ξανά παρών, φορώντας πλέον τη φανέλα της Μάλαγα. Το Onsports θυμάται.

Δηλωμένος οπαδός της μισητής Ατλέτικο, ο Χόρχε Γκαρμπαχόσα υπέγραφε συμβόλαιο με τη Ρεάλ Μαδρίτης τον Αύγουστο το 2009 ενώ πριν από λίγες μέρες διώχτηκε κακήν κακώς από τη «Βασίλισσα» αφού ο Έτορε Μεσίνα ήθελε να δώσει χρόνο συμμετοχής στον Μίρσα Μπέγκιτς και τον Νίκολα Μίροτιτς! «Είναι δύσκολες αυτές οι αποφάσεις αλλά είναι πάντα βασισμένες πάνω σε αθλητικά κριτήρια και σκεφτήκαμε πως έτσι θα είναι καλύτερα για την ομάδα» εξήγησε στη συνέχεια ο «Έκτορας», ο οποίος παραιτήθηκε μετά τη βαριά ήττα της Ρεάλ από τη Σιένα στην αυλαία του TOP-16 της Ευρωλίγκα.

Το φλερτ της Μάλαγα με την Γκαρμπαχόσα «κόλλησε» αρχικά στη διάρκεια της συνεργασίας, αφού η Ουνικάχα πρόσφερε συμβόλαιο ως το τέλος της φετινής σεζόν στον Ισπανό φόργουορντ, ο οποίος ωστόσο αξίωνε έναν ακόμα χρόνο. Οι δυο πλευρές τα βρήκαν και ο «Γκάρμπο», ο οποίος κρίθηκε τελειωμένος και περιττός στη Ρεάλ Μαδρίτης, έμελλε να κάνει το ντεμπούτο του κόντρα στην πρώην ομάδα του! Με τρίποντο λίγο πριν από τη λήξη της χθεσινής αναμέτρησης, ο Γκαρμπαχόσα… ξέρανε τη Ρεάλ και έστελνε φιλιά στους φίλους της Μάλαγα, πριν ο Τέρελ ΜακΙντάιρ δώσει τη χαριστική βολή στους Μαδριλένους με ένα buzzer beater τρίποντο με σπάσιμο μέσης!

Ένας παίκτης που δεν διστάζει να θυσιάσει τα πάντα για την Εθνική του, που καταστράφηκε από έναν σοβαρό τραυματισμό στο απόγειο της καριέρας του όμως βρήκε τη δύναμη να σταθεί ξανά στα πόδια του, ο Χόρχε Γκαρμπαχόσα δηλώνει δυνατός ενώ η συμφωνία με τη Μάλαγα είναι ίσως η τελευταία του ευκαιρία να σώσει την υστεροφημία του! Ο ίδιος παραδέχτηκε παλαιότερα ότι φοβήθηκε ακόμα και το ενδεχόμενο να «κόψει» το μπάσκετ, αφού η διάγνωση του τραυματισμού του στον αριστερό αστράγαλο τον Μάρτιο του 2007 έκανε λόγο για εξάρθρωση και κάταγμα των γύρω οστών! Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή…

Συστήνεται μέσω Τρεβίζο

Γεννημένος στις 19 Δεκεμβρίου 1977, ο «Γκάρμπο» ξεκίνησε την καριέρα του στην Τάου (νυν Κάχα Λαμποράλ) τη σεζόν 1995-96 όπου παρέμεινε ως το 2000, κατακτώντας το Copa del Rey το 1999. Η επόμενη τετραετία τον βρίσκει στο Τρεβίζο για λογαριασμό της Μπενετόν του μετέπειτα αντιπροέδρου και τζένεραλ μάνατζερ των Ράπτορς, Μαουρίτσιο Τζεραντίνι. Ο Γκαρμπαχόσα κατακτά δυο πρωταθλήματα, ισάριθμα κύπελλα Ιταλίας και άλλα τόσα Σούπερ Καπ, έχοντας 13.8 πόντους, 6.7 ριμπάουντ και 2.8 κλεψίματα μ.ό. τη σεζόν 2003-03 στην Ευρωλίγκα με τους Τρεβιζιάνους και αποτελώντας μέλος της All Euroleague ομάδας εκείνης της χρονιάς!

Νταμπλ στην Ισπανία, χρυσό στην Ιαπωνία

Το ξέσπασμα για τον έμπειρο φόργουορντ θα έρθει τη σεζόν 2005-06 όταν κατέκτησε το νταμπλ στην Ισπανίας με τη Μάλαγα ενώ είχε 14.9 πόντους στην Ευρωλίγκα, φιγουράροντας στη 15η θέση των σκόρερ εκείνης της περιόδου. Η χρονιά έκλεισε με την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Μουντομπάσκετ της Ιαπωνίας, εκεί όπου ο Γκαρμπαχόσα πέτυχε νταμπλ-νταμπλ με 20 πόντους και 10 ριμπάουντ στον τελικό με την Ελλάδα. Μάλιστα ψηφίστηκε «Mister Europa 2006» από το ιταλικό περιοδικό Superbasket, αφήνοντας πίσω του τον Θοδωρή Παπαλουκά και τους ΝΒΑers Ντιρκ Νοβίτσι, Πάου Γκασόλ και Τόνι Πάρκερ.

Η τύχη του γύρισε την πλάτη

Το 2006 ο ήρωας της ιστορίας μας υπέγραψε τριετές συμβόλαιο με τους Ράπτορς έναντι 12 εκατομμυρίων δολαρίων. Εκείνη τη χρονιά ξεκίνησε βασικός σε 60 παιχνίδια με το Τορόντο με 8.5 πόντους και 4.9 ριμπάουντ ανά αγώνα, κερδίζοντας στο μεσοδιάστημα τον τίτλο του Rookie του μήνα για τον Δεκέμβριο. Η τύχη γύρισε την πλάτη στον Γκαρμπαχόσα σε εκείνο το παιχνίδι με τους Σέλτικς, όταν τραυματίστηκε στην προσπάθειά του να κόψει τον Αλ Τζέφερσον και προσγειώθηκε με το αριστερό πόδι πάνω στο δεξί, με αποτέλεσμα να αποκολληθεί ο αριστερός αστράγαλος. Η διάγνωση ανέφερε εξάρθρωση και κάταγμα των γύρω οστών… Σε απλά ελληνικά, σπάσιμο του κατώτερου ποδιού σε δυο σημεία!

Οι σχέσεις οργής με τους Ράπτορς

Οι πρώτες εκτιμήσεις έκαναν λόγο για απουσία από την ενεργό δράση για περίπου έξι μήνες και όλα έδειχναν ότι ο φόργουορντ των Ράπτορς θα έκανε το Ευρωμπάσκετ που διοργάνωνε η Ισπανία. Ο Γκαρμπαχόσα κατάφερε το ακατόρθωτο και ανέτρεψε όλα τα προγνωστικά για τον χρόνο επιστροφής του στα παρκέ ενώ το Τορόντο του ζήτησε να μην αγωνιστεί στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ώστε να αποθεραπευθεί πλήρως. Τελικά ασφαλίστηκε σε βρετανική πολυεθνική έναντι 300.000 ευρώ ενώ η αποζημίωση των Καναδών θα έφτανε το ένα εκατομμύριο δολάρια σε περίπτωση υποτροπής. Τον Δεκέμβρη του 2007, όμως, ο Γκαρμπαχόσα υποβλήθηκε σε νέα επέμβαση στον αστράγαλο ενώ είχε αγωνιστεί μόλις σε εφτά παιχνίδια με 22 πόντους και 15 ριμπάουντ σε αυτό το διάστημα.

Η πρόθεσή του να αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου προκάλεσε την οριστική ρήξη του στη σχέση του με τους Ράπτορς που ακύρωσαν το συμβόλαιο αφού δεν ήθελαν να κινδυνεύσει ξανά με τραυματισμό κι ενώ η ισπανική ομοσπονδία δεν είχε πληρώσει την ασφάλεια που είχε ζητήσει το Τορόντο για τον προηγούμενο τραυματισμό του. «Καμία ομάδα δεν έχει επισημοποιήσει το ενδιαφέρον της. Θα ακούσω όσους θέλουν να με αποκτήσουν» δήλωσε για το μέλλον του ο «Γκάρμπο» ενώ ερωτηθείς για την εμπειρία του στο ΝΒΑ, παραδέχτηκε πως: «Το καλύτερο όλων ήταν ότι έζησα αυτή την εμπειρία και έπαιξα στο κορυφαίο πρωτάθλημα. Το χειρότερο ήταν ο τραυματισμός μου».

«Μίδας» στη Ρωσία με τη Χίμκι

Τον Ιούλιο του 2008 ήρθε η πρόταση της Χίμκι. Οι Ρώσοι δεν είχαν δικαίωμα συμμετοχής στην Ευρωλίγκα της επόμενης περιόδου όμως έπεισαν τον Γκαρμπαχόσα μαζί με τον Κάρλος Ντελφίνο να μετακομίσουν στα περίχωρα της Μόσχας παρά το ενδιαφέρον της Μάλαγα και των Λέικερς για την απόκτησή του! Ο Ισπανός φόργουορντ συμφώνησε για δύο χρόνια με τις ετήσιες απολαβές του να αγγίζουν το αστρονομικό ποσό των τριών εκατομμυρίων δολαρίων, οδηγώντας την Χίμκι στον τελικό του EuroCup καθώς και στους τελικούς του ρωσικής Super League κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Η μείωση και η Ατλέτικο

Παρ’ όλα αυτά, τα οικονομικά προβλήματα των Ρώσων τον υποχρέωσαν να αναζητήσει αλλού την τύχη του. Τον Αύγουστο του 2009 ο Ισπανός επέστρεψε στην ACB υπογράφοντας διετές συμβόλαιο με τη Ρεάλ του Έτορε Μεσίνα και προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις των οπαδών των «μερένγκες» λόγω των προτιμήσεών του στην Ατλέτικο! Η χρονιά δεν εξελίσσεται όπως θα περίμενε η «Βασίλισσα» που ξόδεψε αρκετά εκατομμύρια ευρώ για να φέρει στη Μαδρίτη παίκτες όπως ο Νόβιτσα Βελίτσκοβιτς, ο Ριμάντας Καουκένας και ο Ντάριους Λαβρίνοβιτς. Η Ρεάλ μένει εκτός τίτλων και το περασμένο καλοκαίρι προτείνει μείωση αποδοχών στον Γκαρμπαχόσα, ο οποίος την αποδέχτηκε. «Είμαι πιστός στη Ρεάλ, πέρσι υπέγραψα διετές συμβόλαιο και θα βρίσκομαι εδώ για δεύτερη χρονιά» ήταν η επίσημη δικαιολογία του.

Οι ευχές στη Ρεάλ!

Οι εξελίξεις πρόλαβαν τον Ισπανό φόργουορντ αφού ο Μεσίνα δεν τον υπολόγιζε από τα μέσα της σεζόν. Η συνέχεια είναι γνωστή, αφού ο «Γκάρμπο» πανηγύρισε έξαλλα τη νχθεσινή ίκη επί της Ρεάλ και απέδειξε ότι δεν έχει ξοφλήσει. «Δεν μπορώ να πω κακά λόγια. Η απόφαση του Μεσίνα με εξέπληξε όμως δεν θέλω να κατηγορώ κανέναν. Ό,τι συνέβη ήταν απόφαση του προπονητή και τη σέβομαι. Έχω πολλές καλές αναμνήσεις και έχω δεθεί με τους πρώην συμπαίκτες μου. Τους εύχομαι τα καλύτερα, αλλά από την… Κυριακή!» δήλωνε «προφητικά» παραμονές του ματς με τους Μαδριλένους.



Άρης: Χωρίς τέσσερις ολοκληρώνει την προετοιμασία του
Άρης: Χωρίς τέσσερις ολοκληρώνει την προετοιμασία του
Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved