«Ντου» & εμφύλιος (photos)

«Ντου» & εμφύλιος (photos)

Η εισβολή των οπαδών του ΠΑΟΚ στον αγωνιστικό χώρο, στο μεγάλο ντέρμπι του επαναληπτικού του ημιτελικού μεταξύ του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ, οδήγησε στην διακοπή του αγώνα για 24 λεπτά. Τελικά, ολοκληρώθηκε... κακήν κακώς, για να ακολουθήσει "εμφύλιος" των οπαδών.

Ένα λεπτό πριν την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας, οπαδοί του «Δικέφαλου» του Βορρά μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο, με αποτέλεσμα οι παίκτες της ΑΕΚ να αποχωρήσουν εσπευσμένα για τα αποδυτήρια.

Στον αγωνιστικό χώρο διαδραματίστηκαν σκηνές ροκ, με έναν οπαδό του ΠΑΟΚ να πηγαίνει προς τη φυσούνα και να πετάει φωτοβολίδα στους παίκτες της ΑΕΚ, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις προσπαθούσαν να απομακρύνουν τους οπαδούς, κάνοντας ακόμη και χρήση βίας.

mt_648241_PAOK_AEK_EPANALHPTIKOS_HMITELIKOS_AGONAS_KYPELOY_ELLADAS_16-03-2011

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι υπόλοιποι φίλαθλοι που είχαν μείνει στις εξέδρες του γηπέδου φώναζαν ρυθμικά: "πόσο μαλ... είσαστε", ενώ υπήρξαν και μερικές συμπλοκές ανάμεσα στους οπαδούς.

Ο διαιτητής του αγώνα, Σταύρος Μάνταλος, στη συνέχεια κάλεσε και τους παίκτες του ΠΑΟΚ στα αποδυτήρια, προκειμένου η κατάσταση να ηρεμήσει και να δει αν μπορεί να συνεχίσει και να ολοκληρώσει τον ημιτελικό.

Στο δωματιάκι του διαιτητή έγιναν πολλές διαβουλεύσεις, ενώ η πλευρά του ΠΑΟΚ πίεσε για να ολοκληρωθεί το παιχνίδι, καθώς μια ενδεχόμενη διακοπή θα έκανε ακόμη μεγαλύτερο κακό στην ομάδα. Τελικά, ο διαιτητής βγήκε στο γήπεδο και μετά από λίγα δευτερόλεπτα, σφύριξε τη λήξη του αγώνα.

Η τεταμένη ατμόσφαιρα είχε φάνει και νωρίτερα, όταν φίλαθλοι του ΠΑΟΚ είχαν πετάξει φωτοβολίδα στον Σάχα.

Εμφύλιος μετά το τέλος

Σκηνές… ροκ εκτυλίχθησαν στο γήπεδο της Τούμπας, μετά τη λήξη του αγώνα, όταν οπαδοί του ΠΑΟΚ είχαν αρχίσει… εμφύλιο «πόλεμο».

Συγκεκριμένα, λίγο πριν την… επιστροφή του διαιτητή και των δύο ομάδων, από την Θύρα των οργανωμένων ακούστηκε το σύνθημα: «Βαριά, βαριά του ΠΑΟΚ η φανέλα», με τους επίσημους από την Θύρα 1 να αποδοκιμάζουν έντονα.

Έτσι, μετά το τέλος της αναμέτρησης, κουκουλοφόροι οπαδοί από την Θύρα 4 κατευθύνθηκαν προς την Θύρα 1 και πετούσε μπουκάλια προς τον κόσμο, που… απάντησε με το ίδιο… νόμισμα.

Σε κλοιό τα αποδυτήρια

Ένταση επικράτησε και έξω από τα αποδυτήρια, όπου οπαδοί του ΠΑΟΚ περίμεναν τους παίκτες, φωνάζοντας συνθήματα κατά του Σαλπιγγίδη, κατά της αποχής που είχαν κάνει οι ποδοσφαιριστές: "Κάντε αποχή, κάντε αποχή, εσείς εκατομμύρια, εμείς στη φυλακή", αλλά και το "Βαριά, βαριά του ΠΑΟΚ η φανέλα, όποιος δεν μπορεί να πάει στα μπ..."

Είχαν δημιουργηθεί δύο ζώνες ασφαλείας, μια από μέλη της ιδιωτικής ασφάλειας και μια από τις δυνάμεις των ΜΑΤ.

Ορισμένοι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ στην προσπάθειά τους να φτάσουν στο πούλμαν της ομάδας, επέστρεψαν στα αποδυτήρια για την ασφάλειά τους, καθώς ήταν.. έντονη η παρουσία των οπαδών του Δικέφαλου.



Super League: "Αγκαλιά" με τον τίτλο η ΑΕΚ!
Super League: "Αγκαλιά" με τον τίτλο η ΑΕΚ!
ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 3-0: Βήμα τίτλου με εμφάνιση... Πρωταθλήτριας για την «Ένωση»
ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 3-0: Βήμα τίτλου με εμφάνιση... Πρωταθλήτριας για την «Ένωση»
Άρης-Ολυμπιακός 1-1: Γκέλαρε στη Θεσσαλονίκη
Άρης-Ολυμπιακός 1-1: Γκέλαρε στη Θεσσαλονίκη
ΔΕΑΒ: Μία αγωνιστική «κεκλεισμένων των θυρών» στην ΑΕΛ
ΔΕΑΒ: Μία αγωνιστική «κεκλεισμένων των θυρών» στην ΑΕΛ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved