Παναθηναϊκός: Οι… βόμβες του Διαμαντίδη (photos+videos)

Παναθηναϊκός: Οι… βόμβες του Διαμαντίδη (photos+videos)

Η Ευρωλίγκα ανέδειξε το τρίποντο του Δημήτρη Διαμαντίδη στη Βαρκελώνη ως το καλύτερο της σεζόν στη διοργάνωση και το Onsports σας παρουσιάζει τις άλλες… βόμβες στην καριέρα του αρχηγού του Παναθηναϊκού.

Ο Διαμαντίδης έχει κάνει… ειδικότητά του τα μεγάλα σουτ έξω από τη γραμμή των 6.75, όταν η μπάλα «καίει» δεν διστάζει να παίρνει αυτός την ευθύνη και έχοντας πάντα «κρύο αίμα» τις περισσότερες φορές δικαιώνεται. Το Onsports σας παρουσιάζει χαρακτηριστικές περιπτώσεις...

Η πιο πρόσφατη είναι στον τρίτο τελικό του ελληνικού πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ. Ο αστέρας των νταμπλούχων Ελλάδας πέτυχε δύο συνεχόμενα τρίποντα για το 67-63 και το 70-63 υπέρ των «πρασίνων» που «πάγωσαν» το ΣΕΦ και τους παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα, τη στιγμή που το ματς βρισκόταν στην «κόψη του ξυραφιού».

Δείτε τα στο 2:40:

Ο Διαμαντίδης είχε βάλει τη «σφραγίδα» του και στον δεύτερο τελικό που έγινε στο ΟΑΚΑ. Το σκορ ήταν στο 55-50 υπέρ του «τριφυλλιού». Ο Διαμαντίδης πήρε το τρίποντο και αστόχησε. Το ριμπάουντ, όμως, πήγε στο «τριφύλλι» και η μπάλα έφτασε ξανά στα χέρια του Διαμαντίδη, ο οποίος δεν δίστασε να σουτάρει από το ίδιο σημείο. Όπως ακριβώς το μαντέψατε. Ευστόχησε και έκανε το 58-50. Δεν γινόταν να αστοχήσει ξανά… Όχι ο Διαμαντίδης.

Ο 33χρονος άσος το έχει ξανακάνει στο παρελθόν εναντίον του Ολυμπιακού και όχι μία και δύο, αλλά πολλές φορές. Απλά να αναφέρουμε ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα. Ήταν ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας το 2009. Ο Παναθηναϊκός βρισκόταν πίσω στο σκορ με 63-64 όταν ανέλαβε… δράση ο 3D, ο οποίος με τρία συνεχόμενα τρίποντα μετέτρεψε το 63-64 σε 72-64 υπέρ του Παναθηναϊκού και έβαλε τις βάσεις για την κατάκτηση του τροπαίου.

Μετά τον Ολυμπιακό, η Μπαρτσελόνα είναι ίσως η δεύτερη ομάδα που έχει νιώσει περισσότερο τη δύναμη του Διαμαντίδη. Μετά από τα πλέι οφ της Ευρωλίγκας το 2010/11, αυτό έγινε και στον δεύτερο και τον τρίτο προημιτελικό της διοργάνωσης φέτος. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού ήταν ουσιαστικά ο άνθρωπος που χάρισε με δύο κρίσιμα τρίποντα, ένα σε κάθε ματς, τις δύο νίκες, στους «πράσινους». Το πρώτο διαμόρφωσε το τελικό 66-65 στη Βαρκελώνη, ενώ το δεύτερο έκανε το 64-63 στο ΟΑΚΑ (65-63), το οποίο μάλιστα ήταν και με ταμπλό! Μόνο ο Διαμαντίδης τα κάνει αυτά!

Ήταν ένα από τα πιο παραγωγικά του βράδια από την περιφέρεια. Πέτυχε συνολικά επτά τρίποντα στην αναμέτρηση με την Ουνικάχα στη Μάλαγα για την Ευρωλίγκα της σεζόν 2011/12. Μάλιστα, τα δύο από αυτά έμελλε να χαρίσουν τη νίκη στους νταμπλούχους Ελλάδας, καθώς ήρθαν στα τελευταία δευτερόλεπτα. Στα 11 δευτερόλεπτα ο Διαμαντίδης μείωσε σε 75-74 και στο ένα έδωσε τη νίκη με 77-76 στο «τριφύλλι»!

Ο Διαμαντίδης έχει βάλει, όμως, σημαντικά τρίποντα και με την Εθνική ομάδα και φυσικά δεν θα μπορούσαμε να μην αναφέρουμε το μεγάλο του τρίποντο στον ημιτελικό με τη Γαλλία στο Ευρωμπάσκετ του 2005. Ουσιαστικά, αυτό το καλάθι έκρινε το… τρόπαιο, αφού στον τελικό η Γερμανία του Ντιρκ Νοβίτσκι δεν έφερε καμία αντίσταση στους παίκτες του Παναγιώτη Γιαννάκη.

Πέρα από τα καθοριστικά, ο Διαμαντίδης έχει σημειώσει και κάποια απίστευτα, σε θέαμα, τρίποντα με το «τριφύλλι» στο στήθος, όπως τα δύο που ακολουθούν. Κόντρα στη Σιένα από το κέντρο του ΟΑΚΑ (77-76) το 2007/08 και εναντίον της Μπανταλόνα στην Ισπανία (82-79) το 2006/07, με το τελευταίο να μπαίνει με… ακροβατικό τρόπο.

Παναθηναϊκός: Οι… βόμβες του Διαμαντίδη (photos+videos)



Ραντεβού με την ιστορία έχουν ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα και ο Ολυμπιακός στην Πόλη!
Ραντεβού με την ιστορία έχουν ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα και ο Ολυμπιακός στην Πόλη!
Elite League: Νίκες για Μίλωνα, Ηρακλή και Ψυχικό
Elite League: Νίκες για Μίλωνα, Ηρακλή και Ψυχικό
Στο Παγκόσμιο Συλλόγων η Ατλέτικο Μαδρίτης
Στο Παγκόσμιο Συλλόγων η Ατλέτικο Μαδρίτης
Η ανάρτηση της Ελένης Βουλγαράκη για τον Φώτη Ιωαννίδη
Η ανάρτηση της Ελένης Βουλγαράκη για τον Φώτη Ιωαννίδη
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved