Το «αντίο» του Φαμπιάνο (photos)

Το «αντίο» του Φαμπιάνο (photos)

«Πάντα στην καρδιά του» υποσχέθηκε να κρατήσει ο Λουίς Φαμπιάνο την ομάδα όπου πέρασε τα τελευταία έξι χρόνια της καριέρας του, τη Σεβίλλη.

Ο βραζιλιάνος επιθετικός δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δακριά του αποχαιρετώντας τον ισπανικό σύλλογο, για να αγωνιστεί από τα τέλη του Μαρτίου στη Σάο Πάουλο. Ο ποδοσφαιριστής ευχαρίστησε τον κόσμο για την αγάπη που του έδειξε και ζήτησε συγνώμη από όποιον στενοχώρησε ή απογοήτευσε τα έξι αυτά χρόνια, τα οποία περιέγραψε ως αξέχαστα.

«Ήταν έξι χρόνια με πολλά πράγματα και πολλούς τίτλους, με μεγάλη χαρά και σε μια υπέροχη πόλη, με έναν υπέροχο κόσμο που με υποδέχτηκε με έναν εντυπωσιακό τρόπο. Ελπίζω η Σεβίλλη να συνεχίσει να είναι μια μεγάλη ομάδα και εγώ από τη Βραζιλία θα την παρακολουθώ ως οπαδός της», τόνισε ο 30χρονος ποδοσφαιριστής, ο οποίος εξήγησε πως από την αρχή της σεζόν σκεφτόταν πως ο κύκλος του στο ισπανικό ποδόσφαιρο έφτανε στο τέλος του.

Ο Λουίς Φαμπιάνο υπήρξε μία από τις πολλές μεταγραφικές κινήσεις του Χουάντε Ράμος, το καλοκαίρι του 2005. Ύστερα από μια κακή σεζόν με την Πόρτο, όπου πέτυχε μόλις 3 τέρματα σε 22 συμμετοχές, ο «ο’ φαμπουλόσο» έφτασε στην ομάδα της Ανδαλουσίας, όπου ξεκίνησε να γράφει ιστορία στις 10 Μαϊου του 2006, όταν πέτυχε το πρώτο από τα τέσσερα τέρματα της νίκης της Σεβίλλης επί της Μίντλεσμπρο, στον τελικό του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Αυτή είναι και η στιγμή που ξεχωρίζει ο ίδιος από την παρουσία του στον ισπανικό σύλλογο, καθώς «ήταν η στιγμή που απέκτησα αυτοπεποίθηση και έγινα ο Λουίς Φαμπιάνο που όλοι ήθελαν να δουν».

Στο σύνολο των 160 εμφανίσεών του με την ερυθρόλευκη φανέλα, ο Φαμπιάνο έχει πετύχει 80 τέρματα (σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας)ενώ τη σεζόν 2007-8 ήταν ο δεύτερος καλύτερος σκόρερ του πρωταθλήματος, με 24 τέρματα, τρία μόλις λίγοτερα από τον τότε επιθετικό της Μαγιόρκα, Ντάνιελ Γουίθα.

Ξεχώριζε πάντα για το πάθος και την αφοσίωση που έδειχνε στο γήπεδο, οδηγώντας την επίθεση των «σεβιγίστας», μαζί με τον Φρεντερίκ Κανουτέ, για τον οποίο είπε πως «Υπήρξε ένας ξεχωριστός συμπαίκτης για εμένα. Με βοήθησε πολύ και οι δυο μας δημιουργήσαμε ένα από τα καλύτερα ποδοσφαιρικά δίδυμα του κόσμου. Ήταν υπέροχο να αγωνίζομαι μαζί του, είναι ένας κορυφαίος παίκτης και ένα εξαιρετικό άτομο. Θα μου λείψει».

Σύμφωνα με τα λόγια του Χοσέ Μαρία ντελ Νίδο, «Φεύγει ένας από τους καλύτερους επιθετικούς του κόσμου και της ιστορίας της Σεβίλλης». Φεύγει για να επιστρέψει στην πατρίδα του και στην ομάδα που αγωνίστηκε για τρία χρόνια, προτού ξεκινήσει την καριέρα του στην Ιβηρική χερσόνησο.

Ωστόσο η καρδιά του παραμένει στο «Σάντεθ Πιθχουάν»

«Ποτέ δε θα ξεχάσω τη Σεβίλλη, θα είναι πάντα στην καρδιά μου και πιστεύω πως κάποια στιγμή θα επιστρέψω.Όταν αποσυρθώ, σκοπεύω να μοιράζω το χρόνο μου ανάμεσα στη Βραζιλία και την Ισπανία. Ακόμη και αν σταματήσω να παίζω ύστερα από τα τέσσερα χρόνια στη Σάο Πάουλο, θα είμαι πάντα πρόθυμος να βοηθήσω τη Σεβίλλη, είτε από εδώ, είτε από τη Βραζιλία».

Τέλος, αδυνατώντας να κρύψει τη συγκίνησή του, ο Λουίς Φαμπιάνο φίλησε τα κύπελλα που κατέκτησε με τα χρώματα των «νερβιονένσες», κλείνοντας έτσι ένα σημαντικό κεφάλαιο της καριέρας του και της ιστορίας της Σεβίλλης.

Επιμέλεια: Τατιάνα Νιφλή



Ρεάλ Μαδρίτης: Θέμα χρόνου η μαθηματική στέψη της στη LaLiga
Ρεάλ Μαδρίτης: Θέμα χρόνου η μαθηματική στέψη της στη LaLiga
Premier League: Με «τριάρα» συνεχίζει πρώτη η Άρσεναλ, νίκη «ανάσα» για τη Νότιγχαμ
Premier League: Με «τριάρα» συνεχίζει πρώτη η Άρσεναλ, νίκη «ανάσα» για τη Νότιγχαμ
Γιάννης Αντετοκούνμπο: «Ακόμα δεν μπορώ να τρέξω! Θα μου πάρει καιρό στο επίπεδο που θέλω»
Γιάννης Αντετοκούνμπο: «Ακόμα δεν μπορώ να τρέξω! Θα μου πάρει καιρό στο επίπεδο που θέλω»
Ολυμπιακός - Άστον Βίλα: Τα δεδομένα για Μαρτίνες και Τίλεμανς ενόψει της ρεβάνς
Ολυμπιακός - Άστον Βίλα: Τα δεδομένα για Μαρτίνες και Τίλεμανς ενόψει της ρεβάνς
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved