«Αν παίξουμε με πάθος…» (photos)

«Αν παίξουμε με πάθος…» (photos)

Η Κάταλιν Κις της ΑΕΚ μιλά στο Onsports για την ιστορική νίκη της ομάδας της απέναντι στον Παναθηναϊκό και τον τελικό του Κυπέλλου απέναντι στον Ολυμπιακό.

Εκ των βασικών πρωταγωνιστριών της φετινής ΑΕΚ, η Κάταλιν Κις θα βρεθεί μαζί με τις συμπαίκτριές της στον τελικό του Κυπέλλου, για πρώτη φορά στην ιστορία της «Ένωσης», αφήνοντας μάλιστα εκτός διεκδίκησης τίτλου τον… μόνιμο Κυπελλούχο Παναθηναϊκό.

«Συγχαρητήρια στην ομάδα. Ήταν πολύ μεγάλη η χαρά μας για τον τρόπο που παίξαμε και μακάρι να παίξουμε όλα τα παιχνίδια από εδώ και στο εξής έτσι», ήταν αρχικά, το σχόλιο της Ουγγαρέζας ακραίας.

Από την Α2 στον τελικό του Κυπέλλου. Πώς το καταφέρατε;
Η αλήθεια είναι πως το περιμέναμε πολύ το χθεσινό παιχνίδι, αφού τις δύο προηγούμενες φορές είχαμε χάσει από Παναθηναϊκό. Θέλαμε να πάμε στον τελικό, αφού πλέον οι ελπίδες για το πρωτάθλημα είναι μηδαμινές. Μας έμεινε το Κύπελλο, τα δώσαμε όλα για όλα, παίξαμε ωραία και ομαδικά, καταβάλαμε μεγάλη προσπάθεια και τα καταφέραμε. Μας βοήθησε πολύ το γήπεδο, αφού ο κόσμος δημιούργησε φανταστική ατμόσφαιρα και το καταφέραμε. Δεν σταματάμε όμως εδώ, αλλά κοιτάμε μπροστά αφού έχουμε και συνέχεια.

Πώς περιμένεις τον τελικό απέναντι στον επίσης, «διψασμένο» για τίτλο Ολυμπιακό;
Με τον Ολυμπιακό θα είναι ένα διαφορετικό παιχνίδι. Είναι μία ομάδα που παίζει διαφορετικό βόλεϊ, έχει άλλες αδυναμίες και άλλα δυνατά σημεία. Πιστεύω όμως, αν παίξουμε με ψυχή και σωστή τακτική θα καταφέρουμε να κερδίσουμε τον Ολυμπιακό.

Ο τελικός Κυπέλλου ανδρών στην Ορεστιάδα μεταξύ Ολυμπιακού και Ηρακλή θα διεξαχθεί χωρίς οπαδούς. Πιστεύεις ότι και ο τελικός στις γυναίκες πρέπει να πραγματοποιηθεί με τον ίδιο τρόπο;
Δεν πιστεύω ότι μπορούν να μπουν στο ίδιο γήπεδο φίλαθλοι του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ για λόγους ασφαλείας, αν και αυτό είναι θέμα της Ομοσπονδίας.  Εγώ είμαι μόνο παίκτρια, θέλω τον κόσμο στο πλευρό μας, αρκεί να γίνει ένα παιχνίδι ήρεμο και να μην «σκοτωθούν», κάτι που συνηθίζεται στην Ελλάδα με αντίθεση το εξωτερικό. Για τους ξένους δεν ισχύει το ίδιο. Ο κόσμος πάει να δει βόλεϊ.

Στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος είχατε πάρει… φόρα. Στην συνέχεια της διοργάνωσης υπήρξε μία κάμψη και το τελευταίο διάστημα έχετε επανέλθει στα νικηφόρα αποτελέσματα. Που πιστεύεις ότι οφείλονται αυτά τα σκαμπανεβάσματα;
Είναι αθλητισμός και πιστεύω ότι καμία ομάδα δεν μπορεί να βγάλει όλο το πρωτάθλημα, πηγαίνοντας συνέχεια καλά. Υπάρχουν στιγμές που είναι δύσκολες, που ακολουθεί μία δύσκολη περίοδος, αν και δεν θέλω να μιλήσω για προβλήματα γιατί είναι πολύ λογικό και πολύ φυσιολογικό άλλες φορές να παίζουμε καλά και άλλες χειρότερα. Δεν είμαστε ούτε μηχανές, ούτε ρομπότ για να παίζουμε συνέχεια το ίδιο. Είμαστε άνθρωποι που έχουμε προβλήματα και κάθε φορά προσπαθούμε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες που έχουμε και να αντεπεξέλθουμε στις απαιτήσεις.

Τι έχει αλλάξει από πέρσι μέχρι φέτος στην ομάδα βόλεϊ της ΑΕΚ. Αν αναλογιστεί κανείς ότι πέρσι η ΑΕΚ ήταν στην Α2, και φέτος θα λάβει μέρος στον τελικό του Κυπέλλου ενώ μέχρι κάποιο σημείο ήταν διεκδικήτρια του πρωταθλήματος;
Καταρχάς όλη η ομάδα, αφού φέτος έχουμε ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο. Και το μπάτζετ είναι εντελώς διαφορετικό. Η διοίκηση είχε εκδηλώσει αμέσως την επιθυμία να καταφέρει η ομάδα από την πρώτη της μόλις χρονιά στη μεγάλη κατηγορία να πάρει το πρωτάθλημα ή το κύπελλο. Συνήθως σε ομάδες δεν γίνονται τόσο μεγάλα βήματα, αλλά αφού έτσι αποφάσισαν, αυτό ήθελαν και όλα πάνε καλά. Βέβαια, τίποτα δεν είναι τέλειο. Η προσπάθεια γίνεται και έγινε και έχουμε ικανότητες να κερδίσουμε τουλάχιστον  το Κύπελλο όπως ήθελαν στην αρχή. Και η δεύτερη θέση δεν θα είναι κακή στην Α1.



Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved