«Κόκκινη» φιλοσοφία

«Κόκκινη» φιλοσοφία

Παρουσιάστηκαν οι ακαδημίες της Λίβερπουλ στην Ελλάδα, με ειδικό καλεσμένο τον βετεράνο ποδοσφαιριστή των «κόκκινων» Ίαν Ρας.

Στην παρουσίαση των ακαδημιών της Λίβερπουλ στην Ελλάδα προχώρησε ο σύλλογος του Μέρσεϊσαϊντ. Η ομάδα του λιμανιού ξεκινάει την λειτουργία των ακαδημιών στην Ελλάδα και στην παρουσίαση το «παρών» έδωσε ο μεγάλος ποδοσφαιριστής του συλλόγου, Ίαν Ρας.

«Σκοπός μας είναι να φέρουμε την Λίβερπουλ και συγκεκριμένα την φιλοσοφία της στην Ελλάδα και στην Κύπρο αφού ξέρουμε ότι δεν γίνεται να έρθουν όλοι στο Άνφιλντ. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να έρθει ο τρόπος σκέψης της ομάδας και εδώ. Η Λίβερπουλ είναι ένας οικογενειακός σύλλογός και αυτό που μας ενδιαφέρει είναι με τις διεθνείς ποδοσφαιρικές ακαδημίες μα μεταλαμπαδεύσουμε τις αξίες και την φιλοσοφία του συλλόγου στους αθλητές (αγόρια και κορίτσια) μας από πολύ μικρή ηλικία. Αν στην πορεία κατορθώσουμε και προωθήσουμε κάποιο παίκτη από αυτές τις ακαδημίες στην πρώτη ομάδα τότε θα είμαστε πολύ χαρούμενοι. Η φιλοσοφία του προπονητής μας, Κένι Νταλγκλίς, με την οποία συμφωνώ απόλυτα είναι ότι κανείς δεν είναι μεγαλύτερος από τον σύλλογο και ότι είναι πολύ μεγάλη τιμή να παίζεις για την Λίβερπουλ. Όσοι έχουν αποφοιτήσει από τις ακαδημίες της Λίβερπουλ παίζουν και σκέφτονται με τον τρόπο της Λίβερπουλ. Η Λίβερπουλ με αυτή την συνεργασία εγγυάται ότι θα έρθουν εδώ προπονητές από την Αγγλία οι οποίοι είναι γνώστες αυτής της φιλοσοφίας και θα την διδάξουν στους προπονητές εδώ ώστε να υπάρχει συνέχεια σε αυτή την προσπάθεια. Είμαστε ένα ιδιαίτερος σύλλογος και έχουμε ένα ιδιαίτερο τρόπο διδασκαλίας», είπε ο Ρας.

Ο επικεφαλής των ακαδημιών της Λίβερπουλ στην Ελλάδα, Νίκος Χαραμπόπουλος πρόσθεσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος για αυτή την συνεργασία, σκοπός αυτής της συνεργασία είναι η οργάνωση ακαδημιών, η εκπαίδευση προπονητών, η αξιολόγηση και εξέλιξη των νεαρών ποδοσφαιριστών και η καλλιέργεια ποδοσφαιρική παιδείας».

Τέλος ο επικεφαλής των διεθνών ακαδημιών της ομάδας, Στιβ Τέρνερ είπε: «Σκοπός μας είναι η ανάπτυξη όχι μόνο αγωνιστικών ικανοτήτων άλλα και ικανότητες που θα βοηθήσουν τους ποδοσφαιριστές και στην ζωή τους. Μέσα από τις ακαδημίες προσπαθούμε να βοηθήσουμε τα παιδία να αναπτύξουν ικανότητες όπως θα διαχειρίζονται την εικόνα τους ως ποδοσφαιριστές, πώς πρέπει να αντιδρούν σε επευφημίες άλλα και κριτικές, πώς να διαχειρίζονται τον χρόνο τους. Η Λίβερπουλ είναι πάνω από όλα ένας οικογενειακός σύλλογος και σαν οικογένεια στηρίζουμε ο ένας τον άλλο».



Πολωνία: Ενισχύει με στρατό τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Πολωνία: Ενισχύει με στρατό τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved