Ας πιούμε στον DiMaggio

Ας πιούμε στον DiMaggio

Σαν σήμερα, 8 Μαρτίου, πριν από 12 χρόνια άφησε την τελευταία του πνοή στο Hollywood της Florida ένας μεγάλος παίκτης του baseball o Joe DiMaggio.

Γεννημένος στις 25 Νοεμβρίου του 1914 στο Martinez της California, ο «Joltin’ Joe» ξεκίνησε την καριέρα του στους New York Yankees το 1936 και δεν έφυγε ποτέ από την ομάδα που αγάπησε. Με ένα μικρό διάλειμμα την τετραετία 1942-1946 όπου απουσίασε λόγω του πολέμου, ο  DiMaggio έμεινε στους Yankees για 15 χρόνια και τους οδήγησε στην κατάκτηση 9 World Series.

Ο ιταλικής καταγωγής DiMaggio ήταν το όγδοο από εννιά παιδιά της οικογένειάς του και παρά τις «φτωχές» προδιαγραφές που του χάρισε η ζωή, κατάφερε να βρει το δρόμο του και να ζήσει μεγαλεία, τα οποία ως μικρό παιδί δε θα μπορούσε ούτε να φανταστεί. Αρχίζοντας σε μικρές και ερασιτεχνικές ομάδες, ο Joe θα έκανε το επαγγελματικό του ντεμπούτο με τους San Francisco Seals το 1933. Το ταλέντο του και τα στατιστικά του, τα οποία οδήγησαν τους Seals στην κατάκτηση του PCL το 1935, δε θα μπορούσαν να περάσουν απαρατήρητα από τους μεγάλους συλλόγους της MLB. Έτσι, στις 3 Μαΐου του 1936 έκανε το ντεμπούτο του και στα μεγάλα σαλόνια με τη φανέλα των New York Yankees.

Στη Νέα Υόρκη συνέχισε τις καταπληκτικές εμφανίσεις και οδήγησε τους Yankees στην κατάκτηση πέντε τίτλων μέσα σε επτά χρόνια, πριν αναχωρήσει για τα στρατιωτικά του καθήκοντα, ενώ είχε ήδη ανακηρυχτεί American League MVP δύο φορές. Μετά τον πόλεμο, επέστρεψε στην αγαπημένη του ομάδα και κατέκτησαν μαζί άλλους τέσσερεις τίτλους, πριν αποχωρήσει οριστικά στις 30 Σεπτεμβρίου του 1951.

Ο DiMaggio ήταν από τους παίκτες που δε θα μπορούσαν να μην πρωταγωνιστήσουν και στη ζωή. Οι περιπέτειές του με τη Marilyn Monroe παραμένουν ακόμα ζωντανές στους θαυμαστές και των δύο. Αν και η Marilyn στην αρχή δεν ήθελε ούτε να τον γνωρίσει, ο «Yankee Clipper» την «έριξε» και κλέφτηκαν μαζί για να παντρευτούν στο San Francisco το 1954. Ο Joe είχε ήδη ένα γιο από τον πρώτο του γάμο, αλλά αυτό δεν εμπόδισε το ζευγάρι να έχει έναν έντονο γάμο που ολοκληρώθηκε φυσικά με έναν κραυγαλέο χωρισμό μετά από μόλις 254 μέρες. Μετά το διαζύγιο τους, ο DiMaggio δεν ξαναπαντρεύτηκε και, σε αντίθεση με τους άλλους συντρόφους του απόλυτου sex symbol, αρνήθηκε να πει ο,τιδήποτε για τη σχέση τους. Ο Joe επέστρεψε τη ζωή της μερικά χρόνια αργότερα και την ξαναζήτησε σε γάμο, ειρωνικά, τέσσερεις μέρες πριν το θάνατό της, κάτι που τον κατέστρεψε ψυχολογικά. Παρά το γεγονός ότι ποτέ δεν κατάφεραν να τα ξαναβρούν, ο DiMaggio ανέλαβε την κηδεία της, και μάλιστα συνέχισε να της στέλνει λουλούδια τρεις φορές την εβδομάδα για τα επόμενα 20 χρόνια.

Η ζωή του συνεχίστηκε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και φρόντισε να μην τραβάει το ενδιαφέρον των δημοσιογράφων. Μέχρι το 1998, όταν όταν, όντας καπνιστής για το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του, διαγνώστηκε με καρκίνο στους πνεύμονες. Νοσηλεύτηκε για 99 ημέρες στο Memorial Regional Hospital και τελικά επέστρεψε στο σπίτι του στη Florida στις 19 Ιανουαρίου του 1999.Ούτε δύο μήνες αργότερα, έχασε τη μάχη με τον καρκίνο και άφησε την τελευταία του πνοή στις 8 Μαρτίου του ίδιου έτους. Η κληρονομιά που άφησε στο baseball, αλλά και γενικότερα, είναι τεράστια και, όπως λένε κατά καιρούς και πολλά περιοδικά και εφημερίδες, είναι μία από τις πιο διαχρονικές αξίες στο χώρο του αθλητισμού.

Άλλωστε, η επιρροή του ήταν μεγάλη ακόμη και στις τέχνες, με δεκάδες καλλιτέχνες να αναφέρονται ή ακόμη και να βασίζουν έργα τους σε αυτόν και τη ζωή του. Όπως λέει και στο κομμάτι του «A Sight For Sore Eyes» ο Tom Waits, «ας πιούμε στον παλιό καλό καιρό και στον DiMaggio επίσης».

Ας πιούμε στον DiMaggio



Ρέντη: Βρέθηκαν χρήματα σε λογαριασμούς συγγενών των συλληφθέντων που δεν μπορούν να δικαιολογηθούν
Ρέντη: Βρέθηκαν χρήματα σε λογαριασμούς συγγενών των συλληφθέντων που δεν μπορούν να δικαιολογηθούν
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε το Game 1 των playoffs Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι Τελ Αβίβ
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε το Game 1 των playoffs Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι Τελ Αβίβ
Η καρδιά των Πρωταθλητών Νάγκετς! Ανατροπάρα at the buzzer από το -20 κόντρα στους Λέικερς
Η καρδιά των Πρωταθλητών Νάγκετς! Ανατροπάρα at the buzzer από το -20 κόντρα στους Λέικερς
Τζορτζίνα Ροντρίγκεζ: Με τον Κριστιάνο Ρονάλντο στη σάουνα
Τζορτζίνα Ροντρίγκεζ: Με τον Κριστιάνο Ρονάλντο στη σάουνα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved