«Διεκδικούμε ευρωπαϊκό όνειρο»

«Διεκδικούμε ευρωπαϊκό όνειρο»

Δύο καρπούζια χωράνε σε μία μασχάλη, σύμφωνα με τον Γιάννη Αρβανίτη που θέλει να… σαρώσει η ΑΕΚ τους τίτλους, όπως αναφέρει στο Onsports.

Σε ρυθμούς διεκδίκησης του ευρωπαϊκού ονείρου ζει το τελευταίο χρονικό διάστημα η ομάδα χάντμπολ της ΑΕΚ, μετά τη νίκη επί της περσινής κατόχου στο Τσάλεντς Καπ, Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Ο προπονητής του «δικεφάλου» Γιάννης Αρβανίτης ζει και πάλι  τον αγώνα απέναντι στην πορτογαλική ομάδα με συνοδοιπόρο το Onsports, ενώ μιλά για τη σημασία της νίκης και τους επόμενους στόχους της ΑΕΚ.

Πώς καταφέρατε την ίδια ώρα που έπαιζε ο Παναθηναϊκός στο ποδόσφαιρο για το πρωτάθλημα, να συντονίσετε τους Έλληνες φιλάθλους να παρακολουθούν στους δέκτες τους χάντμπολ;

Είναι σημαντικό αυτό. Βάλαμε το άθλημά μας μες στον κόσμο, στο πλατύ κοινό, γεγονός που οφείλεται κυρίως στο ότι αυτή η ομάδα είναι η ΑΕΚ. Από την άλλη, αυτή τη στιγμή τα παιδιά έχουν κάνει μία σοβαρή δουλειά και έχουν πείσει τους φιλάθλους της ΑΕΚ ότι προσπαθούν και ότι μάχονται κάθε Σαββατοκύριακο για τη νίκη. Εξάλλου, είναι καλό το επίπεδο και ο κόσμος που έρχεται στο γήπεδο βλέπει ωραίο θέαμα τώρα πια. Το άθλημα είναι γρήγορο, είναι δυναμικό και δεν έχει καμία σχέση με το παρελθόν. Όπως είναι φυσικό, όλα αυτά έχουν προκαλέσει ένα πολύ καλό δέσιμο φιλάθλων και παικτών.

Σημαντική νίκη… Πώς το γιορτάσατε μετά;

Η αλήθεια είναι πως το απόλαυσα εκείνη τη στιγμή, αλλά μετά επέστρεψα σπίτι. Είναι πολύ ωραία να πανηγυρίζεις, κάναμε μία πρόκριση από τους «16» στους «8», αλλά θα πανηγυρίσουμε όταν αρχίσουμε να παίρνουμε τίτλους. Μέχρι τότε έχουμε κάνει απλά μία καλή πορεία.

Είχατε πει στο παρελθόν πως θέλετε να πανηγυρίσετε έναν ευρωπαϊκό τίτλο με την ΑΕΚ. Πιστεύετε ότι έχει έρθει η ώρα;

Το εύχομαι, αν μη τι άλλο έχουμε δείξει ότι μπορούμε σαν ελληνικό χάντμπολ. Οι ελληνικές ομάδες μπορούμε να διεκδικήσουμε το ευρωπαϊκό όνειρο, ισάξιο με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές. Σίγουρα δεν είμαστε στις κορυφαίες ομάδες  της Ευρώπης και στεκόμαστε στα χαμηλά του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά είναι μια αρχή. Σκεφτείτε ότι η ΑΕΚ χτίστηκε από την αρχή, αφού ξεκινήσαμε πριν από έξι χρόνια και τη χτίζαμε με αργά βήματα και σταθερά, ελπίζοντας να γίνει η ΑΕΚ μία μεγάλη δύναμη στον ελληνικό χώρο, όπως είναι τώρα.

Και έχετε φτάσει γρήγορα σε ένα σημαντικό επίπεδο…

Ναι, έτσι είναι. Η ΑΕΚ αυτή τη στιγμή χτυπάει πρωτάθλημα και Κύπελλο και σιγά σιγά θέλει να μπει και στην ευρωπαϊκή καταξίωση. Εξάλλου, τα παιδιά είναι πλέον, ευρωπαϊκού επιπέδου, είναι αθλητές που στέκονται ισάξια απέναντι στους Ευρωπαίους, επαγγελματίες αθλητές. Είναι δυνατά παιδιά, είναι γρήγορα, είναι καλοί αθλητές. Μας λείπουν οι εικόνες οι ευρωπαϊκές, αφού δεν έχουμε αυτήν την πείρα αλλά….

Έχετε το πάθος αυτό που δεν έχουν οι ευρωπαϊκές ομάδες….

Αφενός και αφετέρου, νομίζω ότι σιγά σιγά αποκτούμε αυτήν την ευρωπαϊκή εμπειρία.

Πιστεύατε εξ αρχής ότι θα μπορούσατε να κερδίσετε τον κάτοχο του περσινού ευρωπαϊκού τίτλου;

Από το 2000 μέχρι και το 2005 ήμουν σε έναν πάγκο εθνικών ομάδων και είχα εικόνα των ευρωπαϊκών δεδομένων. Εδώ και τρία περίπου χρόνια έχω αναλάβει την Κύπρο, πάλι δηλαδή είμαι μες στον ευρωπαϊκό χώρο και ξέρω το επίπεδο. Οπότε, ήξερα από την αρχή ότι αυτό το επίπεδο που παίζουμε φέτος είναι ανταγωνιστικό και μπορούμε να το κερδίσουμε από την αρχή μέχρι το τέλος. Ήξερα ότι καμία ομάδα δεν θα μας σκοτώσει και δεν μπορεί να μας κερδίσει απλά μπαίνοντας στο γήπεδο. Οπότε το μόνο που είχα να κάνω, ήταν να πείσω τα παιδιά ότι αυτό συμβαίνει.

Πώς το καταφέρατε αυτό;

Έκανα μία σημαντική προσπάθεια να τους πείσω, πηγαίνοντας στην Πορτογαλία, ότι αυτό είναι πραγματικότητα και δεν πρόκειται να τους υποτιμήσει κανένας και μες στην Πορτογαλία το πίστεψαν. Το 27-23 ξέραμε από την αρχή ότι είναι ανατρέψιμο, είδαν ότι πλέον μπορούμε να είμαστε πολύ ανταγωνιστικοί απέναντι στην  κάτοχο. Ο επαναλητπικός πήγε όπως το περιμέναμε και όλα τα υπόλοιπα, τα πέναλτι κ.τ.λ. ήταν μία ωραία ατραξιόν για τον κόσμο.

Όταν έγινε 27-23 το σκορ, τι σκεφτήκατε?

Πλησιάζοντας το σκορ στο 23 το μόνο που σκέφτηκα ήταν να μην το περάσουμε γιατί μετά έπρεπε να πετύχουμε πέντε γκολ. Άρα, έπρεπε να πιέσω όσο περισσότερο μπορούσα την άμυνα. Μετά δεν πρόλαβα να πάρω τάιμ άουτ, για να φτιάξω την επίθεση, αλλά όλα βγήκαν σε καλό, αφού κερδίσαμε.

Επόμενο βήμα;

Το φάιναλ φορ του Κυπέλλου, που λογικά θα γίνει στην Αθήνα και φαντάζομαι ότι θα έχουμε τη συμπαράσταση του κόσμου. Θα το διεκδικήσουμε όσο πάει, όπως όλα. Κάποιοι λένε ότι δεν χωρούν δύο καρπούζια σε μία μασχάλη, αλλά πιστεύω ότι στην προκειμένη περίπτωση δεν έχει να κάνει με τα καρπούζια. Τα παιδιά είναι γυμνασμένα, έχουν δείξει ότι μπορούν να αντέξουν πολύ εύκολα στις συνεχείς αγωνιστικές διοργανώσεις. Υπάρχει κούραση αλλά βρίσκουν τρόπο και είναι έτοιμοι σε κάθε παιχνίδι. Μπορεί να τα χάσουμε και τα τρία, μπορεί να τα πάρουμε και τα τρία. Θα δούμε…



Χαμός στο NBA: Ο αδερφός του Γιόκιτς έριξε μπουνιά σε θεατή στο Νάγκετς – Λέικερς (video)
Χαμός στο NBA: Ο αδερφός του Γιόκιτς έριξε μπουνιά σε θεατή στο Νάγκετς – Λέικερς (video)
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Προπονήθηκαν Γκατσίνοβιτς, Στάνκοβιτς, πριν το ντέρμπι κορυφής στη Super League
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Προπονήθηκαν Γκατσίνοβιτς, Στάνκοβιτς, πριν το ντέρμπι κορυφής στη Super League
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: LIVE το Game 1 της σειράς των playoffs της Euroleague
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: LIVE το Game 1 της σειράς των playoffs της Euroleague
Παναθηναϊκός AKTOR: Ο Μάικ γύρισε σπίτι του…
Παναθηναϊκός AKTOR: Ο Μάικ γύρισε σπίτι του…
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved