Μπλεγμένος στα γρανάζια

Μπλεγμένος στα γρανάζια

Ένα πρόβλημα στο κιβώτιο ταχυτήτων ανάγκασε τον Σεμπαστιάν Λέμπ (Red Bull Total Citroen DS3) να παραχωρίσει την πρώτη θέση στον Σεμπαστιάν Οζιέρ (Red Bull Total Citroen DS3) μένει να ολοκληρωθεί το λούπ των ειδικών διαδρομών (σήμερα Κυριακή 6/3) για να δούμε αν και ο Μίκο Χίρβονεν (Abu Dhabi Ford) περάσει τον Λέμπ ή μένει 3ος.

Ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής ξεκίνησε από το σέρβις παρκ πρώτος με διαφορά 19,7’’ από τον συναθλητή του Σεμπαστιάν Οζιέρ όμως το κιβώτιο του DS3 παρουσίασε πρόβλημα στην απλή διαδρομή (κόλλησε στην 3η ταχύτητα) και ο Γάλλος έφτασε στην ειδική διαδρομή Barilla με 5 λεπτά καθυστέρηση.

Αυτό, σύμφωνα με τους κανονισμούς, σημαίνει πως θα χρεωθεί με 50’’ ποινή στο ξεκίνημα της σημερινής (6/3) ημέρας.  Ο Λέμπ κατάφερε να διορθώσει προσωρινά τη βλάβη χάνοντας την τετρακίνηση όμως μπαίνοντας στην ειδική κατάφερε να προσθέσει στη διαφορά του με τον Οζιέρ 25,9’’. Έτσι ο Οζιέρ είναι πρώτος αλλά με βραχεία κεφαλή.

Ο Γάλλος υποστήριξε πως βρήκε μεγάλο μποτιλιάρισμα προς την ειδική διαδρομή και όταν έφτασε στο σημείο ελέγχου χρόνου το κιβώτιο ταχυτήτων δεν λειτουργούσε.

Στο μεταξύ ο Οζιέρ έμαθε για το πρόβλημα του μέντορά του και φέρεται να είπε πως δεν θα ήθελε την πρωτιά με τέτοιο τρόπο. Όμως στη Citroen ανησυχούν μήπως εκδηλωθεί το ίδιο πρόβλημα και στο αυτοκίνητο του Οζιέρ μια και τα DS3 μοιράζονται το ίδιο κιβώτιο.

Ως τη στιγμή που εμφανίστηκε το πρόβλημα Οζιέρ και Λέμπ πάλευαν έντονα για την πρώτη θέση. Ακόμη και ο τρίτος της κατάταξης Μίκο Χίρβονεν (Abu Dhabi Ford) δήλωνε πως ο ρυθμός του Λέμπ είναι τρελός και δύσκολα θα τον περνούσε ( + 1:43’’ η διαφορά τους).Παρά την ταλαιπωρία του με κατεστραμμένα ελαστικά ο Γιάρι Μάτι Λάτβαλα είναι 4ος. Πιο πίσω ο Πέτερ Σόλμπεργκ δίνει τη δική του μάχη οι εγκαταλείψεις των Νόβικοβ, Κιούπερς και Γουίλσον τον βοήθησαν μαζί με την εκπληκτική του εμφάνιση να φτάσει στην 6η από την 13η θέση. Μάχη για τη δεκάδα δίνει και ο Κεν Μπλοκ (Monster DC Ford Fiesta) που βρίσκεται στην 14η θέση.

Τα τελευταία νέα του αγώνα καθώς και τα πρώτα αποτελέσματα μπορείτε να τα δείτε από τη συχνότητα της Nova και το Motors TV.



Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved