Μπρέσκα λαμπρός τον οδηγεί

Μπρέσκα λαμπρός τον οδηγεί

Στην παραγωγικότερη χρονιά της καριέρας του στην Ελλάδα, ο Μάριο Μπρέσκα οδηγεί τον Ολυμπιακού Βόλου σε ευρωπαϊκά μονοπάτια και το Onsports αναλύει την προσφορά του στην ομάδα της Μαγνησίας.

Το καλοκαίρι του 2010, όταν ο Ολυμπιακός Βόλου απέκτησε τον Μάριο Μπρέσκα που είχε μείνει ελεύθερος από την Κύπρο και τον ΑΠΟΕΛ, πολλοί ήταν αυτοί που υποστήριξαν ότι ο Σλοβάκος με τα… περιττά κιλά ήρθε απλά για να κάνει ένα τελευταίο καλό συμβόλαιο και να κολλήσει τα… απαραίτητα ένσημα, με την συνδρομή του καλού του φίλου του από την εποχή του Πανιωνίου, Αχιλλέα Μπέου.

Με το ξεκίνημα όμως της χρονιάς, ο Μπρέσκα βάλθηκε να τους διαψεύσει όλους. Ο επιθετικός του Ολυμπιακού Βόλου κατάφερε να βρει δίχτυα στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, να «πληγώσει» την παλιά του αγάπη μέσα στη Νέα Σμύρνη και να χαρίσει στους «Αυστριακούς» την πρώτη νίκη στην μεγάλη κατηγορία μετά από 20 χρόνια.

Με τον Σάκη Τσιώλη στον πάγκο, η διαχείριση που είχε ως παίκτης ο Μπρέσκα τον βοήθησε να προσφέρει ποιοτικά λεπτά στην ομάδα του και μεγάλες εμφανίσεις στο ήδη γεμάτο βιογραφικό του. Ο Σλοβάκος αρχικά έπαιζε… μισά παιχνίδια. Ξέροντας κι ο ίδιος αλλά και ο προπονητής του πως μπορεί να είναι αποδοτικός για ένα 45λεπτο, κατάφερε να είναι ένα «χρυσό» εργαλείο για την ομάδα της Μαγνησίας.

Αυτό φάνηκε και στην επόμενη μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού, αυτή απέναντι στην ΑΕΚ (3-1) στο Πανθεσσαλικό όπου σκόραρε το ένα από τα τρία τέρματα της ομάδας του. Ο Σλοβάκος όμως δε σταμάτησε εκεί, σε ότι αφορά τον πρώτο γύρο, αφού στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Ατρόμητο και την ισοπαλία (2-2) που πήρε ο Βόλος, κατάφερε και πάλι να σκοράρει.

Αν και σίγησε για μεγάλο διάστημα στο δεύτερο γύρο, με αρκετούς να λένε ότι… «ξεφούσκωσε», ο Μπρέσκα φώναξε και πάλι «παρών» σε μια θριαμβευτική και ιστορική βραδιά για τον Ολυμπιακό Βόλου. Το 4-0 επί της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, ήταν… μισό δικό του! Με δύο ασίστ και καταπληκτική εμφάνιση, βοήθησε τα μέγιστα έτσι ώστε να σκάσει… η «βόμβα» σε βάρος των «κιτρινόμαυρων».

Ουσιαστικά, από τα τέλη Ιανουαρίου και μετά ο Σλοβάκος είναι ο πρωταγωνιστής της εξαιρετικής πορείας που διαγράφει ο Ολυμπιακός Βόλου, της πορείας… Ευρώπης που κάνει η ομάδα της Μαγνησίας, αφού συνέχισε να πασάρει με επιτυχία – όπως στο 2-0 με τον Ατρόμητο στο Βόλο – να σκοράρει γκολ που μπορούν να τον κάνουν ίνδαλμα για τους οπαδούς – όπως τα δύο με τη Λάρισα μέσα στο «AEL FC Arena» - και να πασάρει και να σκοράρει ταυτόχρονα – όπως στο ματς με την Κέρκυρα την περασμένη αγωνιστική.

Το γκολ που πέτυχε το Σάββατο (05/03), στο εύκολο 3-0 απέναντι στον Πανσερραϊκό, έκανε επτά τα τέρματά του στη φετινή Super League και την χρονιά που διανύουμε την πιο παραγωγική στην εν Ελλάδι καριέρα του. Η μοναδική σεζόν που ο Μάριο Μπρέσκα ήταν πιο παραγωγικός από τη φετινή, ήταν αυτή που αγωνίστηκε στη Ζίλινα (2007/08), όταν σε 24 αγώνες σημείωσε 14 τέρματα, αφού ούτε και στην Κύπρο ξεπέρασε τα 6 γκολ της πρώτης σεζόν στον Πανιώνιο, κάτι που έκανε στην πρώτη του χρονιά με την φανέλα του Ολυμπιακού Βόλου, τον οποίο και οδηγεί ολοταχώς προς τα play off και τη διεκδίκηση του ευρωπαϊκού εισιτηρίου.

Τα γκολ του Μπρέσκα σε Ελλάδα και Κύπρο

Σεζόν    Ομάδα Γκολ

2004-05                Πανιώνιος           6

2005-06                Πανιώνιος           4

2006-07                Πανιώνιος           1

2008-09                Παραλίμνι          1

2009-10                ΑΠΟΕΛ 1

2010-11                Ολυμπιακός Βόλου         7



Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved