«Αιώνιες»... πειρατίνες (photos)

«Αιώνιες»... πειρατίνες (photos)

Η αντίστροφη μέτρηση για το ντέρμπι των «αιωνίων» στο βόλεϊ γυναικών έχει ξεκινήσει και οι Μυλωνά με την Κυριακίδου... ακονίζουν τα ξίφη τους

Λίγες ώρες πριν από τη μεγάλη αναμέτρηση των «αιωνίων» στο βόλεϊ γυναικών, η λίμπερο του Παναθηναϊκού Ξανθή Μυλωνά και η κεντρική του Ολυμπιακού Εύη Κυριακίδου… διασταύρωσαν τα ξίφη τους!

Ντύθηκαν πειρατίνες, για να μπουν και λίγο στο πνεύμα των Αποκριών και προσπάθησαν να… εξουδετερώσουν η μία την άλλη. Η «μάχη» ήταν αμφίρροπη, όπως περιμένουν ότι θα είναι και εκείνη που θα δώσουν στο φιλέ.
Αμφότερες είναι χρόνια φίλες, όμως καμία από τις δύο δεν είναι διατεθειμένη να χαριστεί στην άλλη, ενόψει της μεταξύ τους αναμέτρησης την Καθαρά Δευτέρα, όπως προειδοποίησαν η μία την άλλη μετά την ολοκλήρωσης της… προθέρμανσης τους αλά αποκριάτικα και πριν το μεγάλο τους ραντεβού στο Μετς.

-Φέτος θα πετάξετε χαρταετό στο γήπεδο!

Κυριακίδου: «Ναι (γέλια). Ας κερδίσουμε και τα ούζα τα πίνουμε μετά… Σίγουρα δεν είναι ότι καλύτερο να αγωνίζεσαι τέτοια μέρα και να έχεις και ντέρμπι, όμως ελπίζω να πάρουμε τη νίκη και να αποζημιωθούμε. Το μυαλό μου αυτή τη στιγμή είναι στο ματς και μόνο. Δεν έχω περιθώρια να σκεφτώ και διαφορετικά. Το μόνο που θέλω είναι να πάρουμε τη νίκη. Αυτό θα μου δώσει πραγματικά μεγαλύτερη χαρά, από το να πέταγα χαρταετό».
Μυλωνά: «Η αλήθεια είναι ότι δεν έχουμε καταλάβει απόκριες λόγω των αγωνιστικών μας υποχρεώσεων, αν εξαιρέσουμε την Τσικνοπέμπτη και τη φωτογράφηση με τις στολές, που μας έδωσε την ευκαιρία να μπούμε λίγο στο πνεύμα των ημερών. Ελπίζω όμως ότι θα μας βγει σε καλό και θα αξίζει τη… θυσία».

-Συνήθως την Καθαρά Δευτέρα πώς συνηθίζατε να την περνάτε;

Κυριακίδου: «Πάντα κανονίζαμε να συναντηθούμε με φίλους έξω, ή σε κάποιο σπίτι. Η Καθαρά Δευτέρα ήταν μεγάλη μέρα για μας. Ψήναμε, τρώγαμε, πίναμε… περνούσαμε πολύ ωραία. Εντάξει φέτος τα πράγματα είναι διαφορετικά. Πάντως, μεγάλη θα είναι και η σημερινή μέρα, διότι έχουμε το ντέρμπι!».
Μυλωνά: «Όταν ήμουν πιο μικρή στη Λάρισα στο χωριό μου τον Αμπελώνα, μαζευόμαστε στην πλατεία του χωριού, όλοι ντυμένοι, υπήρχαν χορευτικά συγκροτήματα, τραπέζια με όλα τα σαρακοστιανά, ήταν σαν πανηγύρι. Πραγματικά πολύ όμορφες στιγμές».

-Νοσταλγείτε τις Απόκριες που περνούσατε ως παιδιά;

Κυριακίδου: «Ναι. Τις περίμενα με πολύ μεγάλη ανυπομονησία, όπως φαντάζομαι και τα περισσότερα παιδιά. Τις ζούσα πολύ έντονα. Ήταν από τις αγαπημένες μου γιορτές». 
Μυλωνά: «Μου άρεσαν πάρα πολύ οι Απόκριες. Είχαμε και πολλά έθιμα στο χωριό μου. Ανάβαμε φωτιές και μαζευόμασταν όλοι, το ζούσαμε έντονα το καρναβάλι και για μέρες. Αυτό μου λείπει πάρα πολύ».

-Ποιες ήταν οι αγαπημένες σας στολές;

Κυριακίδου: «Σαν όλα τα κοριτσάκια μου άρεσε η πριγκίπισσα και ότι είχε να κάνει με φορέματα, κορόνες…»
Μυλωνά: «Από μικρή μου άρεσε να ντύνομαι τις Απόκριες. Θυμάμαι χαρακτηριστικά είχα ντυθεί φραουλίτσα, sexy μωρό, άντρας…»

-Επιστρέφουμε στο ντέρμπι. Στην πρώτη σας συνάντηση η Ξανθή χαμογέλασε, μιας και έφυγε νικήτρια από του Ρέντη. Τώρα πώς τα βλέπετε τα πράγματα;

Κυριακίδου: «Στο πρώτο ματς υπήρχε μεγάλη φόρτιση, ήταν και στο γήπεδό μας και είχαμε πολύ άγχος. Η ομάδα δεν είχε δείξει χαρακτήρα. Δεν ήμασταν έτοιμες να αντιμετωπίσουμε ένα τέτοιο ντέρμπι. Ούτε ψυχικά, ούτε αγωνιστικά. Τώρα είμαστε σε καλό επίπεδο και πιστεύω ότι θα γίνει ένα καλό παιχνίδι. Είμαστε σε καλύτερη κατάσταση, έχουμε δεθεί περισσότερο και νιώθουμε έτοιμες να ανταποκριθούμε στις ιδιαιτερότητες ενός τέτοιου αγώνα».
Μυλωνά: «Θα είναι διαφορετικά τα πράγματα σε σχέση με το πρώτο ματς, γιατί έχουν αλλάξει και οι στόχοι. Είμαστε άλλη ομάδα, έχουν έρθει οι ξένες μας, τις οποίες δεν είχαμε στο πρώτο ματς, αλλά και ο Ολυμπιακός έχει άλλη ξένη, άλλη πασαδόρο. Θα είναι ένα ντέρμπι με τα όλα του».

-Τι θα μετρήσει περισσότερο;

Κυριακίδου: «Οι ομάδες γενικώς σαν ικανότητες είναι στο ίδιο επίπεδο, οπότε θα κερδίσει όποια παρουσιαστεί πιο έτοιμη και πιο δυνατή».
Μυλωνά: «Θα μετρήσει η εμπειρία που διαθέτουμε ως πρωταθλήτριες τα τελευταία χρόνια. Σίγουρα όμως θα παίξει ρόλο η θέληση και το πάθος που θα δείξει η κάθε ομάδα».

-Πρόσφατα το ντέρμπι των αιωνίων στους άνδρες, διεξήχθη παρουσία παιδιών στις εξέδρες, για να αποφευχθούν τυχόν επεισόδια. Το ίδιο αναμένεται να συμβεί και στο Μετς. Πώς το σχολιάζετε;

Κυριακίδου: «Εμείς θέλουμε κόσμο στο γήπεδο, όχι όμως φανατισμένους οπαδούς. Από τους φανατισμένους οπαδούς όμως, μέχρι τους μαθητές υπάρχει μεγάλη απόκλιση. Όχι ότι δεν μας αρέσει να έχουμε μαθητές στην εξέδρα. Κάθε άλλο. Θέλουμε όμως να έχουμε ανθρώπους κάθε ηλικίας. Θέλουμε να έρχεται ο κόσμος στο γήπεδο και γενικώς να υπάρχει το αίσθημα της αγάπης από το κοινό προς την ομάδα. Πρέπει να σταματήσουν επιτέλους τα φαινόμενα βίας. Είμαι απογοητευμένη από όλα αυτά που συμβαίνουν. Είναι κρίμα και για τους αθλητές, αλλά και για τον αθλητισμό γενικότερα».
Μυλωνά: «Σίγουρα τα φαινόμενα βίας τραυματίζουν τον αθλητισμό και κανείς δεν τα θέλει. Τώρα από τη στιγμή που αποφασίζεται ένα τέτοιο μέτρο για κάποιο ντέρμπι, θεωρώ ότι πρέπει να ακολουθηθεί η ίδια τακτική και στα υπόλοιπα ντέρμπι της σεζόν. Πάντως δεν κρύβω ότι θα θέλαμε να έχουμε τους φιλάθλους μας στο γήπεδο και θα παίξουμε και για εκείνους που δεν θα μπορέσουν να έρθουν, την Καθαρά Δευτέρα».

-Τι μήνυμα θα στέλνατε στον κόσμο;

Κυριακίδου: «Δυστυχώς εμείς φέτος δεν έχουμε πολλούς οπαδούς στο γήπεδο. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί συμβαίνει αυτό. Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα με πολύ κόσμο. Ίσως να μην έχει προσελκύσει και ο σύλλογος τόσο πολύ τους φιλάθλους στο γυναικείο βόλεϊ, αλλά και στο ανδρικό δεν υπάρχει φέτος το κοινό που υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια. Και το ανδρικό είναι ένα τμήμα που έχει φέρει τίτλους. Ίσως να χρειαζόταν περισσότερη οργάνωση σε αυτό το κομμάτι. Εγώ θέλω πάρα πολύ να έρχεται ο κόσμος, διότι δεν υπάρχει καλύτερο πράγμα για έναν αθλητή να αγωνίζεται σε γεμάτο γήπεδο. Το συναίσθημα είναι τελείως διαφορετικό. Από κει και πέρα, τον φανατισμένο οπαδό δεν τον θέλει κανείς. Δεν προσφέρει βοήθεια ούτε στους παίκτες ούτε σε κανέναν. Για παράδειγμα είχαμε παίξει μέσα στην ΑΕΚ και η ατμόσφαιρα ήταν εκπληκτική. Η συμπεριφορά των φιλάθλων ήταν κόσμια. Ο κόσμος της φώναζε υπέρ της ομάδας του, έδειχνε το ένθερμο ζήλο του χωρίς ακρότητες. Ήταν πάρα πολύ ωραίο συναίσθημα και για τις αθλήτριες της ΑΕΚ αλλά για μας που παίζαμε ως αντίπαλες. Μακάρι να βλέπαμε παρόμοιες εικόνες σε όλα τα γήπεδα».
Μυλωνά: «Η αλήθεια είναι ότι κι εμείς δεν έχουμε πολύ κόσμο στο Μετς. Το ιδανικό είναι να έχεις τον κόσμο στο πλευρό σου και να μην δημιουργούνται επεισόδια. Σε κανέναν δεν αρέσει η βία. Και είναι κρίμα για λίγους να στερείται το δικαίωμα από τους υγιείς φιλάθλους να παρακολουθήσουν ένα ντέρμπι. Ελπίζω αυτό να αλλάξει».

-Προκλήσεις υπάρχουν μεταξύ σας, πριν από ματς σαν κι αυτό;

Κυριακίδου: «Καταρχήν η Ξανθή είναι πολύ φίλη μου. Γνωριζόμαστε πάρα πολλά χρόνια από κορασίδες, αν και ποτέ δεν έχουμε αγωνιστεί στην ίδια ομάδα. Μόνο στην Εθνική ήμασταν συμπαίκτριες και μάλιστα πολλές φορές συγκάτοικοι. Το δωμάτιό μας ήταν πάντα γεμάτο από κόσμο. Είναι και εκείνη τρελή σαν κι εμένα. Ταιριάζουμε απόλυτα. Φυσικά μέσα στο γήπεδο πάντα την βλέπω σαν αντίπαλο και θέλω να την κερδίζω. Δεν υπάρχει όμως κόντρα σε προσωπικό επίπεδο».
Μυλωνά: «Συμφωνώ. Δεν υπάρχει προσωπική κόντρα. Ούτε με την Εύη, ούτε με κάποια άλλη κοπέλα. Εγώ αυτό που με ενδιαφέρει είναι να κερδίσω τον Ολυμπιακό την ομάδα».

-Έχετε τσακωθεί ποτέ κατά τη διάρκεια του αγώνα;

Κυριακίδου: «Όχι, όταν έχεις μια τέτοια σχέση και αυτό δεν ισχύει μόνο με την Ξανθή, αλλά και με άλλες κοπέλες του Παναθηναϊκού, δεν φτάνεις εύκολα σε αυτό το σημείο. Μπορείς να πανηγυρίσεις εκείνη τη στιγμή για κάποια φάση, αλλά όχι γιατί μισείς την αντίπαλό σου. Και έτσι πρέπει να είναι τα πράγματα. Να υπάρχει υγιής ανταγωνισμός».
Μυλωνά: «Λόγω θέσης δεν είμαι στο φιλέ για να έχουμε κάποια διαμάχη, όμως και  οτιδήποτε μπορεί να συμβεί κατά τη διάρκεια του αγώνα, είναι πάντα σε λογικό πλαίσιο. Δεν ξεφεύγει η κατάσταση. Και η… κόντρα μας περιορίζεται πάντα μέσα στο γήπεδο».

-Στοιχήματα βάζετε για το ποια θα πανηγυρίσει στο φινάλε;

Κυριακίδου: «Συνήθως αποφεύγουμε τα προγνωστικά μεταξύ μας, ιδίως φέτος. Αλλά και στο παρελθόν, όπου έχουμε βρεθεί πολλές φορές ως αντίπαλες και σε άλλα κρίσιμα παιχνίδια, δεν κάναμε σχόλια ή προβλέψεις μεταξύ μας».
Μυλωνά: «Όχι. Βασικά δεν μου αρέσει να χάνω, οπότε προσπαθώ να αποφεύγω τα στοιχήματα».

-Πώς θα χαρακτηρίζατε τον εαυτό σας;

Κυριακίδου: «Γενικώς είμαι λίγο… καρναβάλι. Μου αρέσει η τρέλα η διασκέδαση, δεν μπορώ να μείνω ήσυχη. Μου ταιριάζουν οι απόκριες».
Μυλωνά: «Είμαι πολύ ήρεμη, μέχρι να μου πατήσεις τον… κάλο! Αν βρεις το κουμπί μου, γίνομαι χαλί να με πατήσεις».

-Ποιος τύπος άνδρα σας γοητεύει;

Κυριακίδου: «Αυτό που με κερδίζει γενικώς στους ανθρώπους είναι το χιούμορ. Εκτός από την εμφάνιση, που κακά τα ψέματα είναι η πρώτη εντύπωση, εκείνο που με γοητεύει είναι το χιούμορ και το πώς αντιμετωπίζει γενικώς τα πράγματα. Επειδή είμαι πολύ θετικό άτομο, δεν μου αρέσει να βλέπω το ποτήρι μισοάδειο, θεωρώ ότι το χιούμορ σε έναν άνθρωπο είναι προσόν».
Μυλωνά: «Ο αρραβωνιαστικός μου ο Μιχάλης (γέλια)!!! Η υπομονή του είναι πάντως εκείνη που με κέρδισε».

-Και τι σας απωθεί σε έναν άντρα;

Κυριακίδου: «Το ακριβώς αντίθετο. Δεν μου αρέσουν άτομα που τα παίρνουν όλα πολύ σοβαρά, ή το δήθεν. Γενικώς είμαι πολύ χύμα σαν άνθρωπος. Δεν μου αρέσουν καθόλου τα στημένα πράγματα και φυσικά μισώ το ψέμα και την υποκρισία».
Μυλωνά: «Αν είναι αδιάφορος και αν λέει ψέματα».

-Εύη λίγο πριν αποχαιρετιστούμε, έχεις να πεις κάτι στη φίλη, αλλά και αντίπαλό σου στο ντέρμπι της Καθαράς Δευτέρας;

Κυριακίδου: «Ότι δεν θα της χαριστώ…»!

-Εσύ Ξανθή;

Μυλωνά: «Σε αγαπώ σε εκτιμώ, αλλά θα σε κερδίσω»!


*Ευχαριστούμε θερμά το κατάστημα με τα εποχιακά είδη «Επιλέγειν» στον Άγιο Δημήτριο (Στριγγάρη 6, www. epilegin.gr), όπου έγινε η φωτογράφηση των κοριτσιών με τις αποκριάτικες στολές, για την άψογη φιλοξενία.



Αυστραλία: Εκτός κινδύνου ο 21χρονος ποδοσφαιριστής που κατέρρευσε στην προπόνηση
Αυστραλία: Εκτός κινδύνου ο 21χρονος ποδοσφαιριστής που κατέρρευσε στην προπόνηση
Super League: Ο Πορτογάλος Νογκέιρα ορίστηκε διαιτητής στο Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ
Super League: Ο Πορτογάλος Νογκέιρα ορίστηκε διαιτητής στο Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ
Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού: Έρχονται ισχυρές βροχές, χιόνια και πτώση της θερμοκρασίας
Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού: Έρχονται ισχυρές βροχές, χιόνια και πτώση της θερμοκρασίας
Σοκ για την Πάουλα Μπαντόσα: Ξέσπασε σε κλάματα στην αγκαλιά της Σαμπαλένκα (vid)
Σοκ για την Πάουλα Μπαντόσα: Ξέσπασε σε κλάματα στην αγκαλιά της Σαμπαλένκα (vid)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved