Μία 20ετία στην κορυφή

Μία 20ετία στην κορυφή

Στην αναμέτρηση της Τσέλσι με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ο Ράιαν Γκιγκς συμπλήρωσε 20 χρόνια στα αγγλικά γήπεδα και το Onsports κάνει μία αναδρομή στην καριέρα του.

Ήταν ακριβώς πριν από 20 χρόνια όταν ένα αμούστακο παιδί ονόματι, Ράιαν Γκιγκς έμπαινε στον αγωνιστικό χώρο του «Γκούντισον Παρκ» με την φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο λόγος για τον Ράιαν Γκιγκς ο οποίος στον αγώνα της Τρίτης (1/3) απέναντι στην Τσέλσι συμπλήρωση 20 ολόκληρα χρόνια στα γήπεδα της Πρέμιερ Λιγκ.

Το ειρωνικό της υπόθεσης είναι ότι αυτός ο μεγάλος ποδοσφαιριστής ξεκίνησε την καριέρα του με ήττα, ενώ στην… επέτειο του στα γήπεδα της Αγγλίας ηττήθηκε και πάλι!

Ένας από τους μεγαλύτερους εγωιστές που πρωταγωνιστούν στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, ο Ζοσέ Μουρίνιο, δεν μπόρεσε να κρύψει τον ενθουσιασμό του για τον Ουαλό ποδοσφαιριστή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: «Η απόδειξη της αξίας του βρίσκεται στους τίτλους που έχει κατακτήσει», είπε ο Πορτογάλος τεχνικός για τα 11 πρωταθλήματα, τα οκτώ κύπελλα και τα δύο Champions League, που έχει κατακτήσει ο Γκιγκς, ο οποίος έχει τους περισσότερους τίτλους από κάθε άλλον ποδοσφαιριστή στην Αγγλία.

Ο καλύτερος της ιστορίας

Ο… μέντοράς του στον χώρο του ποδοσφαίρου, Σερ Άλεξ Φέργκιουσον τον έχει χαρακτηρίσει ως τον καλύτερο ποδοσφαιριστή της εποχής του, ωστόσο η μεγαλύτερη αναγνώριση ήρθε από τους φίλους των «κόκκινων διαβόλων» που τον ψήφισαν ως τον καλύτερο ποδοσφαιριστή της ιστορίας του συλλόγου. Ο ίδιος στις δηλώσεις του είχε τονίσει ότι δεν μπορεί να πιστέψει το γεγονός ότι ξεπέρασε τους Τζορτζ Μπεστ και Μπόμπι Τσάρλτον που έχουν «γράψει» την δική τους ιστορία στον σύλλογο.

Ο ήρωας του…

Ακόμα ένας ποδοσφαιριστής που έχει μπει για τα καλά στις καρδιές των φίλων της ομάδας, είναι ο Γκάρι Νέβιλ. «Είναι ο ήρωας μου. Γνωρίζω ότι η ομάδα στο παρελθόν είχε απίστευτους ποδοσφαιριστές, αλλά αυτός έχει κατακτήσει τα πάντα. Έχει σπάσει κάθε δυνατό ρεκόρ και είναι ένας από τους σπουδαιότερους ποδοσφαιριστές που έχει υπάρξει στον χώρο. Αν ένας νέος ποδοσφαιριστής θέλει να πετύχει στην καριέρα του, θα πρέπει να αντιγράψει τον Γκιγκς. Είναι ο αληθινός σούπερσταρ του ποδοσφαίρου», είπε ο Γκάρι Νέβιλ.

Ένας από τους μεγάλους

Αν έπρεπε να μπει σε μία κατηγορία ο Ράιαν Γκιγκς, σίγουρα θα ήταν στην ίδια με τους Τζορτζ Μπεστ, Ερίκ Καντονά και Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο Γάλλος πρώην επιθετικός δεν δίστασε να θαυμάσει τον σαφώς νεότερό του Γκιγκς. «Είμαστε εντελώς διαφορετικές προσωπικότητες. Εγώ όταν κάνω διάφορα πράγματα, τα ερωτεύομαι πάρα πολύ γρήγορα. Είμαι τυχερός γιατί έχω πολύ πάθος σε ότι κάνω για αυτό δεν έχω πρόβλημα για να αλλάξω παραστάσεις. Εγώ θαυμάζω τον Γκιγκς, γιατί βρίσκεται στην ίδια ομάδα τόσα χρόνια και αγωνίζεται πάντα με το ίδιο πάθος, όπως την πρώτη του φορά. Είναι σαν τον Πάολο Μαλντίνι», υποστήριξε ο Ερίκ Καντονά.

Η αδικία του ποδοσφαίρου

Με τον συσχετισμό που έκανε το Ερίκ Καντόνα, όταν χαρακτήριζε τον Γκιγκς ίδια περίπτωση με τον Μαλντίνι, αυτό που σκέφτηκαν οι περισσότεροι είναι η παρουσία του Ιταλού στα Παγκόσμια Κύπελλα. Ο Ιταλός πρώην αμυντικός έχει αγωνιστεί τέσσερις φορές στην κορυφαία διοργάνωση του κόσμου, σε αντίθεση με τον Γκιγκς, ο οποίος λόγω του ότι κατάγεται από την Ουαλία, θα τελειώσει την καριέρα του, χωρίς να έχει πάρει μέρος σε μία μεγάλη διοργάνωση με το εθνόσημο στο στήθος.

«Είναι πολύ υπερήφανος για την χώρα του, όπως είμαι και εγώ», είπε ο πρώην συμπαίκτης του στην Μάντσεστερ και την Εθνική ομάδα, Κλέιτον Μπλάκμορ. «Αν είχε επιλέξει την Αγγλία θα ήταν τώρα ο καλύτερος ποδοσφαιριστής που έχει περάσει από το ποδόσφαιρο».

Ο ίδιος ο Γκιγκς ωστόσο είχε διαφορετική άποψη: «Το Παγκόσμιο Κύπελλο είναι κάτι το ξεχωριστό. Η πρώτη μου ανάμνηση από τα παιδικά μου χρόνια είναι το Παγκόσμιο Κύπελλο. Δεν μπορώ να παραπονιέμαι όμως. Είχα μία σπουδαία καριέρα και δεν θα την άλλαζα με τίποτα», είπε ο πάντα ώριμος Γκιγκς.

Η ισοφάριση του ρεκόρ

Στον αγώνα με την Τσέλσι μπορεί η ομάδα του να ηττήθηκε, ωστόσο ο ίδιος έφτασε στις 606 εμφανίσεις με τους «κόκκινους διαβόλους» στο πρωτάθλημα και ισοφάρισε την επίδοση του Μπόμπι Τσάρλτον. Εδώ και περίπου δύο χρόνια όμως έχει καταρρίψει το ρεκόρ συμμετοχών σε όλες τις διοργανώσεις, όταν στην Μόσχα, είχε κατακτήσει το Champions League και είχε φτάσει στις 758 εμφανίσεις.

Όποιος αναρωτιέται για το πώς καταφέρνει να παραμένει σε τόσο υψηλό επίπεδο για αρκετά χρόνια, την απάντηση δίνει ο ίδιος ο Γκιγκς. «Την προηγούμενη χρονιά, όταν χάσαμε το πρωτάθλημα και το κύπελλο από την Τσέλσι, δεν μπορούσα να πιστέψω ότι θα τελείωνα την καριέρα μου, ηττημένος. Έτσι σκέφτηκα ότι φέτος πρέπει να προσπαθήσω ακόμα περισσότερο για να τελειώσω την καριέρα μου με επιτυχία», είπε ο Ουαλός διεθνής.

Αλλάζοντας την ιστορία

Η πρώτη εμφάνιση του Γκιγκς, ήταν στην ήττα με 2-0 από την Έβερτον, ωστόσο σε εκείνο το παιχνίδι η Γιουνάιτεντ συμπλήρωνε επτά παιχνίδια χωρίς νίκη και… 25 χρόνια χωρίς πρωτάθλημα. Είκοσι χρόνια αργότερα όμως ο Ράιαν Γκιγκς έπαιξε σημαντικό ρόλο για να οδηγήσει τους «κόκκινους διαβόλους» στην κορυφή του αγγλικού ποδοσφαίρου, 11 φορές και να κάνει την Μάντσεστερ ξανά μία από τις κορυφαίες ομάδες του κόσμου…



Η ανάρτηση της Ελένης Βουλγαράκη για τον Φώτη Ιωαννίδη
Η ανάρτηση της Ελένης Βουλγαράκη για τον Φώτη Ιωαννίδη
NBA: Ισόβιος αποκλεισμός στον Πόρτερ για παράνομο στοιχηματισμό!
NBA: Ισόβιος αποκλεισμός στον Πόρτερ για παράνομο στοιχηματισμό!
Champions League: Η Ρεάλ Μαδρίτης "έκλεψε" την πρόκριση στην Αγγλία!
Champions League: Η Ρεάλ Μαδρίτης "έκλεψε" την πρόκριση στην Αγγλία!
Θλίψη στον ελληνικό στίβο: Πέθανε ο Κώστας Ηλίας
Θλίψη στον ελληνικό στίβο: Πέθανε ο Κώστας Ηλίας
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved