Ράλι στο Μεξικό

Ράλι στο Μεξικό

Δεύτερος αγώνας για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι το Σαββατοκύριακο. Μετά από τις ειδικές συνθήκες της Σουηδίας ομάδες και οδηγοί ταξιδεύουν στα βουνά της Αμερικής για το ράλι στο Μεξικό.

Η διαδρομή του αγώνα είναι σχεδόν ίδια με πέρσι, περνώντας από γνώριμους δρόμους της οροσειράς Σιέρα ντε Λόμπος βόρεια και ανατολικά της πόλης Λεόν.  Εκτός από μικρομετατροπές σε δύο ειδικές της Κυριακής, η μεγαλύτερη αλλαγή είναι η προσθήκη μιας μικρής ειδικής στους δρόμους του Γκουαναγουάτο αμέσως μετά την τελετή έναρξης την Πέμπτη.

Η πόλη έχει ανακηρυχθεί Περιοχή Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO και είναι διάσημη για τις πλούσιες φλέβες ασημιού και χρυσού που ανακαλύφθηκαν πριν από αιώνες και η ειδική θα περάσει από λιθόστρωτους δρόμους και φωταγωγημένα τούνελ που κάποτε αποτελούσαν φρεάτια ορυχείων.

Τα σκέλη της Παρασκευής και του Σαββάτου περιλαμβάνουν επίσης μία σύντομη ειδική street δίπλα στο service park στο Λεόν Πολυφόρουμ στη μέση της ημέρας. Και τα δύο σκέλη ολοκληρώνονται με δύο υπερειδικές στο αγωνιστικό σιρκουί της πόλης που θα γίνουν για πρώτη φορά βράδυ.  Ο αγώνας τελειώνει με μία Σούπερ Ειδική - Power Stage 8,28 χλμ. που θα μεταδοθεί ζωντανά από την τηλεόραση και θα επιβραβεύσει τους ταχύτερους οδηγούς με bonus βαθμών. Οι αγωνιζόμενοι θα τρέξουν σε 22 ειδικές διαδρομές 364,87 χλμ. σε μία συνολική απόσταση 1031,30 χλμ.

Στο Μεξικό οι οδηγοί της Ford Abu Dhabi θα δοκιμάσουν για πρώτη φορά τα χωμάτινα ελαστικά της Michelin σε αγωνιστικές συνθήκες.  Το Michelin Latitude Cross ήταν το πρώτο από τη γκάμα ελαστικών WRC της Γαλλικής εταιρίας που εξελίχθηκε και δοκιμάστηκε στο τέλος του καλοκαιριού του 2010.  Θα διατίθενται μόνο σε σκληρή γόμα.  Επίσης απαγορεύεται οι ομάδες να χαράξουν στο λάστιχο πρόσθετα κοψίματα και κάθε αυτοκίνητο μπορεί να έχει δύο ρεζέρβες.

Μετά το Μεξικό, οι ομάδες θα κάνουν δοκιμές για τέσσερις ημέρες στο χώμα στο πλαίσιο της προετοιμασίας για το ράλι Πορτογαλίας.
Πλειοψηφία για την Ford με τα Fiesta RS WRC.  Οι Χ. Σόλμπεργκ, Μάντς Όστμπεργκ, Μάθιου Γουίλσον, Ευγκένι Νόβικοβ, Κένι Μπλόκ, Φεντερικο Βιλάγκρα, Ντένις Κιούπερς συμπληρώνουν τη λίστα συμμετοχών στο  WRC. Το ράλι είναι ο πρώτος γύρος της κατηγορίας SWRC και εκεί συμμετέχουν τρία επιπλέον Fiesta S2000. Συνολικά, τα αυτοκίνητα της Ford έχουν ποσοστό συμμετοχής σχεδόν 50%.  

Ράλι στο Μεξικό



Παναθηναϊκός AKTOR: Αυτό είναι το ΟΑΚΑ, αυτός είναι ο κόσμος
Παναθηναϊκός AKTOR: Αυτό είναι το ΟΑΚΑ, αυτός είναι ο κόσμος
Άρσεναλ: Πέθανε ο πρώην πρόεδρος των «κανονιέρηδων», Σερ Τσιπς Κέσγουικ
Άρσεναλ: Πέθανε ο πρώην πρόεδρος των «κανονιέρηδων», Σερ Τσιπς Κέσγουικ
Βαγγέλης Μαρινάκης: «Να κυνηγάτε τα όνειρά σας»
Βαγγέλης Μαρινάκης: «Να κυνηγάτε τα όνειρά σας»
Παναθηναϊκός AKTOR : Απρόοπτο με Λεσόρ, δε θα αγωνιστεί με Περιστέρι
Παναθηναϊκός AKTOR : Απρόοπτο με Λεσόρ, δε θα αγωνιστεί με Περιστέρι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved