«Γουστάρω γιατί είμαι ΑΕΚ» (photos)

«Γουστάρω γιατί είμαι ΑΕΚ» (photos)

Το πανηγύρισε σαν μικρό παιδί, αλλά ο Δημήτρης Καφφάτος, το ξεκαθάρισε, «γουστάρω πολύ και επειδή είμαι ΑΕΚτζής γουστάρω ακόμα περισσότερο».

Ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ, Δημήτρης Καφφάτος ήταν ένας από τους πρωταγωνιστές στην πανηγυρική πρόκριση της ομάδας του στους «8» κορυφαίους συλλόγους του Τσάλεντς Καπ, μετά τη νίκη επί της κατόχου του τίτλου, Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Ο έμπειρος πορτιέρο κατόρθωσε να αποκρούσει καθοριστικό πέναλτι και να δώσει το δικαίωμα στην ομάδα του να «καθαρίσει» τη νίκη.

Το Onsports, τον βρήκε την ώρα της προπόνησης και λίγο πριν πιάσει δουλειά,  τον… ανέκρινε.

Αναρωτιέμαι, τι σκεφτόσουν  την ώρα της διαδικασίας των πέναλτι;
Τίποτα! Απολύτως τίποτα. Προσπαθούσα να μην σκέφτομαι και να είμαι χαλαρός, όσο μπορούσα. Είναι μία ψυχοφθόρα διαδικασία τα πέναλτι και δεν είναι ευθύνη του τερματοφύλακα αν θα τα πιάσει. Ττο περισσότερο άγχος, το έχουν οι παίκτες αν το βάλουν ή όχι, οπότε είχα την ψυχολογία υπέρ μου. Αυτό μάλιστα με χαλάρωνε περισσότερο, αν και ήθελα πολύ να πιάσω ένα πέναλτι για να δώσω και το έναυσμα στους συμπαίκτες μου να βάλουν ένα γκολ και να πάρουμε την πρόκριση.

Και απέκρουσες το κατάλληλο;
Ναι, έπιασα αυτό που έπρεπε τελικά. Τρομερό συναίσθημα. Για μένα αυτή η πρόκριση ήταν πολύ σημαντική. Η παρουσία όλης της ομάδας δείχνει ότι κάνουμε βήματα μπροστά και αυτό είναι πολύ σημαντικό για το ελληνικό χάντμπολ. Η ΑΕΚ όταν παίζει καλά στην Ευρώπη, δεν βγαίνει προς τα έξω μόνο το χάντμπολ της ΑΕΚ αλλά όλο το ελληνικό χάντμπολ και αυτό με ενδιαφέρει πάρα πολύ γιατί ασχολούμαι με το άθλημα για περίπου 25 χρόνια περίπου. Ειδικά τώρα που δείχνει μία πτώση…

Το πιστέψατε πολύ πάντως;
Ναι πάρα πολύ!  Πιστέψαμε πολύ από το πρώτο παιχνίδι ότι θα κάνουμε κάτι. Είδαμε ότι η ομάδα είναι στις δυνατότητες τις δικές μας και ότι μπορούμε να κυνηγήσουμε ένα σκορ. Το παλέψαμε πολύ στον πρώτο αγώνα.

Δεν σας φόβισε το γεγονός ότι ήταν η κάτοχος του τίτλου;
Δεν μας φόβισε κάτι. Σίγουρα ότι ήταν η κάτοχος μας γέμισε δέος αλλά όταν την είδαμε σε dvd πώς έπαιξε και τι έκανε, δεν μας φόβισε πάρα πολύ. Ίσα ίσα… Είδαμε ότι μπορούμε να κάνουμε κάτι παραπάνω, μία υπέρβαση. Και το καταφέραμε. Είχαμε και την τύχη μαζί μας, κάτι που ήταν εξίσου πολύ σημαντικό.

Ένα σχόλιο για την ατμόσφαιρα στο γήπεδο;
Εκρηκτική, απλά εκρηκτική. Αυτό που θέλαμε. Ήταν πραγματικά ο όγδοος παίκτης, εγώ δεν το είχα νιώσει αυτό ποτέ με την ΑΕΚ γιατί απείχα για μερικά χρόνια.

Στο τέλος, πανηγύρισες έξαλλα την πρόκριση…
Γουστάρω πολύ και επειδή είμαι ΑΕΚτζής γουστάρω ακόμα περισσότερο. Δένομαι πολύ με τον κόσμο βασικά. Ήθελα να νιώσω τον παλμό και τον ένιωσα.
Είμαστε ερασιτέχνες, δεν είμαστε επαγγελματίες. Αγαπάμε αυτό που κάνουμε. Αγαπάμε που είμαστε στο γήπεδο και παίζουμε, που τσακωνόμαστε, που γινόμαστε ένα με την κερκίδα, που μας βρίζει ο προπονητής που και που… (γέλια, καθώς δίπλα στέκεται ο Γιάννης Αρβανίτης). Το γουστάρουμε όλο αυτό, γινόμαστε ένα με τον κόσμο και ο κόσμος το αντιλαμβάνεται αυτό και για αυτό μας στηρίζει.

Αύριο (1/3)είναι η κλήρωση, τι βλέπεις στο δρόμο σου;
Αύριο είναι η κλήρωση, αλλά μεθαύριο ο Δούκας. Πατάμε στα πόδια μας. Δεν μας ενδιαφέρει, όποιος είναι να έρθει, ας έρθει. Όπως έχει πει και ο κόουτς, δεν υπάρχουν ομάδες που μπορούν να μας σκοτώσουν, αν παίξουμε εμείς καλά. Από ‘κει και πέρα, κοιτάμε το πρωτάθλημα, αφού την Τετάρτη (2/3) παίζουμε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι με το Δούκα και είναι στο χέρι μας να διατηρήσουμε ην πρωτιά. Έχουμε στόχο από την αρχή το πρωτάθλημα και το Κύπελλο. Είμαστε στους στόχους και έχουμε το Ευρωπαϊκό επιπλέον εμπειρία. Αυτό το παιχνίδι με την Σπόρτινγκ ήταν μία γερή δόση για να μας τονώσει την ψυχολογία. Μας έδωσε την αυτοπεποίθηση που χρειαζόμασταν και αυτό το κατάλαβαν προπονητές και παίκτες άλλων ομάδων, που μας έδιναν συγχαρητήρια για την προσπάθεια που κάναμε. Είναι πολύ σημαντικό αυτό για εμάς. Οπότε δεν φοβόμαστε τίποτα. Όποιος θέλει ας έρθει.

Κρυφός πόθος είναι ο τελικός;
Ο προπονητής μου είχε πει πριν τέσσερα χρόνια πώς ήθελε να σηκώσει μία ευρωπαϊκή κούπα. Έχουμε νομίζω, τα γερά θεμέλια για να κάνουμε σωστή ομάδα. Μακάρι…

Κλείνοντας, που θα ήθελες να αφιερώσεις αυτή τη νίκη;
Στην ομάδα, σε αυτούς που πίστεψαν σε εμένα, στον κόσμο, γιατί είχα κάποια προβλήματα με κάποιους τραυματισμούς, που ευτυχώς σιγά σιγά φεύγουν. Στη διοίκηση που μας στηρίζει, στην οικογένεια μου βέβαια, που όλο για χάντμπολ τους μιλάω και με έχουν βαρεθεί και όσοι είναι δίπλα μου, γιατί έχω θετικούς ανθρώπους δίπλα μου.



Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
Europa Conference League: Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία! – Τα highlights κι οι ημερομηνίες στους «4»
Europa Conference League: Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία! – Τα highlights κι οι ημερομηνίες στους «4»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved