Οι «σημαδεμένοι»…

Οι «σημαδεμένοι»…

Το Onsports παρουσιάζει τους ποδοσφαιριστές που επέλεξαν να… σημαδέψουν το σώμα τους με διάφορα τατουάζ, τα οποία έχουν τη δική τους σημασία για τον καθένα ξεχωριστά.

Με αφορμή το τατουάζ με τον Ιησού Χριστό και τα τρία αγγελάκια που τον περιτριγυρίζουν και είναι τα παιδιά του, το οποίο έκανε πρόσφατα ο Ντέιβιντ Μπέκαμ, θυμηθήκαμε όλους εκείνους που έχουν κάνει το σώμα τους να θυμίζει… πίνακα ζωγραφικής χάρη στα εμπνευσμένα σχέδια που έχουν χαράξει πάνω τους.

«Πίνακες ζωγραφικής»

Πρώτος… διδάξας του είδους, ο οποίος βρίσκεται στη χώρα μας, είναι ο Τζιμπρίλ Σισέ. Κάθε σχέδιο στο σώμα του Γάλλου σταρ έχει την δική του σημασία, όπως για παράδειγμα τα ονόματα των παιδιών του, με το τελευταίο του τατού να αναπαριστά ένα τριφύλλι με τις λέξεις «The Double» από πάνω, συμβολίζοντας την περσινή του επιτυχία με τον Παναθηναϊκό.

Ένας ακόμα «πράσινος», ο Σίντνεϊ Γκοβού, έχει τατουάζ στο αριστερό του πόδι με το όνομα της κόρης του, Ναόμι. Στο ελληνικό πρωτάθλημα, υπάρχουν πολλοί ποδοσφαιριστές με τατουάζ, ωστόσο κάποια εξαυτών ξεχωρίζουν. Ένα τέτοιο ξεχωριστό τατού έχει στο δεξί του πλευρό ο Ραούλ Μπράβο του Ολυμπιακού, με το σχέδιο ενός πιστολιού… να κάνει τη διαφορά.

Τα tattoo των «δικεφάλων»

«Σημαδεμένοι» είναι και αρκετοί ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ. Ο Νίκος Λυμπερόπουλος έχει χαράξει στην πλάτη του τη λατινική φράση «Gratidus deo sum de familia mea» που σημαίνει «είμαι ευγνώμων στον Θεό και στην οικογένειά μου», ενώ οι Αργεντίνοι Νάτσο Σκόκο και Ίσμαελ Μπλάνκο έχουν επίσης τα δικά τους τατουάζ. Ο πρώτος έχει στο πόδι του την σημαία της χώρας του ενώ ο δεύτερος έχει γράψει στα ελληνικά μάλιστα τα ονόματα των δύο παιδιών του!

Από τη λίστα δεν λείπουν ούτε οι Σάββας Γκέντσογλου και Λουίς Έντερ που έχουν τατουάζ σε χέρι και πόδι αντίστοιχα, ενώ δύο παίκτες του έτερου «Δικεφάλου», αυτού του Βορρά, δε θα μπορούσαν να λείπουν από τη λίστα. Ο λόγος για τους Μπρούνο Τσιρίλο και Πάμπλο Γκαρσία που επίσης έχουν… στολίσει το σώμα τους με διάφορα σχέδια που σημαίνουν ξεχωριστά πράγματα για τους ίδιους, όπως και τα tattoo του Αντελίνο Βιεϊρίνια.

Τιμούν την οικογένεια

«Οικογενειακή υπόθεση», είναι και τα τατουάζ του Κώστα Μήτρογλου που έχει χαράξει στο χέρι του τα ονόματα της μητέρας του, του πατέρα του και του αδερφού του, ενώ δύο ποδοσφαιριστές του Άρη έχουν κάνει ακριβώς την ίδια επιλογή. Ο λόγος για τους Νέρι Καστίγιο και Ραούλ Μπομπαντίγια που έχουν χαράξει στο στήθος τους την εικόνα του πατέρα και της μητέρας τους.

Την ίδια ώρα, ο Στέφανο Ναπολεόνι του Λεβαδειακού δε τιμά κάποιο πρόσωπο της οικογένειάς του, αλλά την ίδια του την ιδιαίτερη πατρίδα. Ο Ρωμαίος επιθετικός έχει στο δεξί του πλευρό ζωγραφισμένο ολόκληρο το Κολοσαίο!!!

Τέχνη χωρίς… σύνορα

Όπως είναι φυσικό, δεν κάνουν τατουάζ μόνο οι σταρ των ελληνικών γηπέδων. Μάλλον για να ακριβολογούμε, από έξω μας έχει έρθει η μόδα της… χαρακτικής στα σώματα των ποδοσφαιριστών. Ξεχωριστά σχέδια υπάρχουν πάνω σε πολλούς μεγάλους ποδοσφαιριστές του εξωτερικού, ενώ κάποιοι έχουν γίνει γνωστοί περισσότερο για τα τατουάζ τους παρά για τις επιδόσεις τους.

Σίγουρα δε σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται οι Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς και Ντάνι Άλβες, ενώ ο Φαμπρίτσιο Μίκολι φαίνεται ότι ζήλεψε κάτι από… Μαραντόνα και έκανε τατουάζ στο πόδι του τον Τσε Γκεβάρα. Εντυπωσιακά είναι τα τατουάζ του Ντάνιελ Άγκερ της Λίβερπουλ αλλά και του Μάρεκ Χάμσικ της Νάπολι, όπως και πολλών άλλων ποδοσφαιριστών παγκοσμίως…



Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Βίρτους - Παναθηναϊκός AKTOR και Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Βίρτους - Παναθηναϊκός AKTOR και Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ
Λέστερ: Απολύθηκε ο προπονητής της γυναικείας ομάδας λόγω σχέσης με παίκτρια
Λέστερ: Απολύθηκε ο προπονητής της γυναικείας ομάδας λόγω σχέσης με παίκτρια
NBA: Συγκλονιστικός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, αλλά απελπιστικά μόνος - Σοκ για τους Σέλτικς
NBA: Συγκλονιστικός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, αλλά απελπιστικά μόνος - Σοκ για τους Σέλτικς
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Επανέρχεται η Γαλατασαράι για τον Ερικσεν
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Επανέρχεται η Γαλατασαράι για τον Ερικσεν
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved