Εκδίκηση για τον... Κουίνσι πήρε ο Παναθηναϊκός!

Εκδίκηση για τον... Κουίνσι πήρε ο Παναθηναϊκός!

Και θετικά, αλλά και αρνητικά συμπεράσματα έβγαλε ο Ζεσουάλδο Φερέιρα από την εικόνα του Παναθηναϊκού στο τελευταίο και πιο δύσκολο φιλικό επί αυστριακού εδάφους που συνοδεύτηκε από νίκη επί της Φορτούνα Ντίσελντορφ (1-0, Τοτσέ). Εκδίκηση από τους «πράσινους» για το φλερτ των Γερμανών με τον Κουίνσι...

Με νίκη επί της πιο ανταγωνιστικής από τις ομάδες που αντιμετώπισε, αποχαιρετά ο Παναθηναϊκός την Αυστρία. Ένα γκολ του Τοτσέ στο 28' του φιλικού αγώνα με τη νεοφώτιστη στη Μπουντεσλίγκα και βασική του αντίπαλο στη μάχη απόκτησης του Κουίνσι, Φορτούνα Ντίσελντορφ ήταν υπέρ-αρκετό για τους παίκτες του Ζεσουάλδο Φερέιρα, καθώς δεν κινδύνεψαν σχεδόν καθόλου από τους αντιπάλους τους.

Η αμυντική τους συμπεριφορά, προϊόν της αρμονικότατης συνύπαρξης των Μπουμσόνγκ και Βελάσκες στο πρώτο μέρος, αλλά και του Γάλλου με τον Βύντρα στο δεύτερο, καθώς επίσης και της πολύ καλής δουλειάς που έκαναν στον άξονα οι Μαρίνος και Βιτόλο, αποτελεί το στοιχείο που δεδομένα χαροποίησε τον Φερέιρα. Από την άλλη, βέβαια, ο Πορτογάλος θα πρέπει να δουλέψει πολύ στο κομμάτι της ανάπτυξης και της δημιουργίας φάσεων. Σε ένα ακόμα παιχνίδι, ο Παναθηναϊκός δημιούργησε λίγες ευκαιρίες, εντούτοις γι αυτό υπάρχει δικαιολογία. Αφενός είναι «πιασμένος», κουρασμένος και σίγουρα όχι έτοιμος, αφετέρου απουσιάζουν βασικά γρανάζια της μηχανής, με μεγάλη συμμετοχή στην ανάπτυξη, όπως είναι οι Καραγκούνης και Κατσουράνης, όπως επίσης και ο Κουίνσι.

Το «τριφύλλι» μπήκε με όρεξη στο ματς, χωρίς όμως να καταφέρει να τη μετουσιώσει σε φάσεις. Αν μη τι άλλο, οι παίκτες του Φερέιρα είχαν τη μπάλα στα πόδια τους περισσότερη ώρα από τους αντίστοιχους της γερμανικής ομάδας και την κυκλοφορούσαν με υπομονή. Αυτή που απείλησε πρώτη βέβαια ήταν η Φορτούνα. Στη μοναδική περίπτωση που πιάστηκαν στον «ύπνο» οι Μπουμσόνγκ και Βελάσκες, στο 23', ο Νάντο έπιασε την κεφαλιά από το ύψος της περιοχής, ωστόσο η μπάλα πέρασε πάνω από το δοκάρι. Αυτή ήταν και η μόνη πραγματικά καλή φάση που έβγαλε στο παιχνίδι η Φορτούνα, η οποία αξίζει να σημειωθεί ότι ξεκινά νωρίτερα τις επίσημες υποχρεώσεις της.

Πέντε λεπτά αργότερα, στο 28', ο Παναθηναϊκός ευτύχησε να βρει δίχτυα στην παρθενική επικίνδυνη επίσκεψή του στα αντίπαλα καρέ. Για να είμαστε πιο σωστοί, το «ευτύχησε» δεν αρμόζει στη φάση, καθώς αυτή βγήκε χάρη στην πολύ καλή ενέργεια και την επιμονή του Ζέκα, που κινήθηκε πανέμορφα από δεξιά, πέρασε δύο αντιπάλους και έβγαλε παράλληλη σέντρα προς τον Τοτσέ (προτιμήθηκε αντί του Πετρόπουλου παρά τη φόρμα του τελευταίου). Ο Ισπανός μπορεί να μην είναι Σισέ, αλλά την καλή τοποθέτηση την έχει στο πετσί του. Χώθηκε ανάμεσα σε δύο αμυντικούς και με κοντινή προβολή σημείωσε το πρώτο του φετινό γκολ.

Στα 17' που ακολούθησαν μέχρι να πάνε οι ομάδες προσωρινά στα αποδυτήρια, δεν είχαμε κάτι το ιδιαίτερο. Ανετος ο Παναθηναϊκός, φλύαροι οι Γερμανοί, κυνηγούσαν συνήθως τη μπάλα.

Κουρασμένος...

Η φρεσκάδα που είχαν οι «πράσινοι» εξαφανίστηκε με το που άρχισε το δεύτερο ημίχρονο, στο οποίο δεν ξεκίνησε ο Βελάσκες, αλλά ο Σεϊταρίδης. Ο Γιαννιώτης μάλιστα χρησιμοποιήθηκε ως δεξιός χαφ, με τον Βύντρα να πηγαίνει στα στόπερ, τον Μαρίνο να αγωνίζεται ως δεξιός μπακ και τον Ζέκα να μετακομίζει δίπλα στον Βιτόλο.

Η φρέσκια λόγω των επτά αλλαγών Φορτούνα, άρχισε να κερδίζει μέτρα στο γήπεδο αναγκάζοντας τον Παναθηναϊκό να έχει παθητικό ρόλο. Ε, και; Φάση δεν έκανε σε αντίθεση με το «τριφύλλι» που είχε και μια καλή στιγμή στο 69' με τον Χριστοδουλόπουλο (ωραία ενέργεια και πλασαριστό σουτ από πλάγια αριστερά, λίγο άουτ). Μετά και από αυτή τη φάση, οι δύο ομάδες περισσότερο περίμεναν να ολοκληρωθεί το φιλικό, παρά επιδίωξαν να βρουν δίχτυα με αποτέλεσμα το... αποτέλεσμα να μην αλλάξει.

Ο Παναθηναϊκός φεύγει από την Αυστρία έχοντας απολογισμό δύο νικών (Ελ Γιαΐν, Φορτούνα), μιας ισοπαλίας (Μπραουνσβάιγκ) και μιας ήττας (Κράσνονταρ) και τέρματα 4 υπέρ και 3 κατά. Το θετικό είναι ότι σκόραρε σε όλα τα παιχνίδια αν και είχε περιορισμένες λύσεις στο μεσοεπιθετικό κομμάτι, το αρνητικό ότι αν και η κυκλοφορία κυμαίνεται σε ικανοποιητικά επίπεδα, οι ευκαιρίες που δημιουργούνται δεν είναι πολλές.  

Παναθηναϊκός: Καρνέζης (87' Ταμπάκης), Βύντρα, Μπουμσόνγκ, Βελάσκες (46' Σεϊταρίδης), Σπυρόπουλος, Βιτόλο, Μαρίνος, Ζέκα (80' Λαγός), Χριστοδουλόπουλος, Χουχούμης (63' Ιωαννίδης), Τοτσέ (65' Πετρόπουλος)

{coveritlive}43de0e9b3d{/coveritlive}



Μακάμπι: Χαλάρωμα και πανέτοιμη για τον Παναθηναϊκό AKTOR
Μακάμπι: Χαλάρωμα και πανέτοιμη για τον Παναθηναϊκό AKTOR
Σαν ηφαίστειο που… ξυπνά!
Σαν ηφαίστειο που… ξυπνά!
ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR: «Ακόμα 100 εισιτήρια λόγω ακυρώσεων»
ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR: «Ακόμα 100 εισιτήρια λόγω ακυρώσεων»
Τζόκοβιτς και Μπονμάτι θριάμβευσαν στα «Όσκαρ» των αθλητών - Αποκάλυψη ο Μπέλιγχαμ
Τζόκοβιτς και Μπονμάτι θριάμβευσαν στα «Όσκαρ» των αθλητών - Αποκάλυψη ο Μπέλιγχαμ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved