«Πρώτη» με κόσμο και όνειρα η ΑΕΛ (photos)

«Πρώτη» με κόσμο και όνειρα η ΑΕΛ (photos)

Ξεκίνησε την Τρίτη (17/07) η νέα περίοδος για την ΑΕΛ, καθώς έκανε την πρώτη της προπόνηση με τον κόσμο της να την εμψυχώνει και να ζητά επιστροφή στη Super League.

Οι οπαδοί της ΑΕΛ αν και πέρασαν πολλά την προηγούμενη χρονιά και όσα εξακολούθησαν να συμβαίνουν στη διάρκεια του καλοκαιριού, έδωσαν το παρών στο πέταλο, δημιούργησαν ατμόσφαιρα, φώναξαν συνθήματα, άναψαν καπνογόνα και βεγγαλικά και εμψύχωσαν τους ποδοσφαιριστές στην προσπάθειά τους δίνοντάς τους να καταλάβουν ότι θα σταθούν στο πλευρό τους, όπως αναφέρει το dokari.gr.

Ζιώγας: «Με τα χρήματα δεν φτιάχνεις ομάδες»

Τα νέα ποδοσφαιρικά αποκτήματα του συλλόγου και ο προπονητής Μιχάλης Ζιώγας έκαναν δηλώσεις πριν την έναρξη του προγράμματος που περιελάμβανε τρέξιμο, ασκήσεις και εσωτερικό διπλό. Πριν από τον καθιερωμένο αγιασμό και την πρώτη προπόνηση, ο Ζιώγας μίλησε για τη νέα προσπάθεια των «βυσσινί» και το δικό του στόχο να δημιουργήσει μια ομάδα από νέα παιδιά που θα έχουν όρεξη, μέλλον και κίνητρο.

«Εχουμε ένα πολύ χαμηλό μπάτζετ φέτος, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως ομάδες που έχουν μεγάλους προϋπολογισμούς είναι και οι πρωταθλητές. Θέλουμε μέσα από την δουλειά να δημιουργήσουμε μια ομάδα που θα κερδίζει την εκτίμηση όλων. Με τα χρήματα δεν φτιάχνεις ομάδες, ούτε παίρνεις πρωταθλήματα και πως είναι σημαντικό να δουλεύεις με παιδιά που είναι νέα, ξέρουν την ιστορία της ΑΕΛ και έχουν κίνητρο. Ξεκινάμε σήμερα με σκοπό και στόχο να δημιουργήσουμε μια ομάδα. Μια ομάδα η οποία θα κερδίσει τον σεβασμό και την εκτίμηση όλων. Αλλάζουμε φιλοσοφία και τρόπο σκέψης, θέλουμε να δώσουμε ευκαιρίες σε νέα παιδιά, παιδιά δικά μας. Παιδιά που γνωρίζουν την ιστορία της ομάδας και πόσο βαριά είναι αυτή η φανέλα. Δεν χρειάζεται να λέμε πολλά λόγια. Με πολύ δουλειά, υπομονή και επιμονή να δημιουργήσουμε μια ομάδα αντάξια της ιστορίας μας. Νομίζω πως έχουμε κάνει πολύ καλές επιλογές ανάλογα με τα δεδομένα τα οποία υπάρχουν. Το πιο σημαντικό είναι πως αυτοί οι ποδοσφαιριστές που βρίσκονται στην ομάδα έχουν αγωνιστικό κίνητρο και αγάπη για την ομάδα».

Ο Μιχάλης Ζιώγας είπε ακόμα:

Για τους φετινούς στόχους της ΑΕΛ είπε: «Είναι πολύ νωρίς ακόμη για οτιδήποτε. Είδατε όλοι πως ο μέσος όρος ηλικίας αυτής της ομάδας είναι 22,6 ετών. Υπάρχουν πολλά νέα παιδιά τα οποία πιστεύουμε. Δεν χρειάζεται να τα αγχώνουμε και πιστεύω πως το γήπεδο είναι ο καθρέφτης για όλους τους ποδοσφαιριστές».

Για το αν δημιουργεί άγχος ή αντίθετα το μειώνει το γεγονός ότι φέτος η ΑΕΛ δεν είναι ανάμεσα στα φαβορί για την άνοδο: «Εμείς έχουμε ένα πολύ χαμηλό μπάτζετ φέτος, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως ομάδες που έχουν μεγάλους προϋπολογισμούς είναι και οι πρωταθλητές. Θέλουμε μέσα από την δουλειά να δημιουργήσουμε μια ομάδα που θα κερδίζει την εκτίμηση όλων. Νομίζω πως έχουμε κάνει πολύ καλές επιλογές ανάλογα με τα δεδομένα τα οποία υπάρχουν. Το πιο σημαντικό είναι πως αυτοί οι ποδοσφαιριστές που βρίσκονται στην ομάδα έχουν αγωνιστικό κίνητρο και αγάπη για την ομάδα».
Τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα

Στη σκληρή δουλειά που πρέπει να κάνουν για να καθιερωθούν στην ομάδα αναφέρθηκαν τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα της ΑΕΛ που δήλωσαν περήφανα για την παρουσία τους στην ομάδα και υποσχέθηκαν ότι θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους προκειμένου και οι ίδιοι να καθιερωθούν, αλλά και ο σύλλογος να επιτύχει τους στόχους του.

Αναλυτικά:

Θανάσης Δεινόπαπας: «Είμαι πολύ χαρούμενος που ήρθα στην ΑΕΛ. Για να παίξεις σε μια τέτοια ομάδα πρέπει να δουλέψεις σκληρά».

Κώστας Παγώνης: «Μεγάλη μου χαρά που μπήκα στην οικογένεια της ΑΕΛ. Αυτή η ομάδα, όχι μόνο για εμένα, αλλά για όποιον φορά τη φανέλα της είναι κάτι ξεχωριστό. Επειδή ο κόσμος έχει βαρεθεί από τα μεγάλα λόγια αυτό που έχω να πω είναι πως πάνω από όλα πρέπει να είναι η δουλειά».

Κώστας Σκούπρας: «Η απόσταση είναι μικρή, αλλά η διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες είναι τεράστια. Πιστεύω ότι θα δουλέψουμε και θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε. Η δουλειά πρέπει να έχει τον πρώτο λόγο».

Θανάσης Μάγγος: «Χαρά και τιμή που επιστρέφω σε αυτό το γήπεδο και φοράω πάλι την φανέλα αυτής της ομάδας. Πιστεύω πως όλοι είμαστε αυτή τη στιγμή στην ομάδα έχουμε χρέος να την επαναφέρουμε εκεί που της αξίζει. Είναι θετικό που θα συνεργαστώ πάλι με τον Μιχάλη Ζιώγα. Ξέρουμε ο ένας τον άλλο και τον τρόπο που δουλεύουμε. Αυτό είναι το σημαντικό τώρα και πιστεύω πως επειδή στην κατηγορία δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές ανάμεσα στις ομάδες θα μπορέσουμε να παλέψουμε για την καλύτερη θέση».

Κώστας Γιώτας: «Από τις μεγαλύτερες στιγμές της καριέρας μου να φορέσω την φανέλα της ΑΕΛ. Δεν θέλω να πω πάρα πολλά πράγματα. Στο γήπεδο πρέπει να δείξουμε τι καλό μπορούμε να κάνουμε, παρά να κάνουμε δηλώσεις. Για τον κόσμο, την ιστορία της ομάδας πρέπει να μιλάμε. Τα πράγματα είναι δύσκολα, όχι μόνο στο ποδόσφαιρο, αλλά και γενικά. Στόχος είναι πάντα η Super League».

ΠΗΓΗ: dokari.gr



Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved