Φρέσκος Παναθηναϊκός με σκόρερ τον Βελάσκες (photos)

Φρέσκος Παναθηναϊκός με σκόρερ τον Βελάσκες (photos)

Έπειτα από μία ισοπαλία και μία ήττα, ο Παναθηναϊκός κατέκτησε την παρθενική του νίκη επί αυστριακού εδάφους, επικρατώντας 1-0 της Ελ Γιαΐς από το Κατάρ, χάρη σε γκολ του Βελάσκες. Αρκετά καλοί οι «πράσινοι» παρά τις πολλές δοκιμές από τον Φερέιρα και τη δεδομένη κόπωση.

Φάνηκε από τα πρώτα λεπτά του φιλικού κόντρα στην ομάδα από το Κατάρ ότι οι παίκτες του Ζεσουάλδο Φερέιρα είχαν περισσότερη ενέργεια, καθώς επίσης και πιο καθαρό μυαλό από ότι στα δύο φιλικά που προηγήθηκαν. Ο Πορτογάλος προπονητής δοκίμασε δύο σχήματα. Το κλασικό 4-2-3-1 στο πρώτο ημίχρονο, αλλά και το 4-4-2 στις αρχές του δευτέρου και αμφότερα «τράβηξαν».

Στο πρώτο 45λεπτο, οι «πράσινοι» είχαν συνεχώς τη μπάλα στα πόδια τους και προσπαθούσαν με διαδοχικές πάσες να βρουν κενούς χώρους στην αντίπαλη άμυνα. Πολλές ευκαιρίες μπορεί να μην δημιούργησαν, εντούτοις η ανάπτυξη ήταν ορθολογική, ενώ δεν κινδύνεψαν καθόλου αμυντικά. Μια χαμένη ευκαιρία είχε ο Χριστοδουλόπουλος μόλις στο 1' και η αμέσως επόμενη καλή στιγμή του «τριφυλλιού» μετουσιώθηκε σε γκολ. Ο Χριστοδουλόπουλος εκτέλεσε φάουλ από θέση πλάγια αριστερά βγάζοντας γλυκιά σέντρα στην περιοχή. Ο προωθημένος Βελάσκες πιστοποίησε την καλή τεχνική του κατάρτιση κάνοντας άψογο κοντρόλ και στέλνοντας με αριστερό σουτ τη μπάλα στα δίχτυα. Ο Βενεζουελάνος, μάλιστα, έγινε ο πρώτος παίκτης του Παναθηναϊκού που σκοράρει στα φιλικά προετοιμασίας μετά τον Πετρόπουλο.

Μετά το γκολ, ο ρυθμός έπεσε, ωστόσο ο Φερέιρα είχε αρκετούς λόγους να χαμογελά. Πρώτος και καλύτερος η εμφάνιση του Διαμαντή Χουχούμη. Ο υπό φυσιολογικές συνθήκες μπακ του Παναθηναϊκού, αγωνίστηκε ως αριστερός χαφ και ήταν εξαιρετικός. Εξίσου καλοί ήταν οι Μαρίνος και Βιτόλο που έκοβαν και έραβαν στη μεσαία γραμμή, καθώς επίσης και ο Χριστοδουλόπουλος ο οποίος ανέλαβε αρκετές πρωτοβουλίες.

Μ εητν έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, ο Φερέιρα έκανε κάποιες αλλαγές και γύρισε, όπως προαναφέραμε, το σύστημα σε 4-4-2, χρησιμοποιώντας δίδυμους πύργους στην επίθεση (Πετρόπουλο και Τοτσέ). Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να έχει καλή κυκλοφορία και παράλληλα να μην νιώθει απειλή στην άμυνα, ωστόσο γκολ δεν μπόρεσε να σημειώσει. Παρότι ο Χριστοδουλόπουλος είχε δύο καλά σουτ στο 57' και στο 81'. Κι αν στη δεύτερη περίπτωση ο αντίπαλος γκολκίπερ έδειξε καλά αντανακλαστικά, στην πρώτη ο μέσος του «τριφυλλιού» λειτούργησε επιπόλαια. Βρέθηκε φάτσα κάρτα με τον Ιβανίλντο έπειτα από ασίστ του Τοτσέ, αντί όμως να προχωρήσε και να σουτάρει από κοντινή απόσταση, προτίμησε να... πυροβολήσει με τη μία με αποτέλεσμα να νικηθεί από τον τερματοφύλακα της Ελ Γιαΐς.

Στο τελευταίο εικοσάλεπτο, ο Παναθηναϊκός έριξε στροφές, ως αποτέλεσμα των πολλών αλλαγών και της κόπωσης. Σε γενικές γραμμές, χωρίς να εντυπωσιάσουν, οι «πράσινοι» έβγαλαν αρκετά καλά στοιχεία στο γήπεδο στο σημερινό φιλικό και δικαίως κατέκτησαν την παρθενική τους νίκη επί αυστριακού εδάφους.

Παναθηναϊκός: Κοτσόλης (46' Καρνέζης), Βύντρα (46' Σεϊταρίδης), Σπυρόπουλος, Μπουμσόνγκ, Βελάσκες (46' Πίντο), Μαρίνος, Βιτόλο (46' Τοτσέ), Ζέκα (60' Λαγός), Χριστοδουλόπουλος (85' Δώνης), Χουχούμης (60' Ιωαννίδης), Πετρόπουλος (68' Κουσίδης)



Οι Μαξ Φερστάπεν και Σέρτζιο Πέρεζ σε αγώνα ταχύτητας στην... άμμο
Οι Μαξ Φερστάπεν και Σέρτζιο Πέρεζ σε αγώνα ταχύτητας στην... άμμο
Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: Κεκλεισμένων των θυρών το Παναθηναϊκός-Άρης λόγω του νέου νόμου
Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: Κεκλεισμένων των θυρών το Παναθηναϊκός-Άρης λόγω του νέου νόμου
Δωρεάν ταξίδια* αξίας 1.000 ευρώ στο opaponline.gr – Έως την Κυριακή οι συμμετοχές
Δωρεάν ταξίδια* αξίας 1.000 ευρώ στο opaponline.gr – Έως την Κυριακή οι συμμετοχές
Κύπελλο Ελλάδας: Άναψε «πράσινο» για τελικό με κόσμο ο Αχιλλέας Μπέος - Διαφωνία για τον αριθμό
Κύπελλο Ελλάδας: Άναψε «πράσινο» για τελικό με κόσμο ο Αχιλλέας Μπέος - Διαφωνία για τον αριθμό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved