Οι «παλιοί» τις εντυπώσεις, οι «νέοι» τις υποσχέσεις (photos)

Οι «παλιοί» τις εντυπώσεις, οι «νέοι» τις υποσχέσεις (photos)

Νικητή μπορεί να μην τον βρήκε το τέλος του πρώτου του φιλικού επί αυστριακού εδάφους με αντίπαλο τη Μπράουνσβαϊγκ (1-1), ωστόσο ο Παναθηναϊκός είχε κέρδη, το μεγαλύτερο εκ των οποίων ίσως ήταν η εξαιρετική εμφάνιση του Γιούρκα Σεϊταρίδη. Ο Πετρόπουλος το «πράσινο» γκολ, εξαιρετικός ο Βιτόλο, άνετος ο Βελάσκες, αγχωμένος ο Σισοκό.

Στο πρώτο του τεστ επί αυστριακού εδάφους, ο Παναθηναϊκός κλήθηκε να αντιμετωπίσει στο Βεγκλ τη Μπράουνσβαϊγκ, την καταρρακτώδη βροχή που έπεφτε στο δεύτερο ημίχρονο και τη λογική του ανετοιμότητα. Και τα πήγε σχετικά καλά τηρουμένων των αναλογιών. Τη... σημαία ψηλά κράτησαν οι... «παλιοί» με μπροστάρηδες τους εξαιρετικούς Βιτόλο και Σεϊταρίδη, ωστόσο θετικότατα είναι τα μηνύματα από την εμφάνιση του Βελάσκες και την άνεση του Λαγού.

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα εμπιστεύθηκε το 4-2-3-1 χρησιμοποιώντας τον Σισοκό πίσω από τον Τοτσέ ως επιτελικό χαφ και τον Βύντρα δίπλα στον Βελάσκες ως στόπερ. Αυτό που μπορεί να κρατήσει κανείς από το πρώτο ημίχρονο ήταν το αρχικό 25λεπτο, καθώς στη συνέχεια οι ομάδες έχασαν τελείως τον ρυθμό τους και τα λάθη διαδέχονταν το ένα το άλλο. Σε αυτό το διάστημα, λοιπόν, ο Παναθηναϊκός προσπάθούσε να αναπτυχθεί με γρήγορες εναλλαγές της μπάλας και συνεχείς κινήσεις από όλους τους παίκτες, κάτι που έκανε και στο καλό κομμάτι της περσινής περιόδου. Οι δύο πολύ καλές ευκαιρίες του, ωστόσο, δεν προήλθαν από οργανωμένες προσπάθειες, αλλά η μεν πρώτη με την κεφαλιά του Χριστοδουλόπουλου (11', πέρασε λίγο άουτ), από κλέψιμο και όμορφη ενέργεια του Σεϊταρίδη, η δε δεύτερη με το σουτ του Τοτσέ (13'), από λάθος της γερμανικής άμυνας.

Στα ευχάριστα του πρώτου ημιχρόνου συγκαταλέγονται η καλή αμυντική συμπεριφορά των παικτών του Φερέιρα (ένα σουτ όλο κι όλο έκανε η Μπραουνσβάιγκ), η πίεση από ψηλά που δυσκόλεψε την αντίπαλο, η καλή χημεία που έδειξαν να έχουν οι Βύντρα-Βελάσκες (άνετος ο Βενεζουελάνος), καθώς επίσης και η πολύ καλή εμφάνιση των Βιτόλο και Σεϊταρίδη. Πολλή διάθεση είχε επίσης και ο Τοτσέ, ενώ σχετικά άνετος, παρότι άπειρος, ήταν ο Λαγός.

Στα αρνητικά, από την άλλη, το πρόβλημα που εμφάνισε ο Μαρίνος (μετατάρσιο) κατά τη διάρκεια της προθέρμανσης, καθώς και η απώλεια του καλού ρυθμού από το 25' και έπειτα. Η οποία ωστόσο είναι λογικότατη δεδομένης της χρονικής στιγμής που έγινε το παιχνίδι.

Αν μη τι άλλο... εύστοχος!

Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, ο Φερέιρα έδωσε χρόνο συμμετοχής στους Κοτσόλη και Σπυρόπουλο, ενώ λίγο αργότερα (58') αντικατέστησε τον Τοτσέ με τον Πετρόπουλο. Ο Παναθηναϊκός, ωστόσο, φάνηκε μουδιασμένος και πιασμένος και η απόδοσή του κυμάνθηκε σε μέτρια επίπεδα, παρά την άνοδο του Ζέκα, την εκ νέου καλή παρουσία των Βιτόλο και Σεϊταρίδη και τις πολλές αλλαγές των Γερμανών. Η Μπράουνσβαϊγκ εκμεταλλεύτηκε το μούδιασμα του «τριφυλλιού» και στο 68' άνοιξε το σκορ με κοντινό πλασέ του Τζιανλούκα Κόρτε έπειτα από αδράνεια της ελληνικής άμυνας.

Ο Παναθηναϊκός αντέδρασε σχετικά γρήγορα. Στο 76', λοιπόν, στην πρώτη καλή στιγμή του «τριφυλλιού» στο δεύτερο 45λεπτο, ο Σπυρόπουλος έβγαλε τη σέντρα από αριστερά, ο Πετρόπουλος πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας και με παλικαρίσια κεφαλιά απέδειξε για πολλοστή φορά ότι διαθέτει καλή σχέση με τα δίχτυα.

Το τελευταίο τέταρτο του ματς δεν χαρακτηρίστηκε από κάποια μεγάλη ευκαιρία, με εξαίρεση ένα σουτ του Χριστοδουλόπουλου που αποκρούστηκε από τον αντίπαλο γκολκίπερ. Το έργο των παικτών, άλλωστε, δυσκόλεψε η πολύ έντονη βροχόπτωση.

Όπως προαναφέραμε, τις εντυπώσεις έκλεψαν Σεϊταρίδης και Βιτόλο. Το ενδιαφέρον, ωστόσο, επικεντρώνεται κάθε χρόνο τέτοια εποχή στους νεοφερμένους. Ο Βελάσκες είχε αρχοντική παρουσία και έδειξε αυτό το οποίο σχολιάζουν όλοι αυτές τις μέρες στην Αυστρία. Ότι είναι πολύ καλός με τη μπάλα στα πόδια. Ο Σισοκό από την άλλη, είχε καλά πεντάλεπτα, έδειξε ότι με την ταχύτητά του μπορεί να βοηθήσει σε... έκρηξη το «τριφύλλι», φάνηκε όμως συγχρόνως αρκετά αγχωμένος και επιπόλαιος. Αρχή είναι ακόμα, τα περιθώρια βελτίωσης για τον νεοαποκτηθέντα μέσο ειδικότερα και τον Παναθηναϊκό γενικότερα, είναι τεράστια...

Παναθηναϊκός: Καρνέζης (46' Κοτσόλης), Ιωαννίδης (46' Σπυρόπουλος), Σεϊταρίδης, Βύντρα, Βελάσκες, Λαγός , Βιτόλο, Ζέκα (74'), Σισοκό, Χριστοδουλόπουλος, Τοτσέ (58' Πετρόπουλος)

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα από το Onsports.gr.

{coveritlive}b89ca0cd4c{/coveritlive}



Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
Europa Conference League: Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία! – Τα highlights κι οι ημερομηνίες στους «4»
Europa Conference League: Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία! – Τα highlights κι οι ημερομηνίες στους «4»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved