Ο «βασιλιάς» επέστρεψε στο… θρόνο του! (photos+video)

Ο «βασιλιάς» επέστρεψε στο… θρόνο του! (photos+video)

Δεν είναι οι 17 τίτλοι του σε τουρνουά Grand Slam (περισσότεροι από κάθε άλλον)! Δεν είναι τα 7 πλέον Wimbledon που εχει στην κατοχή του, ισοφαρίζοντας την επίδοση των Πιτ Σάμπρας και Γουίλιαμ Ρένσοου! Δεν είναι καν ότι στα 30 του επέστρεψε στην κορυφή του κόσμου, όπου ανήκει! Είναι που ο Ρότζερ Φέντερερ, «χορεύοντας» στο βρετανικό… γρασίδι το κάνει να φαίνεται τόσο εύκολο, γράφοντας το όνομά του με «χρυσά» γράμματα ανάμεσα στους κορυφαίους αθλητές της ιστορίας!

Και αυτό δεν είναι υπερβολή! Ο Ελβετός τενίστας επέτρεψε στον Άντι Μάρεϊ να ελπίζει μέσα στο «σπίτι» του για μόλις ένα σετ, ωστόσο φρόντισε να συνθλίψει και τις τελευταίες αμφιβολίες προς το πρόσωπό του, επικρατώντας 3-1 (4-6, 7-5, 6-3, 6-4) στον τελικό του Γουίμπλετον, υπογράφοντας παράλληλα την είσοδό του στο πάνθεον της ιστορίας!

Ακόμα και όσοι τον αμφισβήτησαν θεωρώντας τον «τελειωμένο», με το «στέμμα πλέον του βασιλιά» να επιστρέφει στο κεφάλι του, έχουν κάθε δικαίωμα για… κωλοτούμπα (όπως αυτές που ανάγκασε τον Σκωτσέζο σήμερα στο κεντρικό κορτ), παραδεχόμενοι πως ο Φέντερερ είναι ο καλύτερος τενίστας του 21ου αιώνα και πιθανώς όλων των εποχών!

Από την άλλη ο Μάρεϊ, αρκέστηκε στην πρώτη του συμμετοχή σε τελικό Grand Slam, εκπροσωπώντας τη Βρετανία σε τέτοιον μετά από το… προπολεμικό 1938 και τη συμμετοχή του Μπάνι Όστιν, ωστόσο απέτυχε να κάνει ένα ολόκληρο… Νησί να πανηγυρίσει  τίτλο σε μεγάλο τουρνουά τένις για δεύτερη φορά, από το 1936, όταν ο Φρεντ Πέρι κατέκτησε το αμερικανικό Open!

Με ψυχολογία και... κοινό!

Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε το παιχνίδι για τον «οικοδεσπότη», ο οποίος έκανε μπρέικ με το… καλημέρα, παίρνοντας προβάδισμα 2-0 γκέιμ. Ο Φέντερερ ωστόσο βρίσκοντας τα πατήματά του, απάντησε άμεσα, με το πρώτο σετ ωστόσο να κρίνεται ουσιαστικά στο 8ο γκέιμ, όπου ο Ελβετός δεν κατάφερε να αξιοποιήσει  δύο «break point». Σαν να μην έφθανε αυτό, ο Μάρεϊ, με την ψυχολογία στα ύψη και τη στήριξη του κοινού, έφθασε στο πολυπόθητο δεύτερο μπρέικ στο αμέσως επόμενο γκέιμ, για να «κλείσει» το σετ με 6-4 υπέρ του!

Μίλησε η εμπειρία...

Και ενώ στο δεύτερο σετ οι δύο τενίστες πήγαιναν ρακέτα… ρακέτα, από τη στιγμή που ο Μάρεϊ πέταξε στα «σκουπίδια» δύο «break points» στο 5ο γκέιμ και άλλα δύο στο 9ο (!), μίλησε η εμπειρία του Φέντερερ (μέχρι τότε «πάλευε» να κρατήσει το σερβίς του), ο οποίος με ένα εκπληκτικό ντεμαράζ από 30-0, πανηγύρισε (αυτός) τελικά το «σπάσιμο», ισοφαρίζοντας σε 1-1 (7-5).

Ανανεωμένος «βασιλιάς» και υπόκλιση!

Η ισοφάριση του Ελβετού «πήρε» από πάνω του όλη την κούραση και καλύτερο πειστήριο για αυτό δεν θα μπορούσε παρά  να ήταν το 6ο γκέιμ του τρίτου σετ, το οποίο κατέληξε τελικά στη… ρακέτα του Φέντερερ μετά από 20λεπτά και 6 «break points», προκαλώντας στον Μάρεϊ μεγάλο εκνευρισμό, καθώς πλέον βρέθηκε σε θέση… κυνηγού, ψάχνοντας το μπρέικ για να ισοφαρίσει!

Αυτό ωστόσο δεν ήρθε ποτέ, με αποτέλεσμα ο «βασιλιάς των κορτ» με συνοπτικές διαδικασίες να «γράψει» το 2-1 με 6-3.

Και αφού κατάφερε να φέρει τούμπα το ματς, ο Φέντερερ δεν θα μπορούσε να αφήσει το… στέμμα.  Κάνοντας με μπρέικ το 3-2 στο τέταρτο σετ, έδωσε απλά το έναυσμα για την αντίστροφη μέτρηση, καθώς το σερβίς του ήταν απλά αδύνατο να… σπάσει!

Υψώνοντας για έβδομη φορά το τρόπαιο του Γουίμπλετον στον βρετανικό ουρανό, υποχρέωσε απλά φίλους και εχθρούς να υποκλιθούν στο αδιαμφισβήτητο πια μεγαλείο του.

Ανάμεσα σε αυτούς, ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, ο πρωθυπουργός της Αγγλίας, Ντέιβιντ Κάμερον, το ζεύγος Μπέκαμ, η Κέιτ και Πίπα Μίντλετον, αλλά και άλλα δέκα μέλη της βασιλικής οικογένειας της χώρας…


Ο «βασιλιάς» επέστρεψε στο… θρόνο του! (photos+video)



ΑΕΚ – Ολυμπιακός: «Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα άλλο πλην της νίκης» - Όσα είπε ο Μεντιλίμπαρ
ΑΕΚ – Ολυμπιακός: «Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα άλλο πλην της νίκης» - Όσα είπε ο Μεντιλίμπαρ
ΑΕΚ: Τιμωρία μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών
ΑΕΚ: Τιμωρία μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών
Βίρτους Μπολόνια - Παναθηναϊκός AKTOR: Οι Ιταλοί ακύρωσαν εισιτήρια Ελλήνων λίγο πριν το τζάμπολ!
Βίρτους Μπολόνια - Παναθηναϊκός AKTOR: Οι Ιταλοί ακύρωσαν εισιτήρια Ελλήνων λίγο πριν το τζάμπολ!
Βύρωνας: Talk of the town η Μαρίνα Σάττι σε κατάστημα ΟΠΑΠ
Βύρωνας: Talk of the town η Μαρίνα Σάττι σε κατάστημα ΟΠΑΠ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved