Nissan Micra (photos)

Nissan Micra (photos)

Ένα από τα καλύτερα παιδιά της πόλης, το Nissan Micra, δίνει απαντήσεις και προτείνει λύσεις, για όλους όσοι ψάχνονται να κάνουν πιο οικονομικές τις μετακινήσεις τους αλλά θέλουν να «βλέπουν» και λίγο εκτός τειχών.

Σε σχέση με το μοντέλο που αντικατέστησε, δε χωράει καμία αμφιβολία πως το Nissan Micra είναι μακράν πιο «εύπεπτο» ως σχήμα και εμφάνιση γενικότερα. Η αισθητική του είναι όσο ισορροπημένη χρειάζεται για να γίνεται άμεσα αναγνωρίσιμο ως προϊόν της Nissan αλλά και να μην ξενίζει ακροβατώντας πάνω από πεδία αμφισβήτησης που μπορεί να φέρουν σε δύσκολη θέση το τμήμα marketing. Άλλωστε, «όποιος έχει καεί από το χυλό, φυσάει και το γιαούρτι» λέει ο σοφός λαός και η δυναμική της Nissan στην κατηγορία, είναι σίγουρα μεγαλύτερη από αυτή που φάνηκε όσο ήταν στο προσκύνιο η προηγούμενη γενιά του μικρού.

Το Micra πλέον, έχει γίνει σαφώς λιγότερο «ριψοκίνδυνο» σε ότι αφορά την αισθητική του, πατά σε επιτυχημένες συνταγές αναφορικά με τις επιλογές και τους συνδυασμούς μηχανικών μερών και κινητήρων και προσφέρεται στην αγορά ως ένα πολύ ελκυστικό πακέτο για όσους θέλουν ένα μικρό και οικονομικό αυτοκίνητο αλλά δεν παραβλέπουν τους τομείς της τεχνολογίας, της ποιότητας και της αξιοπιστίας. Εκεί ακριβώς είναι που το Micra δείχνει πλέον το «ειδικό του βάρος» και δίνει τη μάχη του με τον ανταγωνισμό. Από όπου και αν προέρχεται αυτός. Έχοντας την αποδοχή από την πρώτη ματιά στο «τσεπάκι», το Micra ανοίγει τις πόρτες του και δείχνει φιλόξενο για τέσσερις ενήλικους. Τα υλικά είναι όσο ποιοτικά μας έχουν συνηθίσει και τα υπόλοιπα «καθημερινά» μοντέλα της Nissan, με εξαιρετική συναρμογή που αν μη τι άλλο υπόσχεται αντοχή σε βάθος χρόνου.

Από εκεί και πέρα, αισθητικό high light για το ταμπλό, είναι το κυκλικό σετ διακοπτών για το σύστημα κλιματισμού με την οθόνη υγρών κρυστάλων στη μέση. Ο πίνακας των οργάνων είναι πλήρης σε πληροφορίες και εξαιρετικά ευανάγνωστος. Ο οδηγός μπορεί να ρυθμίσει κάθισμα και τιμόνι για να βρει την ιδανική θέση- από την οποία σε καμία περίπτωση δε θα απέχει και πολύ, ανεξαρτήτως σωματοδομής. Κάτω από το εμπρός καπό, το τρικύλινδρο σύνολο με το χαρακτηριστικό ήχο, είναι εύστροφο και αρκετά γραμμικό στην απόδοσή του. Βοηθούμενο και από την καλή κλιμάκωση των ταχυτήτων του κιβωτίου αλλά και τα 950 κιλά του απόβαρου, δίνει την αίσθηση της μεγαλύτερης ιπποδύναμης, από τα 80 άλογα που ανακοινώνει ο κατασκευαστής.

Όπως και να έχει, η χωρητικότητα των 1,2 λίτρων του δίνει αρκετά credits σε ότι έχει να κάνει με την απόδοση στην καθημερινή χρήση, ενώ αποδεικνύεται και αρκετά οικονομικός σε ότι αφορά την κατανάλωση καυσίμου. Σε μικτές συνθήκες κίνησης, το «φλερτ» με τα 5 λίτρα ανά 100 χλμ. είναι κοινός τόπος για όποιον κάνει λελογισμένη χρήση του γκαζιού και καλή διαχείριση του χρόνου του (π.χ. δεν καθυστερεί να ξεκινήσει για τον προορισμό του υπολογίζοντας πως θα καλύψει στο δρόμο το «χαμένο έδαφος»). Τα γόνατα Μακφέρσον εμπρός και ο ημιάκαμπτος άξονας πίσω, δίνουν τα τυπικά χαρακτηριστικά στο μικρό Missan, καθιστώντας το ασφαλές κάτω από όλες τις συνθήκες.

Το «παγκόσμιο» Micra (διατίθεται και στις 160 χώρες που διαθέτει δύκτυο η Nissan) είναι η απάντηση για όσους θέλουν ένα ικανό μικρό, που να μπορεί να πάει και «πιο έξω» από τα όρια της πόλης, ενώ έχει και την τεχνολογία να περιορίζει σημαντικά το κόστος της μετακίνησης. Ξεκινώντας από τα 10.160 € (τιμή με απόσυρση- χωρίς: 10.870€) μπορεί να αποτελέσει τη λύση στο πρόβλημα μεγάλης μερίδας αγοραστών που θέλουν λύση για τις μεταφορές τους εντός και εκτός πόλης.



Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved