Το μήκος έκλεψε τις εντυπώσεις στα «Βενιζέλεια» (photos)

Το μήκος έκλεψε τις εντυπώσεις στα «Βενιζέλεια» (photos)

Το μήκος των ανδρών ήταν το αγώνισμα που κέρδισε τις εντυπώσεις στα φετινά Βενιζέλεια που έλαβαν χώρα στα Χανιά, με τη συμμετοχή Ελλήνων πρωταθλητών που αγωνίστηκαν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Ελσίνκι.

Ο Δημήτρης Διαμαντάρας ήταν εκείνος που σημείωσε την καλύτερη επίδοση (8,11 μ.), όμως, τα ευχάριστα νέα ήρθαν από τον Λούη Τσάτουμα. Ο κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ είχε καλύτερη προσπάθεια στα 7,98 μ., το σημαντικότερο όμως από όλα ήταν ότι δεν αισθάνθηκε καμία ενόχληση. Ο αθλητής του Δημήτρη Βασιλικού ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμό στη μέση, ο οποίος του στέρησε τη συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Ελσίνκι, όμως δείχνει σε ανοδική πορεία ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου.

Ο Τσάτουμας, ο οποίος στο πρώτο του άλμα προσγειώθηκε στα 7,97 μ., ήταν δεύτερος πίσω από τον Διαμαντάρα, ο οποίος είχε καλύτερο άλμα στα 8,11 μέτρα. Ο αθλητής του Δημήτρη Σιούντρη συνέχισε τις πολύ καλές εμφανίσεις, ωστόσο δεν κατάφερε να πετύχει ένα άλμα πάνω από τα 8,20 μ., που θα του έδινε το υψηλό όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Ο αθλητής, ο οποίος είχε ένα ακόμη έγκυρο άλμα στα 8,04 μ., θα αγωνιστεί το Σάββατο στα Τοφάλεια, στην τελευταία του ευκαιρία να βγάλει εισιτήριο για Λονδίνο. Αντίθετα σε κακή μέρα βρέθηκε ο Γιώργος Τσάκωνας, ο οποίος έκανε τρία άκυρα άλματα και ολοκλήρωσε τον αγώνα του.

«Δείχνω ότι είμαι πολύ καλύτερα και ότι ανεβαίνω προπονητικά. Ο στόχος ήταν να κάνω ένα άλμα εκεί κάπου στα 8,00 μ. και είμαι ευχαριστημένος που το πέτυχα. Περισσότερο με ικανοποιεί το γεγονός ότι δεν πόνεσα. Τώρα έχω τον χρόνο να κάνω την προπόνηση που πρέπει ώστε να είμαι δυνατός στο Λονδίνο», ανέφερε ο Τσάτουμας, που δεν εκτέλεσε την έκτη και τελευταία προσπάθεια του, προκειμένου να κάνει συντήρηση δυνάμεων.

«Το τελευταίο άλμα ήταν πάνω από το όριο, όμως ήταν λίγο άκυρο. Αυτά συμβαίνουν. Το πάλεψα όσο μπορούσα, μόλις την Δευτέρα γύρισα από το Ελσίνκι και ήρθα απευθείας στα Χανιά. Υπάρχει ένας ακόμη αγώνας, όπου θα έχω την ευκαιρία να πιάσω το όριο», αυμπλήρωσε από την πλευρά του ο Διαμαντάρας.

Ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του ελληνικού στίβου, ο Αντώνης Μάστορας, έδειξε να βρίσκει και πάλι το καλό αγωνιστικό του πρόσωπο. Ο 21χρονος άλτης του ύψους ανέβηκε πάνω από τα 2,23 μ. και βελτίωσε το ατομικό του ρεκόρ, το οποίο ήταν 2,21 μ. από το 2008. ο αθλητής απέτυχε στη συνέχεια στα 2,26 μ., ύψος που θα έχει την ευκαιρία να βελτιώσει στο υπόλοιπο της σεζόν. «Είμαι πολύ χαρούμενος που κατάφερα να βελτιώσω το ρεκόρ μου, το οποίο κρατούσε από το 2008. Επόμενος αγώνας θα γίνει εκτός απροόπτου στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα», είπε ο Μάστορας.

Στα 400 μ. εμπ. η Χριστίνα Χαντζή επικράτησε με 58.95 και βελτίωσε το φετινό της ρεκόρ, ενώ στο τριπλούν, ο Δημήτρης Τσιάμης, με καλύτερη προσπάθεια στα 16,46 μ., έχασε την ευκαιρία να εξασφαλίσει το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου (16,85 μ.) και πλέον θα αγωνιστεί στα Τοφάλεια. Νικητής στο αγώνισμα ήταν ο Κύπριος Ζαχαρίας Αρνος με 16,73 μέτρα.

Στη δισκοβολία, ο Γιώργος Τρέμος, έμεινε μακριά από το φετινό του 62,92 μ. καθώς είχε καλύτερη βολή στα 58,26 μέτρα. Ο αθλητής την Κυριακή θα πάρει μέρος στα Σιθώνεια, στην τελευταία του ευκαιρία να πιάσει το όριο για το Λονδίνο. Ο Γάλλος Αν ήταν νικητής στα 400 μ. (47.15) και ο Πέτρος Κυριακίδης ακολούθησε με 47.30.

Στα 100 μ. ο Ιορδάνης Ρουσάκης ήταν πρώτο με 10.60 και ο 21χρονος Μιχάλης Πατεράκης ακολούθησε με 10.61 και νέο ατομικό ρεκόρ. Ο δεύτερος ήταν νικητής και στα 200 μ. με 21.24.

Στα 100 μ. εμπ., νικήτρια ήταν η Ολυμπία Πετσούδη με 13.56.

Στο μήκος των γυναικών η Κύπρια Παγάνη ήταν νικήτρια με 6,56 μ. και νέο ατομικό ρεκόρ, ενώ η Χάιδω Αλεξούλη ακολούθησε με 6,27 μέτρα.



Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved